Huurdersfront vindt 1% huurverhoging voldoende

Zwolle – Binnen niet al te lange tijd worden ook in onze stad weer besluiten genomen ten aanzien van de huurverhogingen per 1 juli aanstaande. Met een inflatiepercentage van 1 % over 2014 zou ook de huurverhoging 2015 voor huurders sociale huur en vrije sector huurwoningen niet meer moeten zijn dan 1 %. Dat zegt Huurdersfront-Zwolle zaterdag.

Verhuurders krijgen de mogelijkheid om de huren per 1 juli 2015 te verhogen met respectievelijk 2,5 %, 3 % en 5 %. Over 2014 bedroeg de gemiddelde huurverhoging volgens Aedes 4 %. Huurdersfront-Zwolle is van mening dat de huurverhoging net als voorheen het geval was gekoppeld moet worden aan het inflatiepercentage van het voorafgaande jaar. De gewogen gemiddelde solvabiliteit van de drie belangrijkste aanbieders van sociale huurwoningen in Zwolle is, hoewel er onderling grote verschillen zijn, dermate goed dat een huurverhoging van 1 % goed is te verdedigen. Bij het initiatief van het Huurdersfront-Zwolle hebben zich inmiddels 1.145 huishoudens aangesloten, meer informatie op www.huurdersfront-zwolle.webs.com.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Huurdersfront vindt 1% huurverhoging voldoende”

  1. Leuk dat ‘HuurdersFront’ maar behalve dat de naam op mij nogal oorlogszuchtig overkomt, kan ik nergens vinden wie de opperbevelhebber, wie de politiek commissaris en wie de andere leden van het politburo zijn……

Reacties zijn gesloten.