IJsbeelden Festival trekt al 6.000 bezoekers

Zwolle – Het IJsbeelden Festival in Zwolle beleefde een prima openingsweekend. Verdeeld over zaterdag 6 en zondag 7 december kwamen maar liefst 6.000 bezoekers naar de historische loods bij het station Zwolle om daar van de winterse pracht te genieten. De 23 scenes die passen bij het thema ‘World in Motion’ vielen hoorbaar in de smaak. Geregeld kwam het voor dat een bezoeker nog even een tweede rondje langs de imposante ijs- en sneeuwbeelden maakte om alles met de digitale fotocamera vast te leggen. Het IJsbeelden Festival is nog te bezichtigen tot en met 25 januari 2015.

 

06-12-14_2-26.jpg 

 

“Ik ga elk jaar naar het IJsbeelden Festival, maar telkens word ik weer verrast door de mooie en zeer gedetailleerde sculpturen. Dit is echt kunst”, stelt Jorieke van der Veen. “Vooral de USS Arizona vond ik erg mooi gemaakt, zeker in combinatie met de Japanse vliegtuigen die aan de voorkant van het ijs, maar ook aan de achterkant zichtbaar waren.” Voor Franka Hoff was het de eerste keer dat ze sneeuw- en ijsbeelden ging bekijken. “Mijn mond viel van verbazing open. Dit had ik echt niet verwacht. Zo mooi. Mijn dochter was helemaal weg van de Lightning McQueen uit Cars en de slee uit de tekenfilm Frozen. Je mocht in de slee zitten en dat hield ze lange tijd vol. En daarna wilde ze ook nog samen met mij van de glijbaan.”

Na de ijs- en sneeuwbeelden bekeken te hebben, kwamen de bezoekers uit op het Eventplaza. Warme chocolademelk, warme apfelstrudel en glühwein vonden gretig aftrek. Voor de kinderen zijn er veel gratis activiteiten op het Eventplaza. De draaimolen maakte behoorlijk wat rondjes. Sommige kinderen waagden zich al aan het maken van een bouwwerk van Lego.

 

Marc van Aalst van Het Organisatieteam, dat deze keer verantwoordelijk is voor het IJsbeelden Festival, zag het tevreden aan. “Door het Eventplaza in te richten met verschillende activiteiten en veel sfeer met verlichting aan te brengen, hopen we de bezoekers langer vast te houden op de locatie. Een bezoek aan het IJsbeelden Festival moet een echt dagje uit worden. In die opzet zijn we geslaagd.” Het aantal van 6.000 bezoekers was meer dan Van Aalst vooraf had verwacht. “In het eerste uur op zaterdag was het nog rustig, maar daarna kwam de vaart er in. De loop zat er vervolgens het hele weekend goed in.” 

 

Eventplaza

Het grootste deel van de historische werkplaats is omgedoopt tot het Eventplaza. Voor het bezichtigen van de imposante ijs- en sneeuwbeelden moet toegang worden betaald, maar het Eventplaza is gedurende de openstellingsperiode van het IJsbeelden Festival gratis toegankelijk. U kunt hier terecht zo vaak als u zelf wilt.

 

Het Eventplaza is een prima plek om even bij te komen van de ijspret en te genieten van de lekkerste winterse drankjes en gerechten. Een heerlijke erwtensoep of een warme apfelstrudel maken het winterse gevoel compleet. Al genietend kunt u rustig napraten over al het moois wat u gezien heeft, gewoon even bijkletsen met een vriendin of lekker uitrusten terwijl uw kinderen plezier beleven aan de vele attracties. 

 

Want voor de jeugd heeft het Eventplaza enorm veel te bieden. Wat te denken van een bioscoop waar heuse films vertoond worden, diverse kermisattracties, springkussens en een gaming zone. De Warner Gaming Zone biedt de mogelijkheid om LEGO games te spelen, zoals LEGO The Movie, LEGO Marvel en Batman III. Het mooie is dat niet alleen de toegang tot het Eventplaza gratis is, ook alle attracties zijn gratis.

 

Het Eventplaza (inclusief het IJsbeelden Festival) is ook een geweldige plek voor familiefeesten, bedrijfsfeesten, recepties of verjaardagsfeesten! Voor meer informatie hierover, mail naar info@organisatieteam.nl. Daar kan men ook informatie inwinnen over de vele mogelijkheden en speciale groepskortingen.

 

Openingstijden

Het IJsbeelden Festival vindt nog plaats tot en met zondag 25 januari 2015. Buiten de kerstvakantie zijn de indrukwekkende en metershoge ijs- en sneeuwbeelden van dinsdag tot en met vrijdag te bezichtigen van 11.00 tot 17.00 uur, op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de kerstvakantie is het IJsbeelden Festival dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur, dus ook op de beide kerstdagen. Op Nieuwjaarsdag is het IJsbeelden Festival gesloten. 

 

Entreeprijzen

De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 12,50. Voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar kost een kaartje € 8,50. Kinderen tot vijf jaar mogen onder begeleiding van een ouder het festival gratis bezoeken. Deze prijzen zijn inclusief toegang tot het speel- en cateringgebied. 

Kaarten zijn vanaf 13 oktober online te koop via www.ijsbeelden.nl. Aan de kassa worden ook kaarten verkocht. Het speel- en cateringgebied is te allen tijde vrij toegankelijk.

 

Het is ook mogelijk om via de NS Spoorvoordeelwinkel aan kaarten voor het IJsbeelden Festival te komen. Volwassenen betalen € 25,- voor een treinreis naar Station Zwolle (vanuit heel Nederland) en toegang tot het festival. Voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar kost een combiticket € 5,-. Onder de 5 jaar is gratis. Deze actie is uitsluitend geldig in combinatie met een volwassenenticket. Tickets zijn te bestellen via www.spoordeelwinkel.nl.

 

Kortom: een uitstapje naar het IJsbeelden Festival in Zwolle staat garant voor een leuk en gezellig dagje uit met de hele familie! Niemand hoeft zich in Zwolle te vervelen!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “IJsbeelden Festival trekt al 6.000 bezoekers”

  1. @leod, waarom moet je nou weer nadrukkelijk een volledige naam noemen met negatieve toon? Er zijn 6000 man bereid gevonden om in het openingsweekend het gevraagde bedrag op de toonbank te leggen om binnen te komen. Daarnaast zijn de reacties veelal positief. Dat je de entreeprijs (te) hoog vind is je goed recht maar waarom moet zo nodig iemand anoniem online ‘beschuldigen’, daar is toch niemand bij gebaat?

  2. Van Aalst is verantwoordelijk voor het festival staat in het bericht, dan kan je hem gerust benoemen. Als het nou roddelen of kwaadsprekerij is, is het wat anders.

  3. Alleen de zon gaat tegenwoordig nog voor niets op.

    Is niks mis met een entreeprijs, of deze hier in verhouding staat tot wat je er voor te zien krijgt kan ik niet beoordelen.

    Een ieder moet het maar voor zichzelf bepalen of je dat er voor wilt betalen.

  4. @Mariane, het gaat me meer om de toon dan om het benoemen. Van Aalst wordt nu negatief afgeschilderd door een anoniem persoon op internet. Het is nog maar de vraag of Van Aalst ?berhaupt een vinger in de pap heeft bij de prijsbepaling van de toegangskaarten. Dus je zou het zo bij roddelen, speculeren of kwaadsprekerij kunnen gooien… Zoals Japser het zegt, het is allerminst chique en ik snap niet waarom je op de man wil spelen als je ook gewoon de organisatie/evenement in zijn geheel kan gebruiken.

Reacties zijn gesloten.