Nationaal vrijwilligersfestival in Zwolle

Zwolle – Het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk organiseert in Zwolle op zaterdag 25 april 2015 een groots festival van en voor stichtingen en verenigingen onder het motto ‘Lang leve de club!’. Het Nationaal Comité doet dat samen met NOC*NSF, het Oranje Fonds, de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle. Maandag startte de campagne.

lang_leve_de_club.jpg 

De binnenstad van Zwolle en het festivalterrein achter het provinciehuis in Park de Wezenlanden zijn die dag het feestelijke toneel van stichtingen, clubs en verenigingen uit het hele land. Organisaties die zich bezighouden met sport, cultuur, natuur en maatschappij kunnen zich daar laten zien met een activiteit, waaraan de bezoekers van het festival mee kunnen doen.

Meedoen?
Wilt u met uw organisatie op de een of andere manier betrokken zijn bij het festival?
Stuur dan uiterlijk 23 januari 2015 een mail naar h.edelijn-kolkman@zwolle.nl en vermeld kort (maximaal 200 woorden) wat uw organisatie kan doen. De gemeente neemt dan begin februari contact met u op over de mogelijkheden.

Het festival laat bezoekers op eigentijdse wijze zien en beleven wat Nederland te bieden heeft aan verenigingsleven. Vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor hun vereniging, stichting of club worden in de schijnwerpers gezet.

Ze kunnen inspiratie opdoen in (sport)clinics en inspirerende workshops en genieten van heel veel muziek. Voor dit evenement worden georganiseerde vrijwilligers uit heel Nederland uitgenodigd. Zwolse vrijwilligers zijn natuurlijk in het bijzonder welkom!

Tijdens de viering op 25 april 2015 staan we stil bij een van de belangrijkste verworvenheden van 200 jaar Koninkrijk: de vrijheid van vereniging en vergadering. Mede door dit recht is er een bloeiend verenigingsleven in de sport, cultuur en andere vormen van recreatie ontstaan.

Zo kunnen veel mensen zich inzetten voor de samenleving als geheel, of voor een ander in het bijzonder. Nederland is een verenigingsland bij uitstek geworden. Overijssel heeft zelfs de meeste actieve mensen in het verenigingsleven van Nederland. Bijna de helft van de inwoners in onze provincie is actief in het verenigingsleven.

De vrijheid van vereniging en vergadering heeft onze samenleving sterk en veerkrachtig gemaakt. Miljoenen mensen zetten zich vrijwillig in georganiseerd verband in voor onze maatschappij. Dat is van onschatbare waarde en dat mag gevierd worden! 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)