Zwolle – PEC Zwolle wil het stadion verduurzamen en als onderdeel daarvan moeten er 2.000 zonnepanelen op het stadion geplaatst worden. Dat zegt Arjan Jansen, maatschappelijk directeur bij PEC Zwolle. PEC Zwolle wordt daarmee de vierde profclub in Nederland met een energieneutraal stadion. De stadions Euroborg van FC Groningen en de Arena van Ajax hebben al zonnepanelen. Het Kyocera Stadion in Den Haag zal nog voor het nieuwe jaar panelen plaatsen.
Jansen: “PEC Zwolle is meer dan alleen voetbal; we willen de maatschappelijke verbinding aangaan met de regio Zwolle. Dat doen we op pijlers als kunststof, havens, health, recreatie en energie. Als je duurzaam wilt zijn, zoals PEC Zwolle, dan moet je er ook zelf mee aan de slag. Dus we zijn druk doende om alle verlichting in het stadion – op de stadionmasten na – van LED-verlichting te voorzien. Tezamen met de circa 2.000 zonnepanelen die we op het stadion willen plaatsen, worden we steeds duurzamer en komen we steeds dichter bij een energieneutraal stadion.”
Dit bericht was te verwachten. Benieuwd hoe men dit gaat vermarkten want het lijkt me sterk dat PEC zelf in de positie is om een dergelijke investering te maken. Wellicht kunnen de seizoenskaarthouders mee doen met een investeringsronde zoals bij FC Groningen of gaat men een deal aan met GDF Suez/Electrabel.
Hoe dan ook, die zonnepanelen zullen meer goed dan kwaad doen. 😛
duurzaam op kunstgras….8)
Mooi, van dat geld dat je uitspaart kun je weer een echte grasmat neerleggen.
Drama dat kunstgras, dus weg ermee!
Maar dat met de zonnepanelen is natuurlijk wel een goede zaak.
De Champions League lonkt! 😀
@R0bot
Mee eens.
Feyenoord wil kunstgrasverbod eredivisie
Feyenoord wil op de algemene vergadering betaald voetbal op 2 december een voorstel indienen voor een kunstgrasverbod in de eredivisie. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Als een meerderheid van de clubs in de eredivisie en eerste divisie voor het voorstel stemmen, worden de wedstrijdreglementen aangepast.
“We hebben gemerkt dat er steeds meer voorstanders zijn van het voetballen op natuurgras. Het zou mooi zijn als de eredivisie ervoor kiest om niet meer op kunstgras te spelen”, zegt technisch directeur Martin van Geel in de krant.
In het voorstel denkt de Rotterdamse club aan een overgangsperiode van twee jaar of een solidariteitsfonds waardoor minder rijke clubs geholpen worden met de overgang.
Eerder gaven Ajax en PSV ook al aan tegenstander te zijn van voetbal op kunstgras. Er zijn momenteel zes clubs in de eredivisie die op kunstgras spelen: ADO Den Haag, Dordrecht, PEC Zwolle, Heracles, Excelsior en Cambuur. In de eerste divisie spelen nog maar zeven clubs op echt gras.
van http://www.NOS.nl
Volkomen terecht, weg met dat nepgras. PS.: op mijn balkon staat het wel mooi!
Laatste stuiptrekkingen van de anti kunstgraslobby. Bij voorbaat kansloos. Next!
http://nos.nl/artikel/2004543-keuze-tussen-sentiment-en-geld.html
Zoals ik ook al op pec.nu had geschreven komt er bij de overgang naar echt gras meer kijken dan enkel de mat verwisselen. Naast een nieuwe gras mat moet er worden geïnvesteerd in apparatuur om een goede groei te waarborgen (wat lastiger is dan gedacht, kijk maar naar de knollenvelden in Groningen, Breda en voorheen Den Haag). Daarnaast moet PEC op zoek naar andere trainingsfaciliteiten, waar nu slechts 1 kunstgrasveld al voldoende is.
Ik ben ook absoluut voorstander van echt gras, maar wat betreft PEC moeten ze pas overstappen als ze financieel geheel gezond zijn. Die investeringen voor een echte mat zie ik voorlopig liever naar andere zaken gaan.