Kinderen Het Atelier winnen ijskoud uitje

Zwolle – Om kinderen in Zwolle te betrekken bij het IJsbeelden Festival, heeft het ijskoude evenement samen met online platform Go-Kids dit jaar een ontwerpwedstrijd voor scholen en BSO organisaties in Zwolle gehouden.

 

groep_4-5_van_kbs_het_atelier.jpg 

 

Kinderen konden in of namens hun klas zelf een voertuig van de toekomst ontwerpen. Uit de uiterst creatieve inzendingen is het ontwerp van groep 4/5 van KBS Het Atelier door een vakjury gekozen als winnend ontwerp. Als prijs werd de gehele groep uitgenodigd op het Event Plaza en mochten alle kinderen en hun begeleiders de ijsbeelden bekijken. De kids hebben de prijs met enthousiasme in ontvangst genomen en hebben genoten van hun uitje naar het IJsbeelden Festival.

‘Het IJsbeelden Festival is een van de grootste jaarlijkse evenementen in Zwolle, en wij vonden het leuk en gepast om de kinderen in Zwolle hierbij te betrekken. Vooral met het uitgebreide Event Plaza is het een superleuk uitje voor iedere klas, en door er een wedstrijd aan te koppelen, hopen we de betrokkenheid en creativiteit van de kids in Zwolle te stimuleren." aldus Riëtte Mulder van Go-Kids, die de wedstrijd samen met het IJsbeelden Festival op touw heeft gezet. 

 

De jury bestond uit medewerkers van het IJsbeelden Festival en Museum de Fundatie. De opdracht bestond uit het ontwerpen en creëren van een voertuig van de toekomst, dat in lijn ligt met het thema ‘Voertuigen’. In het jury rapport werd gekeken naar originaliteit, creativiteit, uitvoering en gebruiksmogelijkheden. De kinderen uit groep 4/5 van KBS Het Atelier hadden hierbij de hoogste cijfers gescoord en werden daarmee de verdiende winnaars (zie foto). 

 

Het IJsbeelden Festival is nog tot 26 januari dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)