Start bouw Kraanbolwerk

Zwolle – Woensdagmiddag is op het voormalige Schaepmanterrein het startsein gegeven voor de eerste bouwwerkzaamheden van het nieuwe Kraanbolwerk. Er wordt begonnen met de bouw van De Stelling.

10-12-2014_starthandeling_bouw_kraanbolwerk_02.jpg 

De bouw van De Stelling behelst een zes verdiepingen hoge appartementencomplex tegenover de Buitenkant en het Rodetorenplein. De vierkamerwoningen kosten van € 399.000 tot € 889.000. Op de landtong in de stadsgracht, in het verlengde van de statige Thorbeckegracht, zullen circa honderd appartementen en vijftig stadswoningen gerealiseerd worden, met daaronder een parkeergarage. AM wil de woonwijk in drie fasen ontwikkelen, waarbij de eerste fase bestaat uit de drie appartementencomplexen De Stelling en De Kraan en een aantal stadswoningen. De 26 appartementen van De Stelling worden volgens plan medio 2016 opgeleverd.

10-12-2014_starthandeling_bouw_kraanbolwerk_04.jpg

10-12-2014_starthandeling_bouw_kraanbolwerk_01.jpg 

de_stelling.jpg  

10-12-2014_starthandeling_bouw_kraanbolwerk_03.jpg
 
kraanbolwerk.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

17 gedachten over “Start bouw Kraanbolwerk”

  1. Voor de ‘happy few’ wonen op een toplocatie in architectonisch detonerende nieuwbouw die geen enkele relatie heeft met de omgeving of de geschiedenis van een plek behoudens een gevel die symbolisch behouden is gebleven. Onderscheidend vermogen voor de top van de netwerksamenleving. Participatiesamenleving? Nee, in de praktijk voor hen die zich financieel de lusten kunnen veroorloven en de lasten kunnen betalen.

  2. Om maar even op de zaken vooruit te lopen: ik mag aannemen dat kopers begrijpen dat de binnenstad voor iedereen is en er dus geluid gemaakt wordt. Argumenten als ‘we hebben er dik voor betaald om hier te wonen’ gaan wat mij betreft niet op.

  3. Tja, dit zijn waarschijnlijk nog de naweeën van de periode van vóór de economische crisis, waarin we dachten dat alles financieel nog kon, en de goede smaak ondergeschikt werd gemaakt aan winstbejag en beoogd rendement.
    Het wachten is alleen nog op koopkrachtige lieden die ongetwijfeld ook hun luxe jachten zo dicht mogelijk onder hun balkonnetje willen hebben liggen. 😉

  4. Of er een doelgroep is die het zich kan veroorloven om hier te kunnen kopen is irrelevant. De juiste vraag is of ze hier wil kopen. Potentiële kandidaten zullen zich vanwege de te verwachten overlast en de overbebouwing op een zo klein stukje grond wel twee keer bedenken.
    Ook vanuit stedenbouwkundig oogpunt is dit project wanstaltig, en heeft meer weg van een gezwel dan van een zorgvuldige inpassing in het beeld van de binnenstad.

  5. Er is alleen één optie op een appartement van 6 ton. Voor de rest nog allemaal te koop. Maar we zullen zien of P.Pectief feiten dat daadwerkelijk ook blijken te zijn.

  6. Het zou in 3 fasen gerealiseerd worden maar fase 1 is nu al reeds opgeknipt. Er wordt nu in eerste instantie 1 flatgebouw met 26 appartementen gebouwd waarvan er nog maar slechts enkelen zijn verkocht.
    Vandaar dat de opleverdatum met een half jaar is verschoven naar EIND 2016.
    De eerste steen is nu gelegd om niet de subsidie voor de grondsanering mis te lopen.

  7. o, o, o, dit wordt pas echt een drama. Dure betonbunkers voor het oude geld.
    Hoge prijzen met geen toegevoegde waarde. Heren huisjesmelkers, projectontwikkelaars en makeleugenaars: het is bijna 2015.

  8. Ik zou daar best willen wonen. Mooi uitzicht over de stad. En dat beetje extra geluid maakt de boel alleen maar levendiger. Maar vier kamers is wel een beetje groot. En helaas veel te duur.

  9. Een kwestie van tijd, maar dit nieuwe stukje Zwolle is absolute toplocatie. Het gaat misschien wat langer duren vanwege een langzaam opkrabbelende markt, maar voor dit type woningen op dit soort locaties is veel belangstelling en sluit aan bij een vernieuwde ’trek naar de stad’. Terecht dat deze lokatie wordt ingevuld voor het hogere segment.
    Over smaak valt uiteraard te twisten, maar de bouwplannen voorzien in woningen die wat mij betreft zeer van deze tijd zijn.

    Er is genoeg geld beschikbaar in Nederland en voor een qua inwonertal top 20 stad en een van de economisch sterkste regio’s is Zwolle niet bepaald armlastig. Dit gaat een mooi stukje Zwolle worden. Alle vertrouwen in.

Reacties zijn gesloten.