Berkum afgetroefd bij Nieuwland

Zwolle – Een tegenvallend Berkum heeft de uitwedstrijd bij ASC Nieuwland met 3-0 verloren en zo de een week eerder veroverde koppositie in de 1e Klasse D weer ingeleverd.

"We hadden het eerste halfuur geloof ik 80 procent balbezit, maar toen we achter kwamen misten we de creativiteit om dat goed te maken," stelde Berkum-trainer Willem Brouwer misnoegd vast. "Ik kan niet in die koppies kijken, maar er waren te veel spelers bij ons die meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander speelden."

Hecht collectief

Berkum duwde de thuisclub vanaf de aftrap terug op eigen helft, maar kort voor het strafschopgebied strandden alle acties in het hechte collectief van de Amersfoortse defensie. Die hield de zaken achterin keurig dicht, zodat Nieuwland-keeper Jeroen Janssen vóór rust nauwelijks werd getest. Nieuwland maakte in offensief opzicht lange tijd weinig indruk, maar kwam na een half uurtje wél op voorsprong. Een vrije trap kwam bij de vrijstaande Johan Gelderblom en toen diens kopbal van richting werd veranderd was Berkum-doelman Mathijs Bouwhuis kansloos: 1-0. Nieuwland kreeg door die voorsprong meer vertrouwen en was kort voor rust dicht bij een grotere voorsprong. Een schot van Yucel Yagli werd echter net over getikt door keeper Bouwhuis en even later werden bij een chaotische situatie voor het Berkum-doel tot twee keer toe harde inzetten geblokkeerd.

Spelhervatting
Na rust kwam Berkum scherper uit de startblokken. Al enkele minuten na de hervatting kopte Dirk Muis, uit een vrije trap van Jasper van der Stouw, maar net naast het Nieuwland-doel en de Zwollenaren leken de zaken recht te gaan zetten. Na een uur spelen liep het echter opnieuw mis voor de bezoekers en wéér gebeurde dat uit een spelhervatting. Een vrije trap van Yagli draaide de doelmond binnen en Berat Avci, net vijf minuten in het veld, kon de 2-0 binnen koppen. Berkum probeerde wat aan die achterstand te doen, maar liet daardoor ook gaten vallen en het was in die fase aan keeper Bouwhuis te danken dat de schade nog beperkt bleef. Avci en, even later, Hossein Mezbanali konden alleen op het Zwolse doel af maar beide keren greep de Berkum-doelman goed in. De bezoekers kwamen niet verder dan een afgekeurd doelpunt van Chris van der Meulen en ver in blessuretijd werd de Zwolse nederlaag zelfs nog zuurder toen Mezbanali van afstand raak schoot: 3-0.

Derde plek
Omdat de concurrentie bovenin de punten wél pakte heeft Berkum zijn koppositie bij het ingaan van de winterstop verruild voor een teleurstellende derde plek op de ranglijst. De Zwollenaren kunnen volgende week wat doen aan het herstel van hun zelfvertrouwen, want op woensdag 17 december speelt Berkum op eigen terrein nog een bekerwedstrijd tegen hoofdklasser SDC Putten.

ASC Nieuwland-Berkum, 13 december 2014

Eindstand: 3-0 (1-0)
Doelpunten: 32. Johan Gelderblom (1-0), 61. Berat Avci (2-0), 90+3 Hossein Mezbanali (3-0)
Gele kaarten: Jordi Lemmens, Jason Huisman, Jaouad Akloud, Jasper van der Stous (Berkum), Johan Gelderblom (ASC Nieuwland)
Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jordi Lemmens (46. Sander Bolt), Razi Kanseyo, Jasper van der Stouw, Frank Hoolsema, Ruud Wellenberg, Chris van der Meulen, Ricardo Kuijer (46. William Potkamp), Jaouad Akloud (76. Arjan Kolk)
Opstelling ASC Nieuwland: Jeroen Janssen, Darryl Hazelaar, Danny de Graaf, Jeffrey van de Wijngaard, Freek Rubrech, Hamze Harake El, Johan Gelderblom (71. Joël Brandsen), Yucel Yagli, Delano Flemming (54. Berat Avci, 75. Ryan Kos), Hossein Mezbanali, Franklin Harmsen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Berkum afgetroefd bij Nieuwland”

Reacties zijn gesloten.