Opening Cultuurhuis Stadshagen

Foto van auteur

Op vrijdagmiddag werd, in aanwezigheid van wethouder mw. H.C. Witbraad (Ruimtelijke Ordening, Financiën en Cultuur), het Cultuurhuis Stadshagen feestelijk geopend. De gasten en genodigden werden op ludieke wijze ontvangen door de Firma Weiland.

Na een aantal korte inleidingen door onder andere de heer Bodzinga (Algemeen Directeur BPF Bouwinvest), de heer Grooten (voorzitter Stichting Cultuurhuis Zwolle) en wethouder Witbraad werd door een spectaculaire act de opening een feit. De winnares van een vlaggenwedstrijd onder de schooljeugd, Stephanie van Wilsum, was daarbij ook aanwezig. Bodzinga van BPF Bouwinvest overhandigde een cheque van € 50.000,– aan de Stichting Cultuurhuis Stadshagen. Zaterdag is er een grootse Open Dag voor de inwoners van Stadshagen.

Als belangrijke publieke voorziening moet het Cultuurhuis Stadshagen uitgroeien tot een betekenisvolle en interessante plek in het centrum van Stadshagen waar wijkbewoners graag komen en waar ze trots op zijn. Met een spraakmakend, vernieuwend cultureel programma dat zich onderscheidt van aanbod elders. Cultuur wordt in dit kader breed opgevat. Cultuur is alles wat mensen bindt.

Cultuurhuis Stadshagen

Het Cultuurhuis, een ontwikkeling van BPF Bouwinvest, vormt – samen met het Gezondheidshuis, Hanzehuis en het Bewegingshuis (eveneens een ontwikkeling van BPF Bouwinvest) het centrum van Stadshagen.
Deze twee unieke gebouwen worden aan de beleggingsportefeuille van BPF Bouw toegevoegd.

Het Cultuurhuis heeft een oppervlakte van 5.000 m2 en biedt ruimte aan diverse functies.
De gebruikers zijn De Muzerie, Bibliotheek Zwolle, Kinderopvang ’t Ukkie, Travers, Informatiecentrum Stadshagen en Wijkservicepunt Stadshagen. De grote ruimte op de begane grond is onder meer geschikt voor het houden van exposities. Tevens is er een horecagelegenheid gepland, alsmede detailhandel en commerciële functies, met een totaaloppervlak van circa 800 m2.

De architectuur is van Inbo Architecten uit Amsterdam. Het ontwerp is zeer transparant, onder andere doordat er veel gebruik gemaakt is van glas. Ook de variatie in hoogte is opvallend: het gebouw bestaat deels uit twee en deels uit drie verdiepingen, die verspringend ten opzichte van elkaar zijn geplaatst rond het centrale trappenhuis. Het Cultuurhuis ligt aan een waterpartij waarin steigers zijn geplaatst die enerzijds dienen als terras voor de aanwezige horecaruimte en anderzijds als buitenspeelplaats voor het kinderdagverblijf.

Stichting Cultuurhuis

De huurders van het Cultuurhuis zijn vertegenwoordigd in de Stichting Cultuurhuis Stadshagen. Deze Stichting heeft als doel de instandhouding van het Cultuurhuis. Hiermee wil zij tegemoet komen aan wensen van bewoners van Stadshagen op cultureel, educatief en sociaal terrein, voorzien in initiatieven van bewoners van Stadshagen en een bijdrage leveren aan de kwaliteit en leefbaarheid van het stadsdeel

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Opening Cultuurhuis Stadshagen”

  1. Het Cultuurhuis is heel mooi!
    Vandaag naar de open dag geweest en het was heel indrukwekkend om te zien hoe zoveel disciplines in ?©?©n gebouw zo mooi met elkaar samen kunnen werken en zoiets moois kunnen opzetten en dit was dan alleen nog maar de open dag!
    Gefeliciteerd mensen en op een goede toekomst!

Reacties zijn gesloten.