Code Groen voor Voedselbank Zwolle

Zwolle – Vrijdagmiddag kreeg Voedselbank Zwolle van de Voedsel en Warenautoriteit het keurmerk Code Groen. Cliënten van de voedselbank kunnen er op vertrouwen dat de veiligheid van het voedsel dat zij krijgen aangeboden gewaarborgd is.

 dsc_5620.jpg

De Voedselbank in Zwolle heeft 2 jaar gedaan over het behalen van het keurmark. Aan diverse eisen als het hanteren van koelcellen en instructies voor hygiëne en voedselveiligheid was voldaan, en nu was het moment daar. De hulp van de voedselbank is voor mensen die niet genoeg geld hebben om eten te kopen. Daarvoor berekent een hulpverlener het inkomen min de vaste lasten. De hulp is voor maximaal drie jaar. Om in aanmerking te kunnen komen voor een voedselpakket zijn criteria opgesteld. Deze zijn als volgt: Wanneer het maandelijks besteedbaar inkomen per huishouden lager is dan de volgende bedragen, dan komt het huishouden in principe in aanmerking voor een voedselpakket: Eénpersoonshuishouden € 180, bij meerpersoonshuishoudens is dit bedrag voor iedere volwassene die tot het huishouden behoort te vermeerderen met € 60  en/of voor ieder kind dat tot het huishouden behoort (tot 18 jaar) met € 50.

dsc_5636.jpg

dsc_5623.jpg

dsc_5630.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

Als u denkt in aanmerking te komen voor een voedselpakket kunt u met een hulpverlener het aanvraagformulier invullen en opsturen naar: 

 

Voedselbank Zwolle e.o 

Postbus 1335
8001 BH  ZWOLLE 

mailen kan ook: intake@voedselbank.info

of telefonisch: 06-493 522 56  

U krijgt zo spoedig mogelijk bericht van de afdeling intake.

 

 dsc_5606.jpg

 

dsc_5614.jpg

 

dsc_5643.jpg

 

 dsc_5637.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Code Groen voor Voedselbank Zwolle”

  1. lgt: Wanneer het maandelijks besteedbaar inkomen per huishouden lager is dan de volgende bedragen, dan komt het huishouden in principe in aanmerking voor een voedselpakket: Eénpersoonshuishouden ?? 180, bij meerpersoonshuishoudens is dit bedrag voor iedere volwassene die tot het huishouden behoort te vermeerderen met ?? 60 en/of voor ieder kind dat tot het huishouden behoort (tot 18 jaar) met ?? 50.

    Ik lees niets over de hoogte van het inkomen. Wanneer ik in elke kamer in mijn huis een plasmascherm hang, 3x per jaar op vakantie ga en een Mercedes aanschaf zat mijn besteedbaar inkomen tot onder de 100 euro per maand. Kun je dan gewoon gratis eten afhalen? Niet dat dat wil, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die zich daar niet voor schamen om dat te doen

  2. Jij denkt aan types als Scrooge of Dagobert Duck, Mike70? Ik denk dat bij de bepaling van het besteedbaar inkomen wel gekeken wordt naar het inkomen, maar ook naar de vaste lasten. Kunnen zomaar mensen bij zijn die werkloos zijn geraakt, met een mooi huis dat ze niet kwijt kunnen en met hoge schulden vanwege die plasmaschermen en andere uitgaven. M.a.w., mensen in de schuldsanering. Van de buitenkant kun je je er dan makkelijk op verkijken.

Reacties zijn gesloten.