IJsbeelden Festival Zwolle van start gegaan

Zwolle – In totaal 250.000 kilo ijs en 250.000 kilo sneeuw zijn de afgelopen weken omgetoverd in imposante beelden. Het thema van het IJsbeelden Festival luidt World in Motion. Zaterdag werd het festival geopend. Bezoekers kunnen beelden bewonderen van opzienbarende voer-, vlieg- en vaartuigen door de eeuwen heen, ja zelfs nog een blik in de toekomst. Het ijskoude evenement is te bezichtigen van zaterdag 6 december 2014 tot en met zondag 25 januari 2015 in een historische werkplaats op station Zwolle aan de Hanzelaan. De eerste bezoekers waren er om 10.00 uur. 

 

06-12-14_2-26.jpg 

 

Elk kunstwerk van ijs en sneeuw vertelt een uniek verhaal waar de bezoekers als vanzelf onderdeel van worden. Zien, doen én beleven, dat is wat bezoekers van het IJsbeelden Festival in Zwolle mogen verwachten. Beleef de fatale eerste reis van de Titanic of maak de eerste landing op de maan nog een keer mee. Aanschouw de schoonheid van voertuigen uit de tijd van de Industriële Revolutie. Geef gas in een Formule-1 auto of bekijk de futuristische Batmobiel van heel dichtbij. Wat te denken van Hannibal op een olifant (hij voerde het leger van Carthago over de Alpen om de Romeinen in hun hart te treffen) of de V8 van Ford, waarmee gangsters als Bonnie en Clyde geregeld de politie te snel af waren. Dit is nog maar een kleine greep, want er zijn 23 scenes neergezet die in veel gevallen uit meerdere sculpturen bestaan. Naast al eerder genoemde scenes wordt ook de aanval van Japan op Pearl Harbor uitgebeeld. Tevens zijn er scenes uit Star Wars, de zeppelin Hindenburg en kun je zelfs in een cockpit plaatsnemen.

 

https://youtu.be/0VP6t07g8eI 

06-12-14_2-13.jpg

 

06-12-14_2-95.jpg

De vier mensen die aan het tafeltje zitten waren de eerste bezoekers. De meneer in de rolstoel en had ervoor gekozen vroeg te gaan, zodat hij alles goed kon bezichtigen.

  06-12-14_2-87.jpg

 

Via Lees verder meer foto’s… 

 
06-12-14_2-108.jpg
 
06-12-14_2-111.jpg 
 
06-12-14_2-7.jpg
 
06-12-14_2-49.jpg
 
06-12-14_2-98.jpg 
 
 
 
 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

18 gedachten over “IJsbeelden Festival Zwolle van start gegaan”

  1. Ach als je er met je gezin heen wil zal je in de buidel moeten tasten. Veeeeel te duur.
    Het zal mij niet verbazen als ze met een entree prijs van 5 euro ook uit de kosten zijn er er wat aan over houden.

  2. Ben vanmiddag ook even geweest. De grootte viel me tegen. Voordeel daarvan is dat je dan gauw weer uit die kou weg bent. Ik zag wel dat kinderen het geweldig vonden. (Wel mutsen, handschoenen, sjaals en dikke winterjassen voor ze meenemen… 🙂 )

  3. Gelukkig hebben wij vrijkaarten. Maar toch altijd weer jammer dat de ijsbeelden in de krant worden gezet. Dan heb je het al gezien en hoef je er eigenlijk niet meer naar toe.

  4. leuk in tijden van energie besparing en klimaat verandering. een tentoonstelling die duizenden euros aan stroom kost om die beelden onder het vriespunt te houden

  5. Een dikke aderlating dat dit niet meer in de stad is, het gaf sfeer en was nog goed voor de ondernemers ook. Weet iemand waarom het niet meer in de stad gehouden wordt? Het zal wel niet om de kosten gaan gezien de toegangsprijs behoorlijk is gestegen……..

  6. Ik spreek regelmatig met de eigenaar van Ijsbeelden. Ik zal dit woensdag aan hem vragen. Jullie krijgen t antwoord zo snel als ik t weet.

  7. Iedereen kan wel zeuren over de prijs, en dat het (zonder een enkele vorm van kennis) goedkoper kan, maar zolang er veel bezoek komt, is de organisator gek als hij minder vraagt.

  8. we hebben het nu een paar keer gezien, volgende week komen er Engelse vrienden op bezoek, met ze naar het ijsbeelde festival gaan was leuk geweest, maar ik ga geen 50 FFing euri dokken voor ons 4! Belachelijke entreeprijzen…. hoorde dat 65+ ook al geen korting meer krijgt….

  9. Oei, ja dat kun je beter niet doen als je niet volgespamd wilt worden. Er zijn ook kortingen mogelijk via allerlei lidmaatschappen (anbo, anwb) en er komne vast overal aanbiedingen. Gewoon even opletten.

Reacties zijn gesloten.