Animo voor Pop-up Messiah Zwolle

Zwolle – Het team van Nederlandse Reisopera-directeur Nicolas Mansfield dat onlangs de opdracht kreeg om in zes weken met zoveel mogelijk mensen een eigen uitvoering van de Messiah te maken, lijkt daarin te slagen. Zo’n vijftig Overijsselaars hebben zich al aangemeld voor een gelegenheidskoor dat drie liederen van de Messiah opvoert.

pop_up_messiah_zwolle.jpg 

Uit verschillende hoeken van de provincie meldden zich bovendien nog steeds diverse muzikanten om andere delen van de Messiah voor hun rekening te nemen. In totaal worden op 18 december in Zwolle zo’n twintig van de ruim vijftig nummers opgevoerd. Nicolas Mansfield koos twintig van de mooiste delen van de Messiah uit om in de circa één uur durende Pop-up Messiah uit te voeren. Die worden door steeds andere Overijsselaars ingevuld.

Een deel van hen stuurt video’s en geluidsbestanden naar de organisatie om te laten horen en zien wat zij aan de in no-time opgezette Messiah kunnen bijdragen. “Dat gaat van panfluitisten tot singer-songwriters en van dj’s tot producers,” vertelt Johannes de Vries, die namens iGlow Media onderdeel van het team van Nicolas Mansfield is. “Aangevuld met een gelegenheidskoor van zo’n vijftig provinciegenoten, lijkt het ons te lukken om met allemaal mensen die elkaar tot nog toe niet kenden een eigen uitvoering van de Messiah neer te zetten.”

Het initiatief voor de Pop-up Messiah kwam van het platform Jij&Overijssel, dat rond de kerst inwoners van Overijssel met elkaar wil verbinden. Onder hen is een aantal bekende Overijsselaars zoals de zingende buschauffeur uit Enschede, maar zijn er vooral heel veel onbekende inwoners uit de provincie betrokken. Eerder meldde de organisatie al een ‘geur-dj’, geluidskunstenaar en graffiti performer te hebben gestrikt. De Hardenbergse presentator Alexander van Nuil heeft zich aangemeld om tijdens de uitvoering op 18 december in de Grote Kerk van Zwolle als verteller op te treden. De Nederlandse Reisopera heeft al aangekondigd een passend kerstkostuum voor de flamboyante presentator te regelen.

Het team van Nicolas Mansfield zoekt nog meer amateurzangers en -muzikanten uit bands, orkesten of gelegenheidcombo’s die mee willen werken aan de Pop-up Messiah. Iedere inwoner van Overijssel die mee wil doen, kan zich aanmelden via messiah@iglowmedia.nl.

De voortgang van de Pop-up Messiah is continu te volgen via www.jijenoverijssel.nl. De uitvoering start op 18 december om 20:00 uur in de Grote Kerk te Zwolle. Toegang is gratis. Zie http://youtu.be/bM87GzmIHyQ, http://youtu.be/u1eZ8AW729Q en http://youtu.be/cRqQQdo6Blc voor drie inzendingen die het team van Nicolas Mansfield onlangs ontving van mensen die op hun eigen manier een draai geven aan verschillende delen van de Messiah.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)