CU vindt verlaging belasting niet realistisch

Foto van auteur

Zwolle – ‘De voorstellen om de provinciale belastingen te verlagen zijn wat betreft de ChristenUnie Overijssel niet realistisch. De ChristenUnie ziet stabilisering als hoogst haalbare.’ Fractievoorzitter en lijsttrekker Jan Westert  zegt dit in reactie de voorstellen van de VVD om de opcenten te verlagen en de discussie die daarover inmiddels is opgelaaid. ‘Als je wilt investeren in Overijssel, is het onzin te denken dat verlaging reëel is.’ 

Voor de ChristenUnie geldt het uitgangspunt dat de opcenten op de motorrijtuigenbelasting stabiel moeten blijven. De partij constateert dat sinds de invoering van de Wet Hof de provinciale begroting al vele miljoenen is misgelopen. De structurele bezuinigen op de provinciale middelen door het rijk maken duidelijk dat de ruimte om aan verlaging te denken beperkt is. Eerder kwam de PVV met het onzalige voorstel om de opcenten met 40% te verlagen. De ChristenUnie vindt de pleidooien tot de categorie onzinnige beloften behoren, waar je de kiezer niet mee over de streep haalt.

1 gedachte over “CU vindt verlaging belasting niet realistisch”

  1. Op het eerste gezicht heeft de CU gelijk. Investeren en bezuinigen gaat lastig samen. De invulling van de investeringen bepaalt uiteindelijk of het beter was geweest te bezuinigen of juist niet, maar dat weten we pas achteraf.

Reacties zijn gesloten.