HFC Storica wint Jo van Marle toernooi

Foto van auteur

Zwolle – VV Berkum is er niet in geslaagd het Jo van Marle-zaalvoetbaltoernooi voor de derde jaar op rij te winnen: in de finale ging de ploeg met 1-5 onderuit tegen HFC Storica. Daar was in de poule nog van gewonnen maar door het kruis-systeem van de halve finales daagde Storica in de eindstrijd opnieuw op als tegenstander en ditmaal beet Berkum daar de tanden op stuk.

In die finale leek Berkum al na vier minuten op voorsprong te komen toen een inzet van Frank Hoolsema binnen rolde, maar de scheidsrechter constateerde, van grote afstand terughollend, dat de bal niet over de lijn was geweest en kende het doelpunt niet toe. Hoolsema haalde even later zijn gram door, na fraai aangeven van Ruud Wellenberg, wél voor de 1-0 te zorgen maar dat feest duurde niet lang. Vrijwel direct daarna kwam Storica via Eugène Webb op gelijke hoogte en zijn behendige en balvaardige ploeg kwam steeds beter in de wedstrijd.

In het tweede deel van de 20 minuten durende finale liep Storica al snel uit naar 1-2 en nadat Hoolsema voor Berkum een kans op de doellijn had gemist werd het uit de razendsnelle tegenaanval 1-3. Berkum ging alles of niets spelen, waarbij Dirk Muis als ‘vliegende keeper’ zijn broer Bram in het doel afloste. Daardoor vielen er echter af en toe flinke gaten in de Berkum-defensie en daar profiteerde Storica efficiënt van. Eerst scoorde Webb de 1-4 en in de laatste seconde verdween de bal opnieuw in het op dat moment verlaten Berkum-doel: 1-5.

Anti-climax
Dat was een behoorlijke anti-climax voor Berkum, dat tot en met de halve finales alle wedstrijden met ruime cijfers had gewonnen. De laatste poulewedstrijden eindigden in een 5-1 zege op Zwolsche Boys en Berkum werd poulewinnaar door HFC Storica, toen nog ogenschijnlijk gemakkelijk, met 3-0 te verslaan. In de halve finale trad Berkum aan tegen SVI, de nummer twee van de andere poule, dat met liefst 6-1 aan de kant gezet.

Na twee keer als toernooiwinnaar van het veld te zijn gestapt is Berkum nu dus tweede geworden en ging HFC Storica, net als in 2011, met de hoofdprijs strijken. SVI eindigde als derde door in de ‘verliezersfinale’ met 3-1 van Be Quick ’28 te winnen.

Door: Theo Kölker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

32 gedachten over “HFC Storica wint Jo van Marle toernooi”

 1. Helaas gaat deze bijdrage…en de vorige nog véél meer…vooral over Berkum. Een stukjesschrijver van die club zal de beide topics dan ook wel ingestuurd hebben…jammer. Maar eens op Sportiefzwolle kijken.

 2. Wou namelijk wel weten wie 1-4 waren in met name deze poule

  Nr Tijd Veld Thuis Gasten Uitslag
  1 18:30 – 18:45 Bep Bakhuis Ulu Spor HFC Storica 1 – 3
  3 18:47 – 19:02 Bep Bakhuis zwolsche boys CSV 1 – 2
  5 19:04 – 19:19 Bep Bakhuis Wijthmen WVF 1 – 3
  7 19:21 – 19:36 Bep Bakhuis Berkum Ulu Spor 5 – 1
  9 19:38 – 19:53 Bep Bakhuis HFC Storica zwolsche boys 3 – 2
  11 19:55 – 20:10 Bep Bakhuis CSV Wijthmen 1 – 0
  13 20:12 – 20:27 Bep Bakhuis WVF Berkum 1 – 3
  15 20:29 – 20:44 Bep Bakhuis zwolsche boys Ulu Spor 1 – 3
  17 20:46 – 21:01 Bep Bakhuis CSV HFC Storica 1 – 2
  19 21:03 – 21:18 Bep Bakhuis Berkum Wijthmen 10 – 0
  21 21:20 – 21:35 Bep Bakhuis Ulu Spor WVF 0 – 3
  23 21:37 – 21:52 Bep Bakhuis Wijthmen zwolsche boys 4 – 2
  25 21:54 – 22:09 Bep Bakhuis WVF HFC Storica 0 – 3
  27 22:11 – 22:26 Bep Bakhuis CSV Berkum 0 – 2
  DAG 2
  29 22:28 – 22:43 Bep Bakhuis Ulu Spor CSV 4 – 2
  31 22:45 – 23:00 Bep Bakhuis zwolsche boys WVF 2 – 1
  33 23:02 – 23:17 Bep Bakhuis HFC Storica Wijthmen 4 – 1
  35 23:19 – 23:34 Bep Bakhuis Berkum zwolsche boys 5 – 1
  37 23:36 – 23:51 Bep Bakhuis Wijthmen Ulu Spor 1 – 1
  39 23:53 – 00:08 Bep Bakhuis WVF CSV 4 – 1
  41 00:10 – 00:25 Bep Bakhuis HFC Storica Berkum 0 – 3

  Ben ook benieuwd naar de uitslagen van alle vervolgwedstrijden. Bovenstaande komt van SportiefZwolle. Die heeft verder (nog?) nixxx en De arrogante Sensator vindt het toernooi schijnbaar helemaal niet interessant genoeg 😮

 3. Leuk stukje van een berkum-supporter maar nu even de feiten:
  – Poulewedstrijd tegen HFC: berkum 3 counters / 3 goals (balbezit hfc 80% o.i.d.)
  – Finale: bij de 2-1 van de nummer 3 van HFC zijn de keeper en verdediger van berkum dusdanig dolgedraaid dat zij die bal nog aan het zoeken zijn.

  Mooi dat het voetbal heeft gewonnen en jammer dat het berkum publiek niet kon genieten van de mooie acties van het beter spelende HFC

 4. Ach tuurlijk leod, je schrijft toch op dit onvolprezen WeblogZwolle geen 2 topics vol over Berkum. Als het gaat over een toernooi waar 12 Zwolse clubs aan meedoen? De 1e topic was ook nog een voorbeschouwing op het toernooi.

 5. Enige nuance is wel op z’n plaats; de betaalde redacties van de Stentor en Sportifzwolle kunnen nog wel wat pepers gebruiken als het om de actualiteit gaat. Inhoudelijk is WLZ matig, maar het zijn dan ook vrijwilligers!

 6. Dick, wat zeur je nou? Als Theo Kölker, als PR-man van VV Berkum, dit artikeltje niet had geschreven, had er waarschijnlijk helemaal geen verslag gestaan van het Jo van Marle-toernooi. Nu lees je het inderdaad door een Berkumbril, maar weet je wel wat de uitslag was: 1: HFC Storica, 2: VV Berkum, 3: SVI en 4: Be Quick ’28.
  Daarmee doet Theo Kölker niet alleen de trouwe aanhangers van Berkum een plezier, maar ook die van de geïnteresseerden in andere clubs.
  En @lekker objectief: Theo is behoorlijk lovend over de prestaties van HFC Storica in zijn artikel (behendig, balvaardig en efficiënt). Daar eb je volgens mij weinig over te klagen.

 7. @ Dame; Was benieuwd waar WVF was geïndigd…hier kun je slecht de 1e vier lezen. Maar goed ik weet het al 😉 Het gaat om de voorbeschouwing van een toernooi met 12 deelnemers; gelezen dat vorige topic? En deze titel: HFC Storica wint Jo van Marle toernooi, dekt absoluut de inhoud niet. Als ik zo’n stukje wilde schrijven zou ik absoluut ook over de andere deelnemers schrijven.

  Dat ie positief is over Storica lijkt me logisch, als je net met 5-1 op de kloten hebt gehad 🙂

 8. Theo Kölker schrijft altijd zeer lezenswaardige stukje en ja, niet neutraal. De artikeltjes over PEC hier zijn ook vanuit het Zwolse supporterhart geschreven. Ik vind dat logisch en ook niet zo erg.
  Als jij op een neuraal stukje zit te wachten, dan moet je het in de toekomst inderdaad zelf maar gaan schrijven of je moet de Stentor of RTV Oost volgen, want die schrijven – anders dan de ingezonden stukjes op WLZ, vanuit journalistiek oogpunt. Beetje flauw om een actieve clubman dit soort verwijten te gaan maken.

 9. Was een leuk toernooitje. HFC was individueel sterk (vooral die nr 3) en Berkum was collectief beter. Bijzonder dat de scheids die eerste goal van Berkum afkeurde en daarna geen penal durfde te geven, maar daardoor bleef HFC wel in de wedstrijd. Ook mooi dat die maker van de 4-1 er zo openlijk voor uitkomt dat hij zijn ontblote bovenlichaam graag aan andere mannen laat zien. Moet kunnen anno 2014, zelfs in de voetballerij.

 10. Dank voor de belangstelling bonny. Beste wensen nog. Noem het zoals je wilt maar een wedstrijd verslaan is nogal wat anders dan een toernooiverslaan. Of heb je je de commentaren van een Berkum-gerelateerde Dame teveel aangetrokken 😮

 11. O, nu zit ik ook in de verdachtenbank van Dick. Heb je mijn commentaar wel gelezen? Dat gaat namelijk niet over Berkum of een andere club, maar over WLZ dat afhankelijk is van ingezonden artikelen omdat de vrijwilligers niet overal kunnen zijn. En dat het flauw is om degenen die actief zijn te kritiseren. Klagen is eenvoudig; zelf iets doen heel wat lastiger.

 12. Mooi dat de ‘underdog’ de titelhouder zo vernederd en daar was niks geflatteerd aan 5-1.Promotie voor het zaalvoetbal deze finale…….:D:D:D

 13. Is inderdaad altijd mooi

  dat de ‘underdog’ de titelhouder zo vernederd

  . Mooie bijkomstigheid ook

  en daar was niks geflatteerd aan 5-1.Promotie voor het zaalvoetbal deze finale…….

  . Bovendien begonnen ze ook al een beetje capsones te krijgen, daar in dat kerkdorp 😉

 14. Dat is toch het leuke van zo’n zaaltoernooi: spelers die in het echte voetbal een beetje anoniem lopen aan te klungelen in de 3e of 4e klasse kunnen in de zaal plotseling een prijsje pakken tegen de grotere namen uit het amateurvoetbal. Hoop op volgend jaar weer zo’n verrassing!

 15. Klopt Dick, en nu staan ze met lege handen. Vraag me overigens af of ze daar bij Berkum heel lang van wakker liggen. Des te leuker voor HFC, voor hen leek het echt een prijs te zijn en dat is toch super voor ze!

Reacties zijn gesloten.