Plan voor opvang vluchtelingen op hotelboot

Zwolle – Keur Maritiem B.V. heeft vanuit de media begrepen dat het moeilijk is goede locaties voor opvang van asielzoekers op een goede en humane manier te organiseren. De gemeente Zwolle herbergt tot en met 19 december 2014 vluchtelingen in de IJsselhallen. Maar wat daarna? Het COA houdt vast aan het zoeken naar leegstaande kantoren en noodoplossingen, maar zij mist volgens Keur hierbij een prima alternatief waar zij graag aan zullen meewerken, namelijk opvang aan boord van de Reno. Een hotelboot die in het verleden al dienst heeft gedaan als opvanglocatie voor onder meer asielzoekers. Het plan wordt komende maandag ter kennisgeving voorgelegd in de raadsvergadering te Zwolle.

vluchtelingen_zwolle_2.jpg 

Het schip bevat 100 vierpersoons kamers en het bevat alle benodigde voorzieningen. Het voldoet volgens Keur als locatie aan alle eisen die door het COA worden gesteld aan een Proces Opvang Locatie (POL). In Zwolle stopt de opvang in december, een alternatief lijkt niet voorhanden. Het zal toch niet zo zijn dat mensen in de kou komen te staan?, vraagt Keur zich af. Keur: "Daarom wenden wij ons tot de gemeenteraad, u kunt deze mensen onderdak bieden. U heeft de locatie, wij hebben de faciliteiten. Graag nodigen wij u uit om samen met ons een bijdrage te leveren. Doet u mee om mensen in nood op een goede en menselijke manier onderdak te kunnen bieden?" De opvang van vluchtelingen op de hotelboot wordt beoogd op het Zwartewater nabij de Twistvlietbrug en de wijk Stadshagen.

vluchtelingen_3.jpg

vluchtelingen_zwolle.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

79 gedachten over “Plan voor opvang vluchtelingen op hotelboot”

  1. Ohhh, nee toch, die ‘boot’ voldoet niet aan de eisen, iss, in Nijmegen grote problemen mee geweest, ellende vragen is dit. Keur Maritiem ziet centjes. Laat ze eerst eens investeren in de ‘boot’. Heeft ook dienst gedaan als ‘pi’

  2. Het COA zoekt. Ik denk namens ons allemaal , omdat we allen
    vinden dat Nederland een veilige plek is voor de vluchtelingen
    en de asielzoekers.
    Maak ruimte Zwolse Guppies.

  3. He zal mij benieuwen wie de eerste kerk zal zijn om een rondje met deze vluchtelingen te lopen. Of zal het toch weer de slimme zakenman Henk B. zijn. Kan die daar ook mooi een boek over schrijven.

  4. In Giethoorn zijn er veel meer aanlegplaatjes, lekker bij Keur thuis. Nu toch slappe hap daar op dit moment, plaatselijke middenstand vaart er wel bij.

  5. hoepel op met die aasgieren voor de deur. Mijn eigendommen krijgen extra sloten en diefstal tracking. Kosten even indienen bij de gemeente?

  6. …nee hoor, wij zijn helemaal niet racistisch, wij zijn juist heel erg tolerant naar vluchtelingen…echt hoor…we snappen echt niet waar bijvoorbeeld die discussie over Zwarte Piet nu over gaat…eat your heart out!!

  7. nee hoor, wij zijn helemaal niet racistisch, wij zijn juist heel erg tolerant naar vluchtelingen…echt hoor…we snappen echt niet waar bijvoorbeeld die discussie over Zwarte Piet nu over gaat…

    100% eens!
    Aangeven dat Zwarte Piet niets met racisme te maken heeft, maar wel teksten als “Zwarte Piet” en “stoomboot” plaatsen bij een foto die iemand van Oranje op Facebook plaatst. Hoe tegenstrijdig kun je zijn.

  8. Als heel politiek correct rechts Nederland eens zou ophouden met klagen, zich permanent tekortgedaan voelen, hun angsten zou beteugelen of laten behandelen, dan zouden we in een plezieriger land leven.:)

  9. Hulde voor de quote van de dag van Dame!!
    Als vluchtelingen, die een roerige tijd achter de rug hebben die wij verwende Nederlanders nooit zullen kennen, met een hotelboot geholpen zijn, prima!

  10. Is de ijsselhal niet goed genoeg? Laat ze maar mooi daar zitten.
    Daar waar ze nu zitten heeft er niemand direct last van.
    Je kunt toch niet zomaar een schuit met dat volk bij iemand voor de deur leggen? Denk dan eerst na voordat je dat volk hierheen haalt.

  11. Het is anders wel een voorstel van een rechtse ondernemer die weet dat er problemen zijn en komen met die ‘boot’ en gewoon de situatie uitbuit.

    Hoe zit dat met de linkse mensen die , in hun ogen, angsten niet kunnen beteugelen?

    😉

  12. Gemeente en projectontwikkelaars hebben net een voorlichtingsavond gegeven over Nieuw Frankhuis met de nieuwbouw die nu wordt gestart en vooral… De verkoop van de kavels dichtbij deze genoemde locatie… Binnen enkele jaren zou Nieuw Frankhuis zo goed als voltooid moeten worden.
    Op de website (google even op Nieuw Frankhuis) staan de plannen, waaronder de tekening met de kavels etc. Daar is geen ruimte voor genoemde boot.
    Samengevat: het plan zal op deze locatie waarschijnlijk door gemeente worden afgewezen. En ook de projectontwikkelaars zullen tegen het plan op deze locatie zijn.
    Dit zegt niets over mogelijkheden met deze boot elders uiteraard.

  13. Welkom!
    Zoals iedereen zou moeten weten:
    1 open grenzen en immigratie brengen welvaart voor iedereen ! (Ja, zelfs voor rechtse chagerijnen!)
    2 veel van deze mensen komen hier niet voor de lol. Als de keus is een boot in Zwolle of je kop eraf door een IS-malloot…. Zou zelfs een rechtse chagerijn voor de boot kiezen
    3 ja, er zitten vast gelukzoekers bij. Dat ze vanuit hun dorp uit weetikveelwaar via welke route dan ook het voor elkaar krijgen om op een boot in zwolle te komen: hulde. Met dat doorzettingsvermogen kom je er wel in Nederland. Tegenslag overwinnen is niet iets wat een rechste chagerijn in het algemeen vaak hoefte te doen (een linkse trouwens ook niet).

  14. Je moet die boot daar echt niet hebben liggen.kinderen die daar dagelijks langs moeten fietsen om na school te moeten en dan willen ze schuin tegenover een hele nieuwe buurt bouwen met huizen.is vragen om problemen met plunderingen.de coa denkt dat ze meer recht van spreken hebben dan gemeentes zeker. Zoek een andere pkek voor die boot

  15. Waarom wordt er niet eens eerst gekeken naar de stille armoede in ons land? Ik vind het vreselijk die beelden van vluchtelingen met name kleine kinderen. Maar als men na de opvang hier ook nog noten op hun zang hebben..Dat schiet een ieder in een verkeerd keelgat. Ik zelf ben niet blij met de boot hier om de hoek…

  16. 0Bericht door a.s., op 27 november 2014 23:03
    Je moet die boot daar echt niet hebben liggen.kinderen die daar dagelijks langs moeten fietsen om na school te moeten en dan willen ze schuin tegenover een hele nieuwe buurt bouwen met huizen.is vragen om problemen met plunderingen.

    Plunderingen?? Ha, ha. Staphorst leest ook mee met Weblogzwolle. De grote boze wolf is in het dorp.

  17. @Dame deze was eigenlijk naar jou toe of niet gezien? Nav je posting over behandelen en beteugelen van een bepaalde groep.

    Het is anders wel een voorstel van een rechtse ondernemer die weet dat er problemen zijn en komen met die ‘boot’ en gewoon de situatie uitbuit.

    Hoe zit dat met de linkse mensen die , in hun ogen, angsten niet kunnen beteugelen?

    smilies/wink.gif

  18. Die boot is er gewoon niet geschikt voor! In Hasselt ligt er ook nog een om snel op te knappen en verhuren aan de onuitputtelijke bronnen die er kennelijk wel zijn.

    Nog geen 12 jaar geleden werden er totale houten ‘alla amerikaans’ gebouwen neergezet, kosten ruim 4 ton na twee jaar weg, er was minder instroom voor een habbekrats verkocht. Marges van bedrijven waren abnormaal. Nu gebeurd weer hetzelfde, terwijl alles er was.

  19. @Mike70

    Dit gebeurd er in onze maatschappij, plunderingen is om te lachen oke maar dit is realiteit verharding van groeperingen waar wij al druk aan mee doen, zie bv postings van Dame , rechts beteugelen, behandelen en vele andere. Is de strijd nu om rechts of links en de hakken in de sloot zetten en zelf ook verharden? Nee want dan krijg je dit dus klik

    En daar zijn we trots op of niet? Dit is NL
    Als er op regerings niveau een einde aan de verplichte opname van vluchtelingen uitgesproken is vanwege de onrust en laatste rapport intergratie die niet voldoet ivm medewerking betrokkene, hun wel na toewijzing status binnen12 weken een woning,doorstroming moeten hebben terwijl er ook hopeloze gevallen in Zwolle eo ook zijn. Moeten zij dan maar wachten en op de camping, vrienden verblijven?

  20. Ik ben niet anti vd berg, Ken het schip en alle ellende vanuit mijn werk. Dit gaat niet werken, verleden heeft dat al bewezen. Opvang? Prima goede zorg begeleiding erop en in kleine groepen ivm integratie.

    Ik ben wel kritisch

  21. Toen ik onlangs het programma op tv met van der Most in het dorpje waar ze Sirische vluchtelingen gaan onderbrengen .In het park van der Most zouden er hondertallen komen.De personen die daar in dat huisje zaten komen niet over als vluchtelingen maar als profiterende gelukszoekers.De mannen waren danig goed gekleed en dat ben ik van vluchtelingen in de kampen op tv niet gewent.Persoonlijk steun ik het beleid de mensen hier heen halen niet vind dat het probleem met hulp van de VN bij hun thuisland opgelost moet worden.Er zijn in nederland zoveel problemen met eigen volk wat betreft werkgelegenheid en zorg laten we daar eens meer aandacht aan besteden en de grenzen eens sluiten voor ande r volk

  22. zei Pjotr veilig vanuit zijn warme huis vanachter zijn computer… De Syrische vluchtelingen waren of zijn niet per se arm zoals de vluchtelingen uit Afrika. Ze zijn gevlucht voor hun leven vanwege de oorlog en IS.

  23. Aan het Rode Torenplein zou ie prachtig kunnen liggen. Meteen ruimte voor de brugwachter en dan hoeft dat brugwachtershuisje van 535,000,00 ook niet meer. ‘T is allemaal niet zo moeilijk hoor ???

  24. @Pjotr
    Bijna alle vluchtelingen vanuit Syrië en Irak zijn hier gekomen met geld zijn zijn van betere komaf. Degene die geen geld hebben zitten daar met 30.000 op een berg in de hoop niet afgeslacht te worden door de IS. Of denk je dat de Nederlandse Staat 1 van onze mooie blauwe zwanen stuurt en zegt: “nou mogen de volgende 500 gratis mee…”
    In NL krijgen deze vluchtelingen zakgeld en goed gekleed over straat gaan hoeft niet veel te kosten. Kost en inwoning hebben ze hier tenslotte al.

  25. @Leonardo, verklaar je nader. Begrijp niet wat jouw opmerking met dit onderwerp te maken heeft. On topic, om 400 mannen, in de IJsselhallen zitten alleen maar mannen, op een boot in vier persoonskamers te huis vestigen op zo’n plek lijkt mij niet echt verstandig. Daar komt alleen maar spanning van onderling.

  26. Dirk heeft een goed verhaal in zijn reactie gisteren om 0.55 uur wat mij betreft. Het dorp waar ik vandaan kom had het eerste AZC van NL, een mooi oud klooster. Toen het COA het niet meer nodig had, en het leeg kwam te staan, bleek dat het van binnen bouwtechnisch onder andere compleet vernield” was. En onverkoopbaar. Vang die mensen in hun regio op, zoals bijvoorbeeld Turkije. Geef die landen via de EU meer financiële ondersteuning voor tijdelijke opvang. Geef die vluchtelingen daar bed brood en water i.p.v. ze hier allemaal op te vangen. Doe daar de screening, en neem dan de schrijnende gevallen op verdeeld over héél de Europese Unie, nu ligt de druk vooral op Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Nederland o.a.

  27. Dit zijn Inderdaad goed opgeleide personen (Artsen, ICT-ers etc.). Als de IND nu eens haast maakte met z’n procedures zouden deze mensen in no-time geïntegreerd zijn en hebben ze geen opvang meer nodig.

  28. Wat een opmerking weer, Jasper.” Ik betaal belasting'” iedereen in dit land betaald belasting. Arm of rijk geen verschil. De overheid moet het maar weer regelen volgens jou, omdat je belasting betaald, lekker makkelijk reageren, met jouw inkomen. Je geeft immers aan meerdere goede doelen. Inhoudelijk ga je nergens op in. Wat is jouw oplossing wat opvangen van vluchtelingen, Asiel zoekers betreft? Wat Derk al aan je vroeg, al een kamer beschikbaar voor deze personen? Nee dus.

  29. Jasper jasper toch, je laat je mooi in de kaarten kijken, je gooit enkel opmerkingen neer om jou gelijk te halen. Nu maak je je eigen ermee vanaf ik betaal belasting, tsssss Weet je Jasper je post gewoon om mensen uit te lokken en hoopt op support. Defenitie van trol is echt op jou van toepassing.

  30. Als je medemenselijkheid al trollen noemt komen we er niet uit in deze discussie. Je hoeft het niet met Japser eens te zijn maar trollen er bij halen is een zwaktebod.

  31. Ik vind de huidige oplossing een prima oplossing, waarom ben ik dan daarom een trol? Waar slaat het op dat ik maar asielzoekers in huis moet nemen als ik voor opvang ben? We hebben in Nederland een organisatie die daar verstand van heeft en die wordt betaald van ons belastinggeld. Mag ik daar tevreden mee zijn? Zou fijn zijn.

  32. Toe de er begin jaren 90 een grote stroom vluchtelingen naar Nederland kwam, waren er veel mensen die aanboden die mensen in huis te nemen. Toenmalig minister Pronk sprak toen de onvergetelijke woorden: “een gast en een vis, blijven drie dagen fris”. En zo is het ook. De IJsselhallen zijn verre van ideaal, asielzoekerscentra zijn ook niet atijd een succes, maar langdurige opvang bij mensen thuis zal dat zeker ook niet zijn. Ik vind het ook een rare discussie. Die oproep om de “vluchtelingen zelf maar in huis te nemen”, komt van mensen die tegen de opvang (lijken te) zijn. Wat maakt het dan uit of die mensen bij welwillende Nederlanders in huis zitten of dat ze in een opvangcentrum zitten? In beide gevallen verblijven ze in Nederland.
    Of is de vraag een poging om vermoede hypocrisie aan de kaak te stellen? Ook dan faalt het betoog, omdat het niet gaat om de plek waar de vluchtelingen worden opgevangen, maar om dát ze in ons land worden opgevangen.

  33. Dat lijkt mij hetzelfde, standpunt… Nee, ik geef gewoon mijn mening over de dooddoener “dan neem je toch zelf vluchtelingen in huis”. Als het serieus bedoeld is, dan geef ik het gezegde van Pronk in overweging. Zo niet (en dat lijkt mij eigenlijk het geval) dan vraag ik me af wat hun probleem is: dát de vluchtelingen hier worden opgevangen of hoe ze hier worden opgevangen. Uit de reacties destilleer ik het eerste.
    En dan nu jij: wat wil jij eigenlijk zeggen?:)

  34. Ik weet niet of dit een prima oplossing is. Op de eerste reactie van Derk is verder niet in gegaan. Maar als die boot mankementen heeft kan het wel eens een dure oplossing worden. Keur Maritiem mag er best wat aan verdienen, maar ik mag hopen dat ze dan wel kwaliteit leveren.

  35. dooddoener, mensen in huis nemen Dame? Trouwens ik had hier nog een berichtje voor je achter gelaten, hoop op een reaktie na zo’n uitlating van jou.

    Weet je wat een dooddoener is, Ja maar ik betaal toch belasting? maw zoek het uit. Mijn verantwoording niet want ik betaal belasting dus zoeken ze het in den haag maar uit. Duidelijk is dat zelfs de regering een stop erop gezet heeft, met echte oplossingen behalve , ik betaal belasting kom je niet ver en dan wel anderen bekritiseren en uitmaken voor racist? Kom op zeg, dat je het opneemt voor Jasper siert je maar lees alle topics eens waar die reageert, hij beledigd gewoon mensen met hun gebreken bah

  36. De IJsselhallen zijn verre van ideaal, asielzoekerscentra zijn ook niet atijd een succes, maar langdurige opvang bij mensen thuis zal dat zeker ook niet zijn.

    @Dame wat is dan wel de oplossing? Hoop blabla over vroeger de glorie tijden van de PvdA met zelfs in jou ogen, legendarische woorden

    Niet alleen Nederland kampt met dit probleem, vele landen om ons heen ook. In Bulgarije is zat plaats waarom steekt die geen reikende hand? Omdat ze arm zijn en de voorzieningen niet hebben? Nee huisvesten in een oude veehal of op een boot die afgedaan heeft dat wel?

  37. @Derk Ik mis de fixatie op Jasper van jou en enkele anderen hier. Ik reageer de in eerste instantie op aukje en in mijn laatste reactie in het algemeen op de stelling “neem vluchtelingen zelf in huis”. Ik ga niet met je mee om er een ‘rechts-links’-verhaal of een ‘voor-tegen Jasper’-verhaal van te maken. Ervan uitgaande dat er in Nederland voldoende medemenselijkheid en beschaving is om mensen in nood een veilig tehuis aan te bieden, is de vervolgvraag “waar”. De IJsselhallen zijn een noodopvang. Ik ken de boot niet, weet niet of die geschikt is. Vier mensen in een kamer is niet ideaal, maar wel weer beter dan vijftig in een grote hal. In het verleden verbleven mensen op recreatieparken, ook met meerderen in een huisje, maar wel weer met meer privéruimte. Lijkt mij prettiger en heilzamer.
    Ik kan mij nog goed de protesten herinneren toen de grote locaties destijds sloten. De middenstand en dorpelingen bleken zich toch meer gehecht te hebben aan de opvang of zagen kostbare werkgelegenheid uit hun dorp verdwijnen. Dat is dus wel bijzonder: protest bij komst én protest bij vertrek.

  38. Jasper siert je maar lees alle topics eens waar die reageert, hij beledigd gewoon mensen met hun gebreken bah

    Als je racisme als gebrek ziet, vooruit…

  39. Als we maar geen grote vechtpartijen op die boot krijgen,zoals al in vele asielopvangen in dit land.De vluchtelingen schijnen daar de hele dag kachel te zijn en maken grote problemen met hun islamitische vrienden aldaar.Nee goede oplossing om al dat spul op tevangen in boten en veemarkthallen.

Reacties zijn gesloten.