Midwinterfeest op het Assendorperplein

Zwolle – Zondag 21 december wordt op de kortste dag van het jaar het Midwinterfeest op het Assendorperplein gevierd met een super Wildmaaltijd, met vanaf 18.30 uur wild zwijn aan het spit. Gratis live muziek, midwinterhoorn en toeters blazen, vuur en warmte, verhalen, Glühwein en… gezelligheid vanaf 15.15 uur.

Natuurlijk hoort daar ook eten bij: Wild zwijn aan het spit met een heerlijke paddenstoelensaus, kaasfondue met diverse groenten en verschillende broden, aardappels uit het vuur met een tsatsiki saus, warme chocolademelk of koffie met verse slagroom en een bittertje. Al dit heerlijks voor de prijs van tien euro. Ook losse delen van de maaltijd zijn te verkrijgen voor 2 euro vijftig. Reserveer op tijd voor deze afsluiting van de ‘Marks en Truus gaan Wild’ maaltijden 2014. Reserveren kan bij Sociaal-culturele vereniging Eureka, Assendorperplein 9. Telefoon: 038-4222 903.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

36 gedachten over “Midwinterfeest op het Assendorperplein”

  1. Kan dat wel zonder dat je lid bent van eureka. Op de 2e zondag van de maand, bij Muziek in de tent mag je ook niet naar binnen, om een pannekoek te ten zonder dat je lid bent.

  2. @Eureka
    Dat is mooi, maar geen antwoord op de vraag. Ik wil ook wel graag weten of ik lid moet worden om deel te kunnen nemen aan de maaltijd.

  3. Als ik het goed begrepen heb wordt die maaltijd buiten gehouden. Dus is er geen lidmaatschap aan de orde. Trouwens 2,50 waar hebben we het over als je toch al een tientje betaald hebt.

  4. Klopt Bernard, maar het vervelende dat ze dit bij geen van hun activiteiten erbij vermelden. En wanneer het slecht weer is ga jij toch ook niet je maaltijd buiten gebruiken. Maar laat maar eureka, ik haak af. Dat doe ik ook bij muziek in de tent. Ga wel naar de Enk ben je gewoon welkom, wel of geen lid.

  5. @bron,
    Dat is precies wat ik ook bedoel, het is niet duidelijk in de berichtgeving. Het lijkt me dat mensen het prettig vinden om te weten waar ze aan toe zijn.
    @Bernard,
    Het gaat dus niet om die 2,50.

  6. D erk, ik ben er samen met vrienden al 2x weg gestuurd. En inderdaad het gaat erom dat het nergens vermeld staat. En wanneer je met een groep er heen wil, en je moet allemaal 2,50 extra betalen, om maand lid te worden vind ik belachelijk
    Maar wanneer dit zo is vermeld het dan.
    Alleen voor leden, tegen 2,50 extra betalen kunt u lid worden voor een maand, helder en duidelijk.
    Dit geld ook voor Muziek in de tent.
    Maar voor mij geld, ze zien mij niet meer bij eureka.
    Vond de manier waarop je bij de deur te woord werg gestaan, ook niet echt vriendelijk. Wil binnen lopen, bent u lid, nee moet dat dan. Dacht dat dit gratis was, nee om hier iets te drinken of te eten moet u lid zijn van eureka. Uitleg kom hier eigenlijk voor muziek in de tent, en dacht dat ik hier wat kon halen. Nee alleen als u lid bent . Ok duidelijke dan ga ik wel naar de Enk. Of nog erger neem zelf wel wat te drinken mee. Wordt er niet meer verdiend. Fijne dag morgen. Maar ik zal er om die reden niet bij zijn.

  7. Voor niks gaat de zon op, bron. Op de site van Eureka staat het allemaal uitgebreid toegelicht. De kosten van het lidmaatschap zijn laag, om de toegankelijkheid voor mensen met een kleine beurs (of zij die er zo uitzien :)) te waarborgen. De vereniging krijgt geen subsidie, ook geen huursubsidie en moet dus zelf gewoon de huur betalen, naast uiteraard de kosten voor het voedsel zelf. Dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen de prijzen laag blijven. Zeg nu zelf, waar vind je elders nog een maaltijd voor ??10 (incl. proeflidmaatschap voor een maand)?

  8. @Dame,
    Nogmaals, daar gaat het allemaal niet om. Het gaat erom dat het een nogal onvriendelijke, gesloten manier van doen is. Je noemt het toegankelijk voor mensen met een kleine beurs, het voelt allesbehalve toegankelijk, ik heb dezelfde ervaring als bron bij de entree. Het is niet helder wat de regels zijn.

  9. Communicatie dus, Archimedes. Als ze meelezen kunnen ze er iets aan doen: in de persberichten helder aangeven wat gratis is (Muziek in de tent) en dat je lid moet zijn van Eureka om een pannenkoek te eten. Is niet handig om daar onduidelijk over te zijn en uiteraard ook niet om een onvriendelijk deurbeleid te voeren. Hang er dan een plakkaat op met de regels, die op zich niet onredelijk zijn, maar het is inderdaad een domper wanneer je na een gezellige middag zo wordt weggestuurd.

  10. Op dat punt, zeker Archimedes. Niet met bron, die naast dit communicatieve punt, het sowieso belachelijk vindt dat hij ??2,50 voor een maand lidmaatschap moet betalen. Een ideële vereniging als Eureka moet natuurlijk ook geld hebben om uit de kosten (huur) te komen. En dan is ??2,50 niet zo heel veel extra. Ze kunnen de pannenkoeken ook ??10 maken voor niet-leden. Hetzelfde effect.

  11. Eerder van niet-lezen.;D Anderzijds kun je je dat toch wel voorstellen: leuke middag gehad, wilt een hapje eten (waar uitgebreid reclame voor wordt gemaakt) en dan ga je niet eerst uitgebreid de regels lezen. Er lijkt me niets op tegen om in het persbericht achter “pannenkoeken van Ed” te schrijven (lidmaatschap verplicht). Dan weten mensen van tevoren dat ze ??2,50 extra moeten betalen of elders moeten gaan eten.
    Verwachtingenmanagement.

  12. @Dame,
    Misschien is dat het. Als die pannenkoek een tientje zou kosten, was het direct helder. Ik word ook kriegel van reserverings- of administratiekosten bij kaarten voor concerten e.d.
    Verder ben ik het wel met bron eens, ik vind het ook raar om eerst lid te moeten worden ergens van om er te mogen eten. Ik ga namelijk net zo lief ergens anders eten en een verplicht lidmaatschap maakt die keus net wat eenvoudiger??

  13. Nou, dan doe je dat toch. Ook goed. Het lijkt me verder niet zo’n heel groot probleem. Alleen de eerste keer weet je het niet. Daarna wel. Alhoewel, ik begrijp dat Derk en Joppuh er nooit achter zullen komen. 🙂

  14. Dat klopt wel, Bernard, maar vanuit de organisatie is het een kleine moeite om dit steeds helder te communiceren om vervelende discussies en teleurstellingen te voorkomen. Dat is ook een eigen belang. En het idee van ??10 voor niet-leden is misschien wat praktischer voor de mensen die alleen bij Muziek in de tent komen, dan die administratieve rompslomp van een tijdelijk lidmaatschap.

  15. @Dame; punt is dat je daar lid moet! worden, om naar binnen te mogen.
    Officieel dan; want daar is het hele systeem op gestoeld.
    Ooit een gekraakt pand; met bijna 1 meloen gulden door de gemeente opgeknapt, en daarna verhuurd aan Eureka. Het is idd een broeinest van creativiteit. En het heeft net als de voormalige Ambachtschool en de Enk, een groot ons-kent-ons gehalte. Assendorp en Zwolle mogen blij zijn met zulke clubs, die altijd op allerlei creatieve manieren ondersteuning verlenen, en ruimte geven aan een ieder die op de tijd zit.

  16. Vorige jaar moest je lid worden maar deze jaar niet teminste ik kon gewoon pannekoek eten zonder lid te zijn. En die zijn lekker hoor vraag maar is aan me klein kinders . Die skransen er vaak 2 op . 😀

  17. @kwallekopje, bij mij was het echt dit jaar nog. Het is een keuze, ik ga in vervolg gewoon naar de Enk. Drankje smaakt daar net zo lekker.:)

  18. @Dame, vermeld het dan gewoon bij de ingang dat toegang alleen voor leden is. Of wanneer je op het plein iets organiseert, vermeld er dan bij dat eureka alleen voor leden toegankelijk is.

  19. Ik ben niet bij die organisatie betrokken, bron. Sterker nog, ben er nog nooit geweest. Wat jij schrijft, is ongeveer hetzelfde als wat ik voorstelde. Enige verschil is dat ik ??2,50 extra voor niet-leden niet veel vind ter dekking van alle vaste lasten.

  20. Bericht door aja, op 21 december 2014 12:17
    Arme dieren die weer opgeofferd worden voor een zgn. gezellige kerstmaaltijd! Maar daar schrijft tot nu toe niemand over.

    Nou, zal ik dat dan maar doen? Het gaat om een “wild” zwijn. Ik neem aan dat het dus een goed leven heeft gehad. Dan vind ik het prima.

  21. @Dame, ik vind het wel veel wanneer ik er alleen binnen loop om een drankje op te halen, en dan weer buiten ga zitten genieten van de muziek. Zou ik er in de buurt wonen en er met regelmaat komen zou zelfs een jaar lidmaatschap geen probleem zijn.
    Maar zoals ik al aangaf dat kan bij de Enk ook, of ik ga het zelf wel mee nemen. Dat doen er om welke reden dan ook velen.

  22. nou foldertje mee genomen, maar bron ik denk dat er een misverstand is geweest, drinken halen en er zijn vereist geen lidmaatschaap, bij sommige dingen wel, zoals cinemaavond, maaar muziek in de tent niet. Vanavond waren we ook welkom, oke elders gegeten maar wel genoten.

  23. @D erk, wel een vervelend misverstand dan, dat we tot 2x toe, tijdens Muziek in de tent zijn geweigerd. Heb toen via de site navraag gedaan. En het antwoord was een 1/2 jaar geleden toen echt dat je lid moest zijn, om tijdens activiteiten die op het plein gehouden werden, bij hun naar binnen mocht. Dus dit verzin ik niet.

Reacties zijn gesloten.