Lichtjes kerstboom Grote Markt ontstoken

Zwolle – De lichtjes in de kerstboom op de Grote Markt werden woensdagmiddag door de eigenaresse en wethouder Filip van As ontstoken. De kerstboom die op de Grote Markt staat, komt uit de tuin van een woning aan de Frobergerstraat in Holtenbroek 3. 

10-12-2014_ontsteken_lichtjes_kerstboom_gr_markt_03.jpg 

Het is traditie dat de kerstboom die op de Grote Markt geplaatst wordt uit de tuin van een Zwollenaar komt. De familie van de voormalig bewoonster van de Frobergerstraat heeft de boom aan de gemeente Zwolle aangeboden. Zij ontstak woensdagmiddag samen met Filip van As de lichtjes. De kerstboom is gedurende de hele kerstperiode op de Grote Markt te bewonderen. Woensdagmiddag was voor mevrouw Schuit en haar familie een bijzonder moment, omdat de boom 40 jaar in de tuin aan de Frobergerstraat heeft gestaan. Mevrouw Schuit woont inmiddels in zorg- en servicecentrum het Zonnehuis. Andere bewoners en begeleiders van het Zonnehuis waren ook aanwezig bij het ontsteken van de lichtjes.

10-12-2014_ontsteken_lichtjes_kerstboom_gr_markt_04.jpg 

10-12-2014_ontsteken_lichtjes_kerstboom_gr_markt_02.jpg

10-12-2014_ontsteken_lichtjes_kerstboom_gr_markt_01.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

23 gedachten over “Lichtjes kerstboom Grote Markt ontstoken”

  1. Wat geweldig om te zien! En bedankt gemeente Zwolle voor de goede zorgen voor onze bewoners!
    Wij hebben nu een beroemde bewoonster in het Zonnehuis

  2. @ erik b en JohanB

    En daarom houd ik zo van Zwolle. Voor mij genoeg te doen. En als ik op zoek ben naar iets ‘meer’ te doen dan stap ik in de auto. Heerlijk!

  3. Jij bent zelf zuurpruim sanne. Je mag van hoofdstad meer verwachten dan een verlichte boom in het centrum. Waar zijn bv schaatsbaan, actracties en houten snack huisjes gebleven?.? In een dorp wordt nog meer georganiseerd dan in dorp als zwolle

  4. die schaatsbaan en die kraampjes mis ik ook wel!!! ietwat meer dan die oliebollenkraam tegenover de kerstboom is wel gewenst voor een stad lijkt mij!!

  5. Idd howard… dat wordt elders de kerstsfeer opzoeken want dat is er niet in zwolle. Op deze manier gaan mensen buiten de stad hun geld uitgeven en toeristen blijven weg. Krom beleid hier

  6. Helaas kunnen ze in Zwolle alleen maar in de zomer van die verschrikkelijke lawaaifeestjes geven, waar iedereen last van heeft en over klaagt waar de rechter nu van vind dat de geluidsnormen van Zwolle niet deugen. Maar iets gezelligs doen in Zwolle? Ho maar, kijk ook eens naar de etalages in de winkelstraten bijna geen etalage heeft kerstversiering!

  7. Begin zelf je oliebollenkraam zuurpruim Erik. Of regel dat er een ijsbaan komt. Steek zelf de handen uit de mouwen in plaats van dat geklaag! Geen woorden, maar daden! Het ijsbeeldenfestival trekt wel veel bezoekers. Helaas was er te weinig ruimte om uit te breiden op het rodetorenplein. Ik vind de kerstverlichting in de Diezerstraat en de verlichte bomen wel erg sfeervol!

  8. Als echte Zwollenaar moet ik toegeven dat ik ook vind dat er te weinig te doen is in Zwolle. Natuurlijk zijn er genoeg evenementen door het jaar heen waar je aan kan deelnemen. Maar vaste amusements dingen mis ik wel: bowlingbaan, indoor cart, discotheek, etc.. Dat ligt natuurlijk deels bij de ondernemers en de consumenten, maar de gemeente kan hier ook aan meehelpen.

    Maar, die boom is prachtig! Bedankt familie Schuit!
    Vrolijk kerstfeest!

  9. Lieve mensen laten we een ding niet vergeten, deze site is niet om te zeuren over het feit dat men z,n ei niet kwijt kan in Zwolle, ga dan lekker op de boerderij in het kippenhok zitten net zo lang tot je het kwijt bent, kom dan opgewekt weer naar de stad en geniet van alles wat hier is, zoekt en gij zult vinden. Houd het gezellig.Verder wil ik iedereen bedanken voor alle genomen moeite om dit spektakel tot een goed einde te brengen, wat overig goed gelukt is, verder wens ik iedereen een fijne kerstdagen en een voorspoedig 2015. Rienie en Betty Schuit.

Reacties zijn gesloten.