Chr. Mannenkoor komt met bijzondere Messiah

Zwolle – Het zal niet vaak gebeurd zijn, een uitvoering van de Messiah van G.F. Händel door uitsluitend een mannenkoor en solisten. Toch heeft het Christelijk Mannenkoor Zwolle hiervoor gekozen. Het idee ontstond bij dirigent Harry Koning.

Het koor heeft er jaren geleden voor gekozen te werken met jonge amateurmusici om deze zo een kans te geven ervaring op te doen, zo ook bij deze bijzondere Messiah. Geen grote solistennamen maar jonge mensen die een stap willen maken op het podium. Allemaal onervaren zangers die de afgelopen maanden hard hebben gewerkt aan hun partijen onder de bezielende leiding van de Zwolse sopraan Clara de Vries.

Naast deze jonge solisten wordt het koor begeleid door de vaste begeleidingsgroep van het koor bestaande uit Wilco Veldkamp, piano, Johan Smit, orgel, Esther Vahl, panfluit, Tanneke Vahl dwarsfluit en Irene van Dijken op klarinet, aangevuld met Bertine Boeve op trompet en een groep jonge violisten en cellisten die al vaker hebben meegespeeld en waarvan de wortels bij het jeugdorkest de Vuurvogel liggen. Dominee mevrouw Margot Jonker is bereid gevonden aanvullende teksten te spreken.

Het koor voert zaterdagavond 13 december in De Fontein (Stadshagen) dan ook het door hen genoemde Messiah-project uit. Samen met een tiental jonge zangers en zangeressen, zingen zij een groot aantal delen van de Messiah van Händel in een door Harry Koning gearrangeerde vorm. 

Kaarten à € 10,- voor dit bijzondere concert zijn te bestellen bij de koorleden, via de website van het koor www.cmkz.nl en ’s avonds aan de kerk. Het concert begint op 19.30 uur. De deuren gaan open om 19.00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)