Berkum wil bij Nieuwland aan kop blijven

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag uit bij ASC Nieuwland in de wetenschap dat de Zwollenaren bij winst als koploper in de 1e Klasse D de winterstop in gaan.

“Dat is zeker een extra motivatie voor ons. We hebben die koppositie vorige week teruggepakt en we zijn zeker niet van plan om hem voor de tweede keer weer in te leveren,” verzekert Berkum-verdediger Jordi Lemmens. “We hebben afgelopen zaterdag tegen Go-Ahead Kampen goed gespeeld. Na een wat mindere periode is het mooi dat er nu weer een opgaande lijn in zit.” ASC Nieuwland is voor veel tegenstanders in 1D nog de grote onbekende. De ploeg kwam vorig seizoen uit in de 1e Klasse A, nadat de Amersfoortse fusieclub een jaar eerder via de nacompetitie uit de westelijke 2e klasse kwam. Onder de nieuwe trainer Sijtze Wobbes had Nieuwland in 1D aanvankelijk moeite om te wennen, want in de eerste periode zat er niet meer in dan een 12e plek.

De laatste tijd laten de Amersfoorters echter zien goed te kunnen voetballen. Eind november werd het bepaald niet zwakke Vroomshoopse Boys met 5-1 vernederd en afgelopen zaterdag gaf Nieuwland uitstekend weerwerk aan topper DOS ’37. In die wedstrijd had Nieuwland lang uitzicht op een punt of zelfs meer, zeker nadat Johan Gelderblom een kwartier voor het einde een in de eerste helft opgelopen achterstand ongedaan maakte: 1-1. Bij een alles-of-niets-offensief van beide clubs viel het kwartje vijf minuten voor tijd voor Nieuwland naar de verkeerde kant, toen een bal ongelukkig van richting werd veranderd. Dat zorgde er voor dat DOS ’37 alsnog de 2-1 binnen kon schieten en zo qua punten op gelijke hoogte bleef met Berkum.

Op dreef
Berkum was, nadat de titel in de eerste periode werd gevolgd door een kort dipje, de laatste weken op dreef. Eerst werd DOS Kampen met 0-2 verslagen en vorige week werd Go-Ahead Kampen in Zwolle met 4-0 aan de kant gezet. In die laatste wedstrijd deelde Berkum vanaf het begin de lakens uit met goed spel in alle linies. Ook voorin was de ploeg nu effectief, waarbij spits Jaouad Akloud zijn eerste goals voor Berkum  scoorde en dat deed hij direct drie keer achter elkaar. Omdat de concurrentie punten liet liggen nam Berkum door die overwinning de koppositie in de 1e Klasse D weer over, waarbij DOS ’37 een gelijk aantal punten maar een minder doelsaldo heeft.

Berkum kan dus als koploper de winterstop in maar ASC Nieuwland bivakkeert op de 10e plaats, nét boven de gevarenzone, en zal de mouwen dus extra opstropen. “Nieuwland heeft de laatste weken goed gespeeld en ze konden goed meekomen. Vooral op eigen terrein brengen ze altijd veel strijd en passie,” weet Jordi Lemmens.

De wedstrijd ASC Nieuwland-Berkum wordt zaterdag gespeeld op Sportpark Nieuwland aan de Laan van Duurzaamheid in Amersfoort, waar scheidsrechter Meine de Boer uit Harderwijk om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)