Zwollenaar Mulder aanvoerder PVV Overijssel

Zwolle – De in Zwolle woonachtige Edgar Mulder is sinds 2011 statenlid en fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid. In de afgelopen statenperiode had de PVV veel succes en invloed in Overijssel. De partij kreeg een meerderheid voor moties over het verminderen van subsidies, voor meer asfalt en minder windmolens. Tevens nam de Provincie onder leiding van de PVV stelling tegen het haat zaaien van extremistische turken in Almelo en werd Overijssel de eerste provincie die de Armeense Genocide erkende.

Mulder verheugt zich op de campagne. De Provinciale Statenverkiezingen worden op 18 maart 2015 gehouden. Wie er verder op de Overijsselse PVV-lijst komt te staan, wordt later bekend gemaakt. De PVV in Overijssel is de eerste provinciale fractie die met een smart-phone App komt om kiezers te voorzien van alle nieuws en informatie rondom de verkiezingen. Mulder: " CDA , PvdA en VVD spenderen soms wel meer dan 80.000 euro per verkiezing. De PVV doet het zonder belastinggeld. Wij zijn afhankelijk van de tomeloze inzet van onze vrijwilligers en de groeiende steun van de kiezers".  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

158 gedachten over “Zwollenaar Mulder aanvoerder PVV Overijssel”

  1. Ik zou weleens willen weten wie de financiers zijn van deze ondemocratische, politieke beweging zonder leden. Als inwoner van Overijssel kan ik me overigens niet herinneren dat de PVV echt iets voor Overijssel betekent heeft. Lachwekkend dat de PVV het als een succes ziet dat zij stelling hebben genomen tegen haatzaaiende Turken in Almelo, heeft diezelfde Overijsselse PVV weleens telling genomen tegen de grootste haatzaaier van Nederland, genaamd Geert W.? Oh nee, natuurlijk niet, de PVV heeft het alleenrecht op haatzaaien. Onder het mom van “vrijheid van meningsuiting”. En meer asfalt? Er zullen vast meer partijen voor meer asfalt hebben gepleit. Ik vrees echter dat de PVV ook in Overijssel gaat groeien.

  2. Dat haatzaaien tegen de inwoners van Nederland moet eens gestopt worden. Zwarte piet weg, bejaarden en gezinnen op straat en de asielzoeker en teruggekeerde terrorist kan rekenen op wijf, woning en werk zoals D66/PvdA het noemt.

    Of die populistische praatjes van clown Samson en schooljongen Pechtold. Het moet eerlijker en socialer en ondertussen je vrouw inruilen voor een jonger exemplaar.

    Mijn stem heb je Mulder!

  3. Zwarte Piet weg? Wanneer? Ik heb nog heel veel zwarte Pieten gezien dit jaar? Bejaarden en gezinnen op straat? Waar en om hoeveel gevallen gaat het? Teruggekeerde terroristen hebben geen Nederlands paspoort meer, dus waar heb je het over Wholtink? Je moet je mond houden over de zogenaamd populistische praatjes van mensen als Samson en Pechtold, want dat zijn mensen die dag-in dag-uit hun best doen om de problemen die er zijn op te lossen, ik zeg niet dat ze dat goed doen, maar het is altijd nog beter dan de haatzaaierij van de PVV en hun aanhang. Tot oplossingen leidt haat namelijk nooit.

  4. @Leonardo: als jij op je werk dag in dag uit je best doet om problemen op te lossen en je faalt, wordt je ontslagen. Dit kabinet faalt niet alleen in het oplossen van problemen, het creeert er zelfs met groot gemak veel nieuwe bij: nieuw zorgstelsel, koopkracht, extra miljardendonaties aan de EU, toenemende criminaliteit, het frustreren van democratisch genomen besluiten over topinkomens, kortom: een puinhoop. Draai het eens om: wat hebben Samson en Pechtold bereikt?
    En je hebt gelijk, alleen haatzaaierij leidt tot niets. Maar het oplossen van een probleem begint met het erkennen en benoemen ervan. En dat is toch echt iets anders dan haatzaaien. Zolang de gevestigde partijen krampachtig ontkennen en wegdraaien worden problemen alleen maar groter.

  5. ik geef een mening en blijkbaar mag dit niet want ik moet mijn mond houden van leonardo.

    koop een vliegticket naar noord korea? daar moet je ook van alles.

    PVV gaat de grootste partij worden met de volgende verkiezingen en dat zou wat kunnen zeggen over de andere partijen of de onvrede in het land.

    🙂

  6. alleen jammer dat de pvv/sp niet democratisch is, en zich laat leiden door kranten koppen ipv zelf aan het werk te gaan, en zet groenlink er ook maar bij… nee bedankt.. zelf nadenken mensen, niet luisteren naar mensen die alleen herrie maken nadat er een krantenkop langs kwam… 🙁

  7. Ed, het klopt ten dele wat je zegt, dit kabinet faalt vooral op 1 heel belangrijk punt en dat is communicatie. Of men communiceert niet, of men communiceert te laat en of half. De hervormingen in de zorg baren mij ook zorgen, zeker waar het gaat om de kwetsbare groepen in de samenleving. De privatisering slaat in de zorg veel en veel teveel door, met als triest dieptepunt de discussie omtrent de vrije artsenkeuze. De naheffing die we dit jaar moeten gaan betalen is ook zo’n voorbeeld, in 2013 was bij zowel kabinet als Tweede Kamer al bekend dat dit geld door werkend Nederland opgehoest moet gaan worden, niemand in de Tweede Kamer heb ik toen horen roepen dat dat onwenselijk cq. schandalig was, toen eind 2014 bekend werd dat dit in 2015 betaald moest gaan worden schreeuwde de oppositie moord en brand. Krokodillentranen dus. Dan de extra afdracht aan Europa, ook een gevalletje “slechte communicatie”, want ontvangt Nederland niet al jarenlang, net als de andere lidstaten, bijvoorbeeld landbouwsubsidies van de EU? Tevens is Nederland vorig jaar 500 miljoen europese subsidie toegekend gekregen voor werkgelegenheidsprojecten, voor werkelozen die moeilijk aan een baan te helpen zijn. Dit soort berichten verschijnen veel te weinig in de media, want diezelfde media legt veel te veel de nadruk op incidenten en het uitvergroten van politieke relletjes. Voeg daarbij een oppositie die vaak allerlei debatten aanvraagt op basis van kranten-artikelen en het cirkeltje is rond. Symbool-politiek heet dat en het draagt niet bij aan een groot vertrouwen in de politiek. Je hebt het over erkennen en benoemen van problemen, de PVV waar het hier over gaat benoemt die problemen in zoverre dat bijna alle problemen terug te voeren zijn op de Islam en de mensen die deze godsdienst aanhangen in Nederland. Dat is niet het benoemen van problemen, maar gewoon een zondebok aanwijzen. Levensgevaarlijk lijkt me, de geschiedenis leert wat daar van kan komen en dat moeten we niet willen.

    @Wholtink; Ik zeg helemaal niet dat jij je mond moet houden, ik weerleg alleen de stellingen die jij hier neerzet. Dat mag gewoon in Nederland en daarom zal ik ook niet in Noord-Korea gaan wonen.

  8. Zo leonardo laat zijn politieke voorkeur blijken. Helaas als iemand anders denkt dan moet hij ineens zijn mond houden. Vreemd. Over haatzaaien leonardo neem ik aan dat je vriend Samson en spekman ook vervolgt gaan worden? Daarnaast wil ik alvast melden dat ik geen stem uitbreng op de heer Mulder zijn partij dus die vlieger gaat dan al niet op. Ik zou zeggen leg uit beste leonardo.

  9. Zo, Leonardo, wat een verhaal! Ik herken me in veel wat je schrijft. Met 1 kanttekening om over na te denken als het om het volgende gaat:

    je schrijft:

    Je hebt het over erkennen en benoemen van problemen, de PVV waar het hier over gaat benoemt die problemen in zoverre dat bijna alle problemen terug te voeren zijn op de Islam en de mensen die deze godsdienst aanhangen in Nederland. Dat is niet het benoemen van problemen, maar gewoon een zondebok aanwijzen. Levensgevaarlijk lijkt me, de geschiedenis leert wat daar van kan komen en dat moeten we niet willen.

    Even feiten op een rij: uit diverse statistieken van de NZA, Justitie, CBS etcetera blijkt helaas dat het een groot deel van de Islaam-aanhangers een onevenredig groot beroep doen op de nederlandse zorgcapaciteit, het uitkeringsstelsel en dat ze nogal bovenmatig in aanraking komen met justitie danwel bovenmatig vaak in jusititiele inrichtingen verblijven. Kortom: dit probleem kun je wegredeneren, maar daarmee verdwijnt het niet en blijft het gewoon bestaan. En het klinkt misschien bot, als je dit gericht en hard aanpakt, wordt het probleem kleiner, zo werkt dat met problemen. Het wordt pas erger als je het ontkent, roept dat je het niet kunt maken dat het altijd weer op de islam geschoven wordt en dat er ook genoeg niet-islamieten zijn die er een puinhoop van maken. Dat laatste klopt, en die moet je dan ook ook keihard aanpakken, maar dat zijn er dan ook wel voldoende. Nog zo eentje: er zijn ook goede moslims. Klopt, maar het gaat hier over het bovenmatig grote deel van de moslims die de boel hier verzieken, en niets bijdragen aan de maatschappij. Benoemen wat er fout is en hier acties op ondernemen lijkt me voor de toekomst van ons land verstandiger dan theedrinken, wegkijken en bagatelliseren. Nu zelfs in linkse kringen het besef groeit dat de multi culturele samenleving mislukt is, moeten we daar iets mee doen, het lost zich namelijk niet vanzelf op.

  10. Hoho, ik zeg niet dat mensen hun mond moeten houden, ik zeg alleen PVV’ers hun mond moeten houden over populisctische praatjes van andere politici, omdat zij zelf de ene na de andere populistische one-liner/mening de wereld inslingeren. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

  11. @Ed; Wat is nu je punt? Er zijn veel groepen die over- en ondervertegenwoordigd zijn in statistieken, dat ben ik met je eens. En volgens mij benoem je ook dat je de problemen aan wilt pakken en niet de groep.
    Dan moet je juist GEEN PVV stemmen, want de PVV heeft het continu over de groep en niet over de problemen.

  12. @Ed
    “Benoemen wat er fout is en hier acties op ondernemen lijkt me voor de toekomst van ons land verstandiger dan theedrinken, wegkijken en bagatelliseren.”
    Volgens mij is iedereen dit volledig met je eens. Daarom doen we dit ook in Nederland.
    Ik ben wel gefascineerd door de toevoeging ’theedrinken, wegkijken en bagatelliseren’. Volgens mij is dat namelijk een verkeerde tegenstelling.
    Theedrinken doe ik zelf ook regelmatig, maar dat staat los van het benoemen wat fout is.
    Om de problemen aan te pakken is het belangrijk dat de problemen worden bestudeert, genuanceerd en gespecificeerd. Voor de leek, die gewoon een dader bestraft wil zien, kan dit de suggestie geven van ‘wegkijken en bagatelliseren’, maar als je problemen wilt oplossen is het toch echt belangrijk dat je het juiste probleem aanpakt.

  13. @Piet: met het aanpakken van deze groep pak je tegelijkertijd het probleem aan. ‘Maar dan raak je ook de goedwillenden’.’Dat kan, dat is inherent als je voor een robuuste aanpak kiest. Net zoals goedwillenden de dupe zijn van niets doen,eindeloos praten over het probleem, buurthuisjes openen, subsidies schuiven en gedogen. Dus wat dat betreft verschillen beide methodes niet zoveel. Het gaat om de opbrengst op langere termijn en de vraag waar dit land baat bij heeft.

  14. Maar leonardo nu heb je de vraag nog niet beantwoord. Daarnaast zal het waarschijnlijk aan je communicatie liggen. je past dan perfect in dit kabinet zoals je beschrijft maar het enge is dat pvv’ers niet populistisch mogen praten maar vanuit jouw kant wel. Dan kom je toch op Korea praktijken. Tijd dus om te verhuizen leonardo maar buiten dat geef me even antwoord op de vraag. Of ga je daar politiek omheen draaien ?

  15. @Ed, lastig dat je steeds zo onduidelijk bent. Ik neem aan dat je met ‘deze groep’ Nederlanders van van Marokkzaanse herkomst bedoelt. In 2012 werd 5,7% van deze groep verdacht van een misdrijf. Nu vind jij dat ook die 94% aangepakt moet worden. Oké dat is een keuze.
    Nu zijn er meer groepen in Nederland die een hoger criminaliteitspercentage hebben dan normaal. Autisten bijvoorbeeld. Ook alle autisten maar aanpakken dus?

  16. Ik heb er veel gezien, maar wij wonen in het , mooiste land van de wereld. Er is 1 smetje: Geert Wilders, het enige lid van de Partij Veracht Vrijheid.

  17. Tjah ed daar zit je dan tussen alle linkse goed mensen. Had je even verdiept in deze reageerders hier en je wist dat dit geleuter zou komen. Eigen schuld dus de hahaha succes!! Ik ga dit met plezier volgen. Ten eerste om te weten te komen wat leonardo voor reactie heeft en ten tweede hoelang het duurt voordat er weer een Pipo is die de 2e Wereldoorlog er bij weet te kletsen.

  18. @Schandalige Jansen, als het OM vindt dat de gedane uitspraken door Samson en Spekman strafbaar zijn, dan moeten ook zij voor het gerecht gedaagd worden. De wet is gelijk voor iedereen, ik kan me voorstellen dat Geert W. nu voor het hekje moet komen, omdat er bij hem en de PVV stelselmatig sprake is van discrimineren van 1 bevolkingsgroep. Maar nogmaals, als Samson en Spekman strafbare uitspraken hebben gedaan, dan moeten zij ook berecht worden.

  19. Soms hoop ik wel eens dat de PVV eindelijk regeringsverantwoordelijkheid neemt, zodat duidelijk wordt dat ze niks kunnen oplossen. En dan bedenk ik me dat dat spelen met het land in.

  20. Dank je Leo voor de verhelderende reactie. Kijk nu al uit naar de berechting van de heer Wilders want dat gaat het leuk worden in dit land. Kan er namelijk zo al honderden opnoemen die berecht moeten worden. Word weer een probleem met al die overvolle cellen. Hopelijk heeft de PvdA hun nieuwe voorstel( levenslange gestraften toch vrij laten ) er dan wel gauw doorheen gedrúkt anders krijgen we weer ruimte gebrek. Misschien een unieke kans wederom voor de IJsselhallen.

  21. Excuus, niet echt regeren dan, maar via een gedoogcontructie. Dat is nog niet zo heel lang geleden, en we weten hoed dat afliep door toedoen van die PVV.

  22. Bernard, het percentage ligt iets hoger: ca. 65%. Ik weet dat het gevoelig ligt, maar dit zijn toch echt de cijfers uit een justitieel onderzoek van 2 jaar geleden. En als ik naar Opsporing Verzocht kijk, heb ik niet het gevoel dat het in de afgelopen jaar veel beter geworden is….Ik moet niet denken aan de PVV als regeringspartij, maar wat Er stelt over Marokkaanse jongeren is wel degelijk een probleem.

  23. Gut, spannend onderwerp: partij voor vrijheid.
    Ik ben meer voor vrijheid en democratie,
    dat terzijde. Ik heb niet de hele discussie gelezen,
    ’t laatste bericht gaat over ‘Marokaanse jongens’,
    zo te lezen.
    Als ik me goed herinner was er ooit een berichtje
    van Dion Graus hier. Achternagezeten in ’t park toch.
    De pvv bestaat uit mensen met normen en waarden
    waar eenieder een heel groot vraagteken achter mag
    zetten wat mij betreft.

    Heb wel min of meer toch respect voor Wilders.
    Dat gaat ook over Rushdie. Je weet wel.
    Als je ’t niet weet licht ik ’t graag toe 🙂

  24. Pvv doet aan “Polarisatie” (vind ik).
    ff googelend…

    “Polarisatie is het veroorzaken van een conflict of het versterken
    van tegenstellingen tussen partijen of bevolkingsgroepen.”

    “Overbruggen” is denk ik veel moeilijker.
    Heb m’n hoop daarom ook niet op pvv.

  25. Weer een hele hoop betweters hier. Zeiken over een ander,terwijl ze zelf nog geen vork van een mes kunnen onderscheiden. Eerst afwachten,dan pas commentaar geven over iemand. Of zelf misschien eens een poging wagen??? Oh nee,daar worden sommigen moe van……………

  26. @rene de PVV heeft meer dan voldoende getoond waar ze voor staan. Iedereen die daar aan meewerkt, kan ik onmogelijk steunen. Ook zonder in de PS te stappen.

  27. Zeg maar s wat je echt denkt……..als je strx weer op je uitkering wordt gekort omdat er weer duizenden”vluchtelingen” moeten worden opgevangen. Je naam zegt t al:DRAMA

  28. Zolang de PVV maar blijft aantrappen tegen bijvoorbeeld moslims en marokkanen dan denk ik niet dat ze ooit nog een echte eerlijke kans krijgen of verdienen.
    Problemen die er zijn moet je niet ontkennen, en je mag best eens iets roepen wat minder goed valt bij iedereen want er zijn een hoop dingen die echt de verkeerde kant op gaan. Maar op deze manier veroorzaken ze alleen maar meer onbegrip en een nare sfeer!

    Hoelang zijn een heleboel Nederlanders wel niet boos geweest over dat korte videootje van die Rus met dat beertje na de vliegramp?
    Als je het maar vaak genoeg laat zien…
    In het buitenland denken ze zo onderhand dat iedere Hollander Koran’s staat te verbranden ofzo met die rare video’s en uitspraken van ze. Koren op de molen van iedere fundamentalist. OPHOUDEN DAARMEE!

  29. Dus, @Japser, wanneer ik bijvoorbeeld in Irak zou zijn geweest (en dat ben ik ook, ben er regelmatig), mij volledig bekend zou hebben gemaakt met het standpunt van de Islam zoals deze daar wordt geïnterpreteerd, de Koran zou hebben gelezen, volledig bekend zou zijn met het zwart/witdenken, mij zou hebben verdiept in de integratieproblematiek en mezelf bekend zou hebben gemaakt met alle verschillende standpunten, opvoedingsverschillen en maatschappelijke veranderingen door de jaren heen en ik daardoor als conclusie op de PVV zou stemmen als “minst erge partij”, dan zou jij dus door je bovenstaande reactie mij onberispelijk indelen in de groep van “mensen die zich onterecht laten leiden door angst voor het onbekende”?

    Ten eerste: wie bepaalt terecht of onterecht?
    Ten tweede: wie zegt dat de problematiek onbekend is voor mij?
    Ten derde: wie zegt dat ik angst heb?

    Natuurlijk mag je zeggen wat je denkt, alleen ik vind het niet echt getuigen van een gefundeerd, uitgebreid en sterk maatschappelijk inzicht. En dat vind ik zonde, want op die manier scheer je alle weloverwogen stemmers over één kam.

    (Overigens staat mijn reactie los van een partij waar ik daadwerkelijk op wil en ga stemmen.)

  30. Ik zie zojuist de extra nieuwsuitzending over de slachtpartij in Parijs. Moslimextremisten schieten 10 journalisten dood wegens cartoons over Mohammed. Angst voor het onbekende? Nee, juist niet. Zorg om het bekende…of is dit weer een kwestie van omdraaien, niets aan de hand en ” incident”?

  31. Ik ga straks weer naar Parijs en krijg er steeds minder zin in: de moslims nemen de overhand. In grote groepen bidden ze op straat terwijl jij er niet langs mag en kan. Zij bepalen wat er in de wijken gebeuren en er zijn nu weer opnieuw aanslagen.

    Mja, dat is democratie en dat willen we zo graag. De toestanden nu in parijs gaat hier ook gebeuren.

    Heeft Rutte de moslims in Nederland al gerustgesteld? Want dat eisen de pvda turken. Heeft Rutte Nederland al eens gerustgesteld vanwege aanslagen moslims en terroristische praktijken?

    Mulder en PVV, onze stem heb je!!!!

  32. Het probleem van de PVV is dat het een 1-manspartij is. Wilders kan moeilijk goede mensen om zich heen verzamelen, omdat iemand met een goeie baan zich wel twee keer bedenkt om zijn positie op het spel te zetten voor een instabiele partij.
    Nu vind ik Edgar Mulder in dit opzicht meevallen. Op youtube staat een interview van hem met Sven Kockelmann waarin hij zijn verhaal redelijk goed doet.

  33. de moslims nemen de overhand. In grote groepen bidden ze op straat terwijl jij er niet langs mag en kan.

    FOEI, wat overdrijven >:(

  34. Bericht door mariane, op 7 januari 2015 12:42
    Ed, door het haatzaaien zoals de PVV en Front National krijg je dit soort afschuwelijke incidenten.

    Niet geheel mee eens. Ik vind dat de hoofdoorzaak hiervan voornamelijk het afbrokkelen van onze culturele weerbaarheid (plaatje bovenin even negeren, en lezen kost 25 minuten maar dan weet je alles) is, na het achter ons laten van het tijdperk van de Verlichting.

  35. Arme man, die Edgar Mulder. Niemand kent hem of weet er in ieder geval niets over te schrijven. Ik ook eigenlijk niet.
    Dan dit berichtje maar eens goed lezen. Hij is trots op de bereikte resultaten van de afgelopen periode. “Meer asfalt en minder windmolens”. Ik kan me niet voorstellen dat iemand daar trots op is. Maar oké, dat is dan in ieder geval duidelijk.
    De volgende frase vind ik misleidend:

    CDA , PvdA en VVD spenderen soms wel meer dan 80.000 euro per verkiezing. De PVV doet het zonder belastinggeld

    Hier suggereert hij dat andere partijen wél belastinggeld gebruiken voor hun campagnes. Volgens mij is dat door de leden bijeengebracht. En bijna niemand weet hoe de PVV aan zijn campagnegeld komt.

  36. @Hans ik heb het idee dat iemand die zich er zo goed interviewt heeft, het antwoord niet vinden bij de PVV. Want die weet dat je niet alle moslims over één kam kan scheren.

  37. @Schandalige Jansen en hoe denken die mensen dat het geweld van extremisten in Parijs minder wordt door hier op Mulder te stemmen?

  38. Nou, juist niet lijkt mij. Door al dat geroddel en gelieg van de PVV krijg je dat de moslims kwaad worden en dit soort gekke dingen gaan doen. Actie > reactie.

  39. Ach, daar in Parijs hebben ze nog nooit van Mulder gehoord.
    Ik ben ook benieuwd hoe Schandalige Jansen erbij komt dat Mulder er stemmen bij gaat krijgen. Hij zelf mag maar één keer stemmen en waarschijnlijk stemde hij de vorige keer ook al op Mulder, dus hoezo?

  40. Marianne, het s dus onze eigen schuld. Die Moslimextremisten kunnen er niets aan doen, wij hadden wat liever moeten zijn???
    Schandalig, jouw gedachtengoed.

  41. Het is te makkelijk om alles op de mohammedanen af te wentelen. Feit is wel dat we inmiddels struikelen over de legio voorbeelden van gruwelijke mensonterende ellende die mohammedanen in de wereld aanrichten. Feit is ook dat Nederlanders vele jaren lang hypocriet hebben geroepen dat we een multiculturele samenleving zijn, dat ze zo’n beetje alles wat Nederlands was of uitte, bij het grofvuil hebben gezet en dat Nederlanders eigenlijk inmiddels geen “nederlander-zijn-gevoel” meer in hun donder hebben. De gezapige politieke groepjes hebben geen ballen, durven nog steeds geen “Nee” en “tot hier en niet verder” te zeggen. Zij en ook een groot deel van juliie, de bevolking, verkwanselen ons Nederlands erfgoed. AL jullie dode (voor-)ouders draaien zich om in hun graf als ze zien en horen hoe de huidige bevolking het Nederlands erfgoed door de plee heeft getrokken.
    Dat een waterstofperoxide malloot als Wilders met zijn PVV zoveel meelopers in zijn kielzog meetrekt is niet het gevolg van zijn steeds maffer wordende populistische uitspraken, maar van het feit dat er inmiddels in dit land NIEMAND op een fatsoelijke manier durft op te staan en zegt: Nee, tot hier en niet verder! Van het feit dat niemand echt durft te zeggen/uitspreken waar het op staat (maar velen van jullie voelen dat diep in jullie PVV-PvdA-VVD-CDA-GL-SP-SGP-CU-hart wel…), omdat je dan “discrimineert”, zo is er inmiddels ingeramd. Zo erg ingeramd dat bepaalde minderheden er dankbaar misbruik van maken, tegen ons gebruiken, en wij… wij knikken alleen maar!
    Wij in NL hebben al sinds onze oorsprong geen feeling met de islam, waarvan aanhangers je de strot doorsnijden als je anders-denkend bent, waarvan aanhangers je kogels door je lijf jagen als je een islam-poppetje cartooneert, waarvan aanhangers je zelfs in een land als NL-er in Turkije lukraak oppakken, omdat je journalistiek bedrijft en óók over Koerden en Armenen schrijft en hen daarbij interviewt…
    Nee, wij zijn een westers land, wij hebben een christelijke achtergrond. Jij misschien niet (meer) maar je dode (voor-)ouders zeker wel. En ook zij die nog vroeger de basis van onze (toen nog goede) normen, waarden en regels hebben gelegd! Onze kerken laten we leeg lopen, we horen nergens meer bij, verenigingen laten we doodbloeden, onze buurman of -vrouw laten we jaren dood liggen achter de voordeur omdat we ze niet kennen, we zijn individuen zonder eigen inhoud, ballen en lef, lopen elke andere vreemde de kont achterna en omarmen die met al zijn ons-niet-eigen-dingetjes bovendien ook nog eens overdreven vreemd, we zijn o zo bang om te zeggen dat immigranten zich aan moeten passen. Aanpassen? Waaraan dan??? Aan dit allegaartje van ons verkwanselde NL-er zijn? Wordt toch eens wakker, halfslachtige hypocriete nederlanders! Met alles op een bepaalde groepering schuiven, lossen we het ontstane probleem niet op! Kijk eens diep in jezelf, in je Nederlander zijn. Zit het er nog ergens? Mooi! Doe er wat mee! Draag het uit, accepteer NIET dat we het nog verder afschaven, bouw het weer op. Accepteer niet dat iemand onaangepast hier van ons systeem komt profiteren of de boel komt verstieren. “Pas je aan ons aan of ga weg!” moet het zijn. “Misbruik onze samenleving niet tegen ons om onaangepast te blijven en alleen maar te profiteren” mag je roepen. En ook: “Praat Nederlands” & “Doe mee of rot op!” Discrimineren? Amehoela! Kei- en keihard eisen dat anderen integreren, maar… er eindelijk ook weer eens voor gaan staan dat je Nederlander bent, dat DIT Nederland is en dat we Nederland blijven! Draag het uit, wees er eindelijk weer eens trots op. Je bent geen kameleon; dat multi-culti gezeik is een verzinsel, klinkklare onzin, bedacht, verzonnen! Door “pappen-en-nathouders” die geen ballen hadden, geen trots, die geen keuzes durfden te maken. Zachte heelmeesters die stinkende wonden hebben achtergelaten…
    Zeg NEE tegen non-integratie EN… integreer ZELF weer in het Nederlander zijn. Bouw de Nederlandse cultuur en samenleving weer zichtbaar en duidelijk op. EIS keihard het behoudt daarvan ?n een actieve fatsoenlijke bijdrage en aanpassing daaraan… van iedereen!
    Wij zijn NL!

  42. De PVV-ers zijn nog dom ook, voor wie dat nog niet wist. Ik zei dat Mulder niet meer stemmen zal krijgen door de extreme gevolgen van geroddel en gelieg.

  43. Marianne, het gaat niet primair over dom of slim. Het gaat over realiteitszin en het onderkennen van wat er gebeurt. Maar als je het benoemen van feiten ‘dom’ noemt, maak je me nieuwsgierig naar jouw definitie van ‘slim’.
    Overigens, waarom plegen christenen geen aanslagen op onschuldige burgers en onthoofden ze geen mensen die een andere religie aanhangen? Ook die religie heeft in het verre verleden z’n uitbarstingen gekend, maar de beschaving en acceptatie is daar harder gegaan dan bij moslims. Of is dit ook weer een domme opmerking?

  44. @ed zoek eens op:
    NLFT
    The Lord’s Resistance Army
    Ku Klus Klan
    Army of God

    En Anders Breivik is ook een Christen met een missie.

    Het bestaat heus nog. Helaas.

  45. Tuurlijk Japser, dat zijn ook geen fijne jongens. . Maar even eerlijk: wat is een grotere bedreiging voor democratie? Christenextremisten of moslimextremisten? Of nog wat concreter: in wiens naam wordt er meer gemoord? Christus, boeddha of Allah?

  46. Ed, extremisten van welke soort ook zijn altijd een bedreiging voor de democratie. De PVV reken ik daar ook onder. Maar nogmaals, Mulder vind ik meevallen. Ook al vind ik hem niet erg toekomstgericht.

  47. Fout, Marianne. Sorry voor het verstoren van je wereldbeeld. Het is toch echt Allah. Dus niet jokken. En religie of levensleer, het is maar net hoe je het definieert. Zelfs als je de tijdslijnen vertekent. Maar goed, ik begrijp dat jij vindt dat het allemaal wel meevalt. Fijne religie die mondiaal echt bijdraagt aan een betere wereld. En o ja IS bestaat niet, 11 september is een joods complot en het ligt verder aan de media. Slaap lekker en hou je ogen dicht.

  48. Het is niet de Islam of het Christendom dat moord, het zijn simpele zielen die voor machtige mensen die meer macht willen moorden. Het geloof wordt misbruikt en dat betekent al helemaal niet dat alle moslims moordenaars zijn.

  49. O ja, japser, er zijn ook goede moslims. Maar de impact van het gedrag van de foute wordt wel dermate groot en irritant dat de goede in het ergste geval dan maar onder de kwaden moeten leiden. Liever dat dan gedogen dat de kwade minderheid de boel verziekt en uitmoordt. Overigens, als de goede moslims van mening zijn dat zij hier buiten staan,hoeven ze hier niet te blijven. Er zijn landen zat waar ze zich niet nog beter thuis zullen voelen dan hier.

  50. Mooi, maar als je er ook iets mee wilt doen is het handig als je het wat duidelijker benoemt. Dat maakt een gerichte aanpak eenvoudiger.

    Vergelijk het met een arts: die blijft ook niet steken bij ‘er zit iets in uw lichaam wat niet goed is’, maar zoekt heel gericht naar oorzaken en verschijningsvormen en stemt daar zijn aanpak op af. En ja, dat betekent in sommige gevallen dat de behandeling ook vervelende bijverschijnselen heeft. Maar dat is altijd beter dan niets doen, het ontkennen en hopen dat het vanzelf over gaat. Sommige problemen gaan namelijk niet vanzelf over en worden als je er niets aan doet alleen maar groter en ernstiger…

  51. Er zijn wel opvallend veel moslims die geen enkel respect hebben voor andere religies en niet tegen kritiek kunnen.

    Het valt niet te ontkennen dat er iets in die religie is dat een deel van de aanhangers stimuleert tot geweld, moord en andere slachtpartijen.
    En mondiaal gebeurt dit te vaak om het te bagatelliseren.

  52. @ed voor een kritiekvol gesprek kun je ook de biblebelt in hoor.

    En ja, ik kan het prima ontkennen, geweld zit niet in de islam, geweld zit in mensen die de islam misbruiken.

  53. Ik heb nog niemand gehoord die gedoogt dat kwaadwillende figuren niet hard aangepakt moeten worden. Daarover zijn alle partijen va links tot rechts het eens. Dat geldt niet alleen voor moslimterroristen, maar ook bijvoorbeeld voor neonazi’ s in Duitsland en Hongarije die jarenlang moordend hebben huisgehouden onder Turkse immigranten en Roma’s en voor figuren als de conservatieve christen Breivik die tientallen jonge sociaal-democraten vermoordde.
    Extremisme is een dreiging voor onze samenleving. Of de oplossing komt van de PVV betwijfel ik. de geschiedenis laat zien dat langlopende conflicten tussen bevolkingsgroepen alleen opgelost kunnen worden doordat goedwillenden uit beide kampen met elkaar in gesprek gaan (voorbeeld: Noord-Ierland). Repressie van bevolkingsgroepen of tegengeweld leiden meestal tot meer ellende.

  54. Bericht door Japser, op 7 januari 2015 12:02
    Yep, journaal vandaag nog gezien?, of moet het eerst op het Assendorperplein gebeuren voordat het kwartje valt.

  55. ***Weer één maakt al een totaal aan weglopers van????***

    Bedoel je de vier weglopers vanuit de PvdA fractie? Hilkens / Bonis / Kuzu / ?zturk.

    Oh??.wacht, hoe kan ik mij zo vergissen??????????.je bedoelt natuurlijk de PVV! ;D

  56. PVV draagt geen oplossing aan, maar dat is minder triest dan het probleem ontkennen. Oplossingen komen er pas als het bestaan van het probleem geaccepteerd is. Oplossingen zijn nl minder complex dan vaak gesuggereerd word ( door wegkijkers, ontkenners en types zoals japser).

  57. @Jasper, wat mij altijd weer bevreemd bij u en anderen, is de dooddoener ⤽dat de PVV geen enkele oplossing aandraagt⤝. Dat kan/mag vanuit uw visie zo zijn, maar deze zin dekt niet de lading. Het is meer een vluchtpoging, om te maskeren dat geen enkele partij (en ook u) een kant klare oplossing voor handen heeft.

    Is het een vlucht voor het ⤽onbekende⤝, dat de klokkenluider dan de zwarte piet aangehangen krijgt? (zwarte piet,geen discriminatie 😉 Ik daag u bij deze uit, om hier, of op het pol.log. uw oplossingen aan te dragen.

  58. Het mooiste zou zijn dat de moslim gemeenschap zelf eens de straten op gaat om te demonstreren tegen deze idioterie. Maar helaas weet ik na het Theo van Gogh gebeuren wel beter. Slaap lekker verder brave burgers. Zolang het jezelf of familie niet treft. Nou geloof mij die tijd komt sneller dan u denkt.

  59. @japser: dat is precies waar de denkfout gemaakt wordt. Met oude middelen kun je geen nieuwe problemen oplossen. De middelen die in de grondwet staan, sluiten namelijk niet meer aan bij de realiteit van vandaag. Daar moet de eerste verandering plaatsvinden: aanpassen die grondwet. Als je je normaal gedraagt hoef je niets te vrezen, dus geen probleem voor goedwillenden. Een paar ideeën: verbieden islamitische uitingen, criminele moslims met dubbel paspoort uitwijzen. Overig wangedrag zoals ronselen kei-en keihard straffen. Als ze op cel zitten, kunnen ze op straat geen kwaad. Je ziet het: het zijn slechts kleine stappen die een grote bijdrage kunnen leveren aan de leefbaarheid van ons land. En als moslims zich achter gesteld voelen dan is het antwoord eenvoudig: ja, dat worden jullie ook, en dat is niet voor niets. Heb je daar een probleem mee, dan fijn exit naar een regio waar je religie op handen gedragen wordt. Maar niet hier.

  60. Wie de oplossing voorhanden heeft, mag het zeggen. Ik ben het eens met de analytici die erop wijzen dat de extremisten elkaar nodig hebben. Zij varen wel bij de polarisatie. De oplossing moet komen van de gematigden, de middengroep, maar de groep die genuanceerd denkt lijkt met de dag kleiner te worden. Treurigstemmend.

  61. @Dame: onze regering bestaat al jarenlang uit genuanceerd denkenden. Heb jij het idee dat het probleem daardoor kleiner is geworden? De resultaten van die aanpak zijn pas treurigstemmend te noemen…helaas

  62. Als jij de oplossing aan één zijde zoekt, ed, dan voorspel ik je dat het probleem verder groeit. De oplossing kan ook niet alleen van de regering komen. Daarvoor is het probleem te complex. Mensen zoals jij die zich in hun oplossing niet alleen richten op de criminele moslim, maar die het normaal vinden om de hele groep achter te stellen en hun grondrechten te ontnemen, zijn in mijn ogen ook onderdeel van het probleem. Je voedt de tegenstellingen, je polariseert. Vraag is vanuit welk belang?

  63. Maar laten we ons nu eens druk maken over de echt belangrijke zaken. Zwarte piet, vuurwerk, te hard rijdende fietsers etc etc.

  64. Hulde!!

    Mensen zoals jij die zich in hun oplossing niet alleen richten op de criminele moslim, maar die het normaal vinden om de hele groep achter te stellen en hun grondrechten te ontnemen, zijn in mijn ogen ook onderdeel van het probleem. Je voedt de tegenstellingen, je polariseert.

  65. ⤽de oplossing moet komen van de gematigden, de middengroep⤝

    In feite zijn het de ⤽gematigde⤝ linkse mensen die de ⤽klokkenluiders⤝ de gelegenheid bieden om het onderwerp ⤽salafisme⤝ te kapen, namelijk door amper iets tegen salafisme te ondernemen! Ja, ze hebben misschien nog wat belerende woorden over salafisme, maar spierballen laten ze niet zien.; dat riekt linkse mensen namelijk al te veel naar fascisme. Het ⤽kwaad⤝ dat we momenteel zien ontstaan hadden deze linkse mensen allang kunnen voorkomen door het onderwerp zelf ter hand te nemen. Regulier links laat het echter op dit punt nogal afweten. Nu hoeft links van mij echt niet zozeer de spierballen te laten rollen; zich volledig inzetten voor effectieve wetgeving is uiteindelijk beter. Maar ook dat gebeurt nog steeds niet. Wat ik zie is het morele vingertje, dat maar steeds heen en weer gaat. Hoe blindvoor je eigen rol kan je zijn.

  66. In mijn ogen bestaat de groep gematigden mensen uit een heel palet van opvattingen, niet alleen te vatten in de termen links-rechts. “Links” kan dan wel je meest geliefde “discussie”onderwerp zijn, maar het slaat in dit geval de plank volkomen mis.

  67. Je kent ongetwijfeld, de beeltenis van de drie aapjes? Horen/zien/zwijgen. Ik had deze ⤽oplossing⤝ van jou al verwacht. ;D

  68. Nou én, qua voorspelbaarheid doe je echt niet voor mij onder.:P Alhoewel ik het wel bijzonder vind dat jij gematigheid kennelijk exclusief koppelt aan een links gedachtengoed. Opkomen voor grondrechten, voor de waarden van de democratie en dan in de volle breedte, is wat mij betreft bij een bredere groep geborgd hoezeer ze qua sociaal-economische opvattingen ook van elkaar mogen verschillen.

  69. Je leesvaardigheid, is na een lange tijd van niet reageren er niet op vooruitgegaan.
    In de eerste plaats koppel ik ⤽links⤝ zeer zeker niet exclusief aan gematigd, daar er legio voorbeelden zijn van extremistisch links. Wat ik aangeef in mijn reactie, is het ⤽falen⤝ van de mensen met jouw gedachtegoed doormiddel van jaren wegkijken, praten, pamperen e.c.t.

    Als men nu nog niet doordrongen is van het feit, dat bovenstaande belerende oeverloze praatsessies geen zoden aan de dijk zetten, dan komen ze nooit uit deze vicieuze cirkel.

  70. Zijn jullie klaar met wellus – nietus ? Donderdagavond allemaal naar #JesuisCharlie, de protestbijeenkomst op het Grote Kerkplein. Links, rechts, allemaal komen!!

  71. Ik zie het al: pappen en nathouden hier! Duidelijkheid scheppen is er niet bij.
    Dat nota bene Abutaleb van Rotterdam jullie het antwoord moet voorhouden: “Staat het je hier niet aan, kun je niet fatsoenlijk omgaan met de vrijheid en democratie die wij hier in NL hebben? Rot dan op!!” sprak hij…
    Aanpassen of wegwezen mensen! hoe duidelijk gezegd willen jullie het hier hebben? Integreren dus!! Abutaleb is meer dan sommige anderen hier overduidelijk geïntegreerd. En erg duidelijk. Eindelijk iemand; wie volgt?

    Want zelfs die imam Yassin bij Jinek vanavond was niet geheel zuiver op de graad, wat bleek toen hij letterlijk zei sympathie te hebben voor jongens die naar Syrië wilden. Ja, dat zei hij dus letterlijk!!! En hij wilde ze nog hier houden ook! Ook dáár was Abutaleb duidelijk over: “weg ermee”. En zo is het: rotte appels moet je verwijderen.

    Uit de onzin van sommigen hierboven verder nog even wat nergens toe leidende dwaalsporen (als je de bovenstaande simpele effectieve aanpak tot je hebt laten doordringen):

    – Boeven straffen: helaas mensen, repressie is altijd achteraf en lost niets op…
    – Moslims moeten zelf demonstreren: laat een andere het maar in ons Nederland opknappen, dan blijven de nederlanders wel thuis op de bank zitten…
    – Niet polariseren/over één kam scheren: blijf het lekker alles en iedereen proberen naar de zin te maken, dan komt er gegarandeerd nimmer een eensluidende oplossing/aanpak… en ondertussen praten we ook lekker niet over het werkelijke probleem.
    – Hele groepen grondrechten ontnemen: euhh… uit welk kookboek komt deze discussie? Wéér een zij-/dwaalspoor, weg van het werkelijke probleem.
    – Christenen hebben vroeger ook gemoord. Klopt, maar die hebben zich daarna wel doorontwikkeld in de westerse wereld en zijn in alle opzichten het primitieve stenen tijdperk overduidelijk ontgroeid. Elders lijkt dat anders te zijn…
    – @Japser lijkt tegen zo’n beetje alles te zijn… of juist weer voor… Warrig!

    – @real eagle heeft het goed, waar de PVV slechts een vlucht is. Kuddedieren overigens, dat dan weer wel. Soms duidelijk over een klein stukje van het probleem. Vaker dom, mediageil, naïef etc…. Hum “oplossingen” zijn in ieder geval geen oplossing; hooguit zendtijd…
    – @ed snapt dan gelukkig weer wel dat de oplossing simpel is en… dat @Japser alle kanten behalve de goede op zwalkt…

    En die oplossing is simpel: Wij zijn NL! Staat het je niet aan, dan rot je maar op! (Abutaleb) Pas je aan, doe mee. Spreek de taal. Buit het systeem niet uit door er alleen maar van te profiteren en het systeem onuitputtelijk tegen onszelf te misbruiken. Weg dus met de puur economische “vluchtelingen”.
    Integreer! Sta niet meteen te blaten dat ik/wij discrimineren als we constateren dat je na 20 jaar nog steeds geen “goedemorgen” weet te / wil produceren! Geef me een hand en kijk me aan…

  72. @realeagle je vraagt mij om oplossingen. Als ik die kant en klaar had, was ik al lang in Den Haag. Ik ben gematigd tevreden met hoe D66 ermee om gaat. En ik ben me er van bewust dat dat niet helemaal werkt. De materie ik dan ook zeer complex. Dat het niet ligt aan ons beleid in mij overigens wel meer dan duidelijk, aangezien een groot gedeelte van de wereld met allerlei verschillende bereiden er last van heeft. Maar dat zien veel mensen in hun Nederlandcentrische gedachte over het hoofd.

  73. Vraag me trouwens af wat mensen die de schuld bij de islam leggen, denken wat er gebeurt als de islam weg zou zijn. Vrede op aarde? Of nog steeds zoveel shit?

  74. Kolere, beter opletten bij posten vanaf de telefoon.

    De materie is dan ook
    Ons beleid in mij
    Bereiden = beleiden

    Excuses, ik zal er op proberen te letten

  75. Nog steeds zoveel shit. Kijk maar naar Syrië, Palestina,Irak en contreien. Maar liever daar dan hier! We hebben hier al genoeg andere uitdagingen en hoeven die shit van van die haatbaarden er niet bij, laat die lekker waar ze ooit begonnen zijn. Want even eerlijk,welke meerwaarde heeft de islam voor de westerse wereld en haar ‘ democratie’ gebracht? En welke problemen heeft het gebracht? Maak de som en schrik van de uitkomst.

    @Marianne: gelukkig, vanavond fijn samen wandelen.Verbaast me niets dat jij daar vooraan staat. Is net zoiets als demonstreren tegen ebola of hongersnood. Zelfprofilerend symboolgedrag met een impact van nul. Zo van: ” He, hebben wij toch mooi even laten zien dat we het erg vinden!”. En weer een forse stap dichter bij een betere samenleving, toch?

  76. @Japser …als de islam weg zou zijn? Je bedoelt, als iedereen zijn persoonlijke vrijheid had om te doen en laten wat hij wilde zonder dat er iemand wat van kon/mocht zeggen?
    Ik denk dat het nog steeds een bende zou zijn.

  77. @Japser, 8 januari 2015 6:04
    Wat is volgens jou het beleid van D66 inzake de Islam in Nederland en eventueel als je wilt de rest van de wereld?
    Ik volg de politiek al een tijdje en wat me opvalt is dat D66 zich erg afzet op de PVV en vooral Wilders, maar wat D66 nu zélf voorstaat is me nog steeds niet duidelijk.
    Vandaar deze vraag Japser, wat is het beleid en wat zijn de standpunten van D66?

  78. @japser en veldwachter: het programma van D66 is op een bijzondere manier verwoordt. Men heft het met name over resultaten zoals vrijheid, beter onderwijs,eigen verantwoordelijkheid etc. Eén ding hebben ze bij D66 over het hoofd gezien: het beschrijven van de manier waarop ze die resultaten willen realiseren. Als ze daarop worden aangesproken verschuilen ze zich in termen als ‘het debat voeren’ ‘de dialoog opzoeken’ ‘nadenken over’ ‘gemeenschappelijkheid’ etc. En ondertussen een beetje PVV bashen als die ze confronteert met het europese fiasco en hun zwalkbeleid. Kortom: een beetje zoals japser zich doorgaans hier opstelt . Het beter weten, niet concreet worden en veroordelen van mensen die een andere mening hebben.

  79. En zojuist gooit D66 haar eigen ruiten in door Machiel de Graaf die durft te zeggen: het allerergste is dat dit afstraalt op de hele islam’. Tja.
    Als je vanaf morgen googelt op struisvogelpolitiek wordt je automatisch doorgelinkt naar de site van D66

  80. En terwijl regeren zo makkelijk is.
    Bijzonder om te zien dat ze in Frankrijk de gelederen sluiten, maar dat men hier lekker in zijn eigen loopgraven blijft zitten. Nederland is denk zo beschouwd het ongezelligste land van Europa.

  81. @japser: probleem bij pechtold is dat hij net doet alsof de context altijd hetzelfde is. Hij hoeft niet buiten de context te spreken, maar wel anticiperen op de verandering daarbinnen. Met het afdoen als ‘een individu’ ‘een kleine minderheid’ ‘een incident’ geef je er blijk van de realiteit niet onder ogen te willen zien.

  82. Tsja, als ie het in de context plaatst blijft er niks over van zijn quote. Duidelijk bedoeld om te polariseren dus, zoals je van de PVV gewend bent.

  83. @ed, op 8 januari 2015 9:23
    Ja dat is ook het beeld dat ik de afgelopen jaren heb gekregen van D66:
    -ze zijn voor gekozen burgemeesters
    -ze zijn voor beter onderwijs (wie niet zou ik zeggen).
    -ze zijn tégen Wilders

    @Japser
    Jammer dat je niet concreet antwoord geeft, daar was ik eerlijk gezegd al een beetje bang voor jou kennende op dit forum.
    Toch een inhoudelijke reactie: Ja ik kan de D66 gaan lezen, maar ik vroeg jou iets, en wat belangrijker is: Je moet partijen niet beoordelen op woorden die in hun programma staan, maar je “moet” ze beoordelen op hun gedrag.
    En dat is wat ik en blijkbaar ben ik niet de enigste (zie o.a. Ed) de afgelopen jaren gedaan heb.
    Nogmaals: jammer dat je niet concreet ingaat op wat ik vraag…

  84. @Veldwachter jij vraagt wat de D66 doet. Dat is aan de D66. Sorry dat ik niet concreet word, ik ben niet die partij. Maak je niet ongerust, ik beoordeel ze zeker op hun gedrag, net als de rest van de partijen. Verder snap ik prima wat je wil bereiken en daar ga ik dus mooi niet aan meewerken. Als ik in de schoenen van de D66 ga staan, zou dat suggereren dat dat mijn standpunten zijn. En dat klopt niet.

    Wat wel mijn standpunten zijn, zou je moeten weten als je me zo goed kent.

  85. Ik vind het knap hoe je je in allerlei bochten probeert te wringen om maar geen concreet antwoord te hoeven geven, waarvan akte.

  86. Je stelt de verkeerde vraag. Niks met bochten te maken. Je wil een antwoord dat ik niet kan geven. Pas de vraag aan als je wil dat ik antwoord kan geven. Maar dat doe je niet, want daar gaat het je helemaal niet om.

  87. @Japser 06:04u

    Ik vroeg u inderdaad om oplossingen, nadat u zo nadrukkelijk stelde ⤽dat de PVV geen enkele oplossing aandraagt⤝ Maar uit u reactie blijkt, dat u hierin op geen enkele manier aan kunt voldoen. Dus mag ik aannemen dat de kreet over de PVV, een z.g. papagaai actie van u is, overgenomen van de door u naar voren gehaalde D66? Ik wil u niet schofferen, maar in deze klinkt u even hol als de leider van D66, die ook niet verder komt als; ⤽u hebt geen oplossingen!⤝ Daarbij vergeet het pedante manneke dat niemand hem ooit heeft kunnen betrappen op enige vorm van meedenken, zoals u zelf aangeeft; ⤽over een zeer complexe materie⤝

    Dat deze complexe materie niet aan ons beleid ligt, omdat grote delen van de wereld hier ook last van hebben, is wel zeer simplistisch gesteld. In u opinie moeten we dus alle ⤽kwaad⤝ van de wereld maar over ons heen laten komen, omdat onze buren er ook last van hebben?
    Ik vraag mij af, hoe u deze onzin heb kunnen verzinnen.

    ⤽Nederland centrische gedachte⤝, kan ik niet plaatsen.

  88. Real-Eagle; Me dunkt dat D66 ruim voldoende meedenkt met dit kabinet door steun te verlenen aan diverse wetsvoorstellen die het huidige kabinet gedaan heeft. Wegloper Wilders trok de stekker uit het Catshuisoverleg toen hij verantwoordelijkheid voor regeringsbeleid moest nemen. D66 heeft samen met CU en SGP verantwoordelijkheid genomen, of je het nu met die wetsvoorstellen eens bent of niet, dat zijn wel de feiten. Vandaar dat het volkomen terecht is om de PVV dit soort verwijten te maken en dat zij nog nooit bijgedragen hebben aan een oplossing. Weg van de minste weerstand heet dat.

  89. @Leonardo, ik heb zo het idee dat u een verkeerde insteek hebt, de polemiek ging over ⤽dat de PVV geen oplossing aandraagt⤝ Wat u moet lezen in de context, ⤽moslim problematiek⤝.

    U komt via een zijstraatje uit bij het gedogen van D66 van het huidige kabinetsbeleid. Daar mag u trots op zijn, maar gun mij een andere zienswijze t.o.v. dit horrorbeleid.
    ⤽Wegloper Wilders⤝ zal in uw kringen in de top tien van de vocabulaire onzin staan, maar is zwaar bezijden de waarheid. Misschien dat u een Volkskrant lezer bent, daar heeft namelijk enige tijd geleden een zeer lezenswaardig artikel in gestaan, waarin men aangaf wat de juiste reden van het imploderen van Rutte 1 was. Het CDA was de boosdoener, omdat ex Stas Knapen, weigerde water bij de wijn te doen, en wapperde met zijn functie. Op internet vast nog wel terug te vinden.

    Maar zoals altijd is een bepaalde ⤽mythe⤝ uitstekend om iets of iemand de zwarte piet (discriminatie? 😉 toe te spelen, volgens het credo; ⤽vertel een leugen honderd keer, en het wordt waarheid⤝ Is dat wat u bedoeld met ⤽weg van de minste weerstand?⤝

  90. @ Japser, op 8 januari 2015 16:19
    Dat is al de 2e keer vandaag dat je een discussie uit de weg gaat, het lijkt wel of er sprake is van een patroon… 😮

Reacties zijn gesloten.