Landstede wint opnieuw Volleybal Classic

Foto van auteur

Zwolle – Voor het tweede jaar op rij heeft Landstede Volleybal de Eurosped Volleybal Classic gewonnen. Het team van de coaches Redbad Strikwerda en Thijs van Noorden keek dinsdagavond in de finale van het internationale toernooi in Almelo tegen een 0-2 achterstand aan, maar knokte zich vervolgens alsnog naar een mooie 3-2 overwinning. Met de toernooizege sloot Landstede Volleybal het zeer succesvolle jaar in stijl af.

Strikwerda begon de finale in Almelo met spelverdeler Frank Lubberts, Jake Wiens, Fabian Dossett, Tom van den Boogaard, Steven Eertman, Willem-Maarten Heins en libero Frits van Gestel. Dit zevental kwam in Almelo minder goed uit de startblokken dan de formatie uit Portugal. Al was de voorsprong voor Benfica van korte duur. Via 2-4 en 8-8 namen de Zwollenaren snel een 13-11 voorsprong. Die marge van twee punten in Zwols voordeel bleef niet op de borden staan, want Benfica maakte met het nodige serveer-geweld weer een serie punten en kwam zelfs op 22-24. De eerste twee kansen om de openingsset binnen te halen waren echter niet aan de Portugezen besteed. Er volgde een spannende ontknoping, waarin de ingevallen Wouter ter Maat enkele belangrijke punten maakte voor Landstede Volleybal. Maar na setpoints over en weer trok Benfica toch aan het langste eind: 30-32.

In de tweede set hielden beide ploegen elkaar tot en met 5-5 in evenwicht, maar daarna liep Benfica langzaam weg bij Landstede Volleybal. De spelers aan de zijde van Benfica bleven prima serveren, terwijl de Zwollenaren te veel onnodige fouten maakten. Dit resulteerde uiteindelijk in een duidelijke 18-25 setwinst voor het team uit Portugal. Aan het begin van de derde set kwam Wouter ter Maat opnieuw binnen de lijnen. Hij verving Willem-Maarten Heins. En met een sterk spelende Ter Maat in de gelederen knokte de ploeg van Strikwerda zich terug in de wedstrijd. Via 7-2 en 13-9 werd bij een stand van 19-15 Steven Eertman gewisseld voor Dennis Borst. Niet veel later slaagde Landstede er in de set met 25-20 binnen te hengelen. De Zwollenaren deden er alles aan om een verliespartij te voorkomen en pakten ook de vierde set: 25-22. Er moest dus een vijfde set aan te pas komen om een winnaar van het toernooi in Almelo aan te kunnen wijze.

Benfica trok in de eerste minuten van de beslissende vijfde set fel van leer, maar ondanks een 4-8 achterstand bleef de Zwolse formatie koelbloedig. Door sterk blokkeerwerk van Van den Boogaard, Borst en Ter Maat maakte Landstede Volleybal zeven punten op rij en opeens waren de kansen weer gekeerd. De voorsprong van drie punten werd in de slotfase niet meer weggegeven, met als gevolg een 15-12 zege in de vijfde set. Na afloop waren de Landstedespelers dolblij met de trofee, die opnieuw kan worden bijgezet in de prijzenkast van het Landstede Sportcentrum.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)