Oplevering 22 woningen Werkerbrink Stadshagen

|   Laatste wijziging

Zwolle – Vanaf 27 november jl. wordt aan de Schuilenburgstraat in de wijk Werkerbrink in Stadshagen woning voor woning opgeleverd. April dit jaar is de bouw van de in totaal 22 duurzame huurwoningen gestart. Ontwikkelingscombinatie Stadshagen heeft de woningen voor deltaWonen ontwikkeld. De woningen zijn energiezuinig en gebouwd met gebruik van duurzame materialen.

DeltaWonen zet in haar nieuwbouwprojecten hoog in op duurzaamheid. De woningen in Werkerbrink hebben een energielabel A++. Alle woningen zijn voorzien van zonnepanelen, passend bij de ruime, groene omgeving die Werkerbrink biedt.

Een nieuwe huurster aan de Schuilenburgstraat is erg blij met haar nieuwe woning: “Na 1,5 jaar zoeken, eindelijk een eigen huis voor mij en mijn zoontje van nu bijna 1 jaar.’ Op het moment dat ze de woning zag, heeft ze direct gereageerd. “Toen bleek dat mijn inschrijfduur lang genoeg was en ik de woning kreeg toegewezen, sprong ik een gat in de lucht. Het is mijn eerste huis, ik kan niet wachten totdat ik kan gaan beginnen met inrichten. De woonkamer is als eerste aan de beurt.”

De woningen aan de Schuilenburgstraat zijn de eerste door deltaWonen opgeleverde woningen, die kleiner zijn dan de meeste eengezinswoningen. Elke woning bevat een ruime woonkamer met open keuken, een toilet, een badkamer, twee slaapkamers en een zolder met mogelijkheid voor 3e slaapkamer. Deze kleinere woning is speciaal ontwikkeld om goedkoper te kunnen verhuren.

Werkerbrink De woningen zijn gebouwd midden in de jonge wijk Werkerbrink in Stadshagen Zwolle rondom een groene brink met bomen (een open of slechts gedeeltelijk bebouwde ruimte midden in een dorp/wijk). In de wijk hangt een rustige, dorpse sfeer. De wijk is kindvriendelijk en ligt dichtbij het winkelcentrum van Stadshagen. Het stadspark en de sportvelden liggen om de hoek.

Over deltaWonen
DeltaWonen is een actieve corporatie met bezit in de gemeenten Zwolle, Kampen en Oldebroek; twee steden en een landelijke gemeente. In het werkgebied van deltaWonen wonen ongeveer 200.000 mensen. Van deze 200.000 mensen wonen er circa 40.000 in onze 15.000 woningen. Als maatschappelijk verantwoorde onderneming biedt deltaWonen nu en in de toekomst woonen leefkwaliteit, in het bijzonder voor mensen die dat niet zelf kunnen realiseren. DeltaWonen durft daarbij onbevangen en verrassende keuzes te maken. Duurzaamheid is voor deltaWonen een belangrijk leidend thema. Daar wordt de komende jaren vol op ingezet. Door oplopende wachttijden bij toewijzing in het stedelijke gebied zal deltaWonen de komende jaren met name in Zwolle en Kampen investeren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Oplevering 22 woningen Werkerbrink Stadshagen”

  1. De huizen kunnen wel duurzaam zijn… probleem is echter dat dit weer teniet wordt gedaan omdat winkel aanbod in stadshagen zeer slecht is en je vaak (indien je met de auto gaat) veel extra moet rijden naar omliggende wijken voor je inkopen.

  2. Ik huur ook een woning van Deltawonen, ik zou best zonnepanelen op mijn dak willen hebben, misschien een idee voor Deltawonen om veel zonnepanelen in te kopen en die bij de mensen die het willen op het dak installeren?

  3. met het oog op de bevordering van groene energie zouden de zonnepanelen op alle woningen geplaatst moeten worden.Dan pas kan men per inwoner bezuinigen op energie

  4. Ook ik heb een energiezuinige woning van DW maar het is eerder een energie slurper. Door verkeerd afgestelde apparaten is onze energierekening hoger dan in de vorige jaren maar DW geeft niet thuis. Mooie sier maken met iets wat niet werkt.

  5. Mooie woningen, wij huren ook een woning in deze straat.
    Jammer is dat er geen 2e toilet aanwezig is dit was wel als bijkoop optie mogelijk van bijna 700 euro terwijl de huur niet bepaald laag is een paar tientjes onder de toeslag grens. De tuin is 1 grote modderpoel er liggen niet eens tegels naar het schuurtje. Terwijl de woningen aan de van Disselstraat dat wel hebben, wel zijn ze 3 tientjes duurder (699,-) maar gezien het formaat van het huis (3 ruime slaapkamers) en de afwerking ervan (vloerverwarming 2x vrijhangend toilet, luxe badkamer, tuin met terras met verlichting aan beide gevels.

Reacties zijn gesloten.