Schoendozenactie voor kansarme kinderen

Zwolle – Inge van der Moolen, gastouder van Kinderopvang Kind aan Huis in Zwolle, vult samen met ‘haar’ kinderen van 1,5 tot en met 8 jaar schoenendozen. Die dozen, met allemaal schoolartikelen en spelletjes, verzamelen ze voor de kinderen, waar dan ook, waar ze dit nodig hebben.

Van der Moolen: "Of het nu Afrika, midden-oosten of Europa is, maakt ons niet uit. Het gaat er om ‘mijn kinderen’ bewust te maken van wat zij hebben en dat er kinderen op de wereld zijn die helemaal niets hebben. Ik heb ze filmpjes laten zien, die staan op de website van Edukans (expert in onderwijs in ontwikkelingslanden) en uitgelegd wat dit betekent voor deze kinderen. Je staat er versteld van hoe de kinderen dit beleven en hoe ze dit uitleggen. De kinderen hebben dozen meegenomen naar huis om samen met het thuisfront deze dozen te vullen. De machtigingsformulieren heb ik terug gekregen samen met de doos, de overige dozen die we hier bij mij op de opvang hebben gemaakt en gevuld, heb ik ook verzameld en de machtigingsformulieren zelf ingevuld en namens mijn opvang betaald. In totaal zijn nu 18 dozen verzameld. Daar komen de dozen van de families nog bij."

"Ze hebben de schoenendozen zelf versierd, geverfd, beplakt, noem maar op. Het zijn gezellige dozen geworden met spulletjes die de kinderen daar goed kunnen gebruiken, zoals; pennen, potloden, schriften, gummetjes, puntenslijpers, zeep, tandpasta, tandenborstel, een puzzeltje of speeltje. Voor de meisjes een armbandje of sjaaltje en voor de jongens een auto of bouwdoos met vliegtuig. En voor iedereen niet te vergeten een knuffel van jezelf. Woensdag 17 december a.s. ga ik samen met een vrijwilligster van Edukans, de dozen naar het depot in Kampen brengen, zodat ze daar gecontroleerd worden en in een zeecontainer gaan voor transport."

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Schoendozenactie voor kansarme kinderen”

Reacties zijn gesloten.