Zingende buschauffeur doet mee met Pop-up Messiah

Zwolle – De groep Overijsselaars die op 18 december een eigen versie van de Messiah gaat uitvoeren, krijgt steeds meer vorm. De organisatie van deze Pop-up Messiah kan naast ‘van de straat geplukte’ amateurs ook rekenen op een aantal bijzondere Overijsselse professionals. Zo nemen singer-songwriters Arthur Adam en Arend-Jan Averink een deel van de Messiah voor hun rekening. En naast 25 amateur koorleden zingt ook de bekende zingende buschauffeur Shandrick Elodia uit Enschede mee.

Nederlandse Reisopera-directeur Nicolas Mansfield kreeg onlangs van het platform Jij&Overijssel de opdracht om in zes weken een eigen uitvoering van de Messiah te maken met willekeurige inwoners van Overijssel. In de korte tijd die Mansfield en zijn team hebben, moeten ze de provincie door om een koor en orkest van onbekende Overijsselaars samen te stellen voor deze zogeheten ‘Pop-up Messiah’. Daarom startte de organisatie vorige week met een Pop-up Messiah tour, op zoek naar provinciegenoten. Naast deze doorsnee Overijsselaars melden echter ook bekendere Overijsselaars zich aan. Behalve de eerder genoemde singer-songwriters en dirigent Herman Weelink, heeft ook Shandrick Elodia, bekend geworden als de Enschedese zingende buschauffeur, aangegeven mee te willen doen.

Geur-dj, geluidskunstenaar en graffiti performer
Maar niet alleen zangers en musici staan centraal tijdens de Pop-up Messiah. Zo hebben Nicolas Mansfield en zijn team ‘aromajockey’ Scentman bereid gevonden om de uitvoering van Händels Messiah op een wel heel bijzondere manier te ondersteunen. Scentman treedt op als ‘geur-dj’: bij de klanken van de Messiah verspreidt hij steeds andere, bijpassende geuren door de Grote Kerk. Hij is niet de enige opvallende ‘aanwinst’ van de Pop-up Messiah. Ook geluidskunstenaar Xander Sijperda en graffiti performer Azat Malikov doen mee.
 
Het team van Nicolas Mansfield zoekt nog meer amateurzangers en -muzikanten uit bands, orkesten of gelegenheidcombo’s die mee willen werken aan de Pop-up Messiah. Iedere inwoner van Overijssel die mee wil doen, kan zich aanmelden via messiah@iglowmedia.nl. De voortgang van de Pop-up Messiah is continu te volgen via www.jijenoverijssel.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)