Ambtenaren in actie voor nieuwe cao Rijk

Zwolle – Ambtenaren van de Inspectie van het Onderwijs komen in actie voor een nieuwe cao voor Rijksambtenaren. Woensdagmorgen komen deze ambtenaren voor de deur van hun werkgever aan de Hanzelaan in Zwolle in actie om hun collega’s, die naar het werk komen, te informeren over de huidige situatie.

Rijksambtenaren, zoals gevangenbewaarders, wegwerkers en belastingcontroleurs zitten al vier jaar lang, bijna 1500 dagen, zonder cao. Zicht op een nieuwe is er nog lang niet. Dit laten de vakbonden FNV Overheid, AC Rijksvakbonden, CMHF, CNV Overheid en hun leden niet over hun kant gaan. En daarom komen zij in actie. Niet alleen Rijksambtenaren van de Inspectie van het Onderwijs zetten zich in voor een nieuwe cao. De afgelopen maanden is er door vakbondsleden en leden van een lokaal actiecomité bij verschillende Rijksdiensten actie gevoerd, onder andere bij verscheidene ministeries, bij gevangenissen, bij Rijkswaterstaat en bij de Belastingdienst. Zij spreken hun collega’s aan, die naar het werk komen, en informeren hen over de huidige situatie. Ook proberen zij hun collega’s te motiveren om samen met de bonden actie te voeren voor een nieuwe cao.

 

Vier jaar zonder cao

Marco Ouwehand, cao-onderhandelaar bij FNV Overheid zegt over deze acties: We naderen de 1500 dagen zonder cao. Elke dag zonder, is een dag van verdere financiële achteruitgang voor de Rijksambtenaren. Minister Blok blijkt niet van plan is om ‘zijn’ ambtenaren tegemoet te komen. Ja, door het versoberen van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Oftewel, de overbekende sigaar uit eigen doos. Bespottelijk en daarom komen we nu in actie!

 

Lokaal actiecomité
Rijksambtenaren kunnen zich via www.vakbondinactie.nl aansluiten bij een (lokaal) actiecomité.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Ambtenaren in actie voor nieuwe cao Rijk”

  1. Wees blij dat je werk hebt, ondankbare ambtenaren. Hoeven bijna niks te doen op een dag en dan ook nog eens klagen dat ze geen nieuwe cao krijgen. Je oude blijft geldig. Denk aan de mensen die niet eens een cao hebben omdat ze geen werk krijgen. Die doen graag je werk hoor :)))

Reacties zijn gesloten.