Delegatie op werkbezoek bij Vierslagleren

Zwolle – Op 18 november bracht een delegatie van het ministerie van OC&W, het Arbeidsmarktplatform en de PO-raad een werkbezoek in het kader van Vierslagleren aan Katholieke Pabo Zwolle (KPZ) en de Jenapleinschool.

delegatie_op_bezoek_bij_vierslagleren.jpg 

Op 1 september 2013 is op de KPZ het project Vierslagleren gestart. Een vernieuwend project gericht op professionalisering van leraren op masterniveau, het creëren van arbeidsplaatsen voor startende leraren en het leren van én met elkaar in de vorm van leerkringen op basisscholen vanuit zeven besturen.

Ervaren van effecten
Om te ervaren welk effect Vierslagleren in de praktijk heeft vond er een ontmoeting plaats met verschillende betrokkenen. Na een korte presentatie door de projectleider van Vierslagleren dhr. Anne Looijenga sprak de delegatie met startende en ervaren leraren die de Master Leren en Innoveren volgen op de KPZ. Vervolgens bezochten zij de Jenapleinschool waar zij werden ontvangen door leerlingen van de leerlingenraad die een korte rondleiding door de school gaven. Tot slot vond er een gesprek plaats met de directeur mw. Danielle Bult en de twee Vierslagleren/MLI studenten.

In twee jaar tijd volgen 90 studenten de Master Leren en Innoveren, zijn 50 startende leraren aan het werk, vindt er op de basisscholen schoolontwikkeling plaats en worden er professionele leergemeenschappen gevormd. "Een innovatief project dat kansen biedt en antwoord geeft op de huidige ontwikkelingen in het onderwijs.", aldus de reactie van één van de bezoekers.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)