Praat mee tijdens Plattelandsdebat

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Op dinsdag 10 maart 2015 organiseert Stimuland van 19.30 tot 22.00 uur in de Statenzaal van het Provinciehuis in Zwolle een debat met Overijsselse politici over sociaal ondernemerschap, lokaal en regionaal ondernemen met natuur, zorg, landbouw en energie. Tijdens het debat gaan de politici met aanwezige inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in gesprek over de toekomst van het Overijsselse platteland.

Aan de hand van korte columns en casussen uit de praktijk, worden de aanwezige politici uitgedaagd hun visie op plattelandsvraagstukken te geven. Visie en praktijk komen in het debat bij elkaar. Standpunten van politieke partijen over plattelandsonderwerpen worden voor u helder. Tegelijkertijd biedt het debat de politieke partijen inspiratie en inhoud voor toekomstig beleid. Vragen die tijdens het debat aan bod komen, zijn onder andere:
• Zijn burgerinitiatieven de nieuwe motor van de economie op het platteland?
• Grootschalige landbouw: willen we dat en past dit bij de opgave EHS en Natura 2000?
• Wie gaat zorgen voor de doorbraak in duurzame energie?
• Hoe te ondernemen met (leegstaand) maatschappelijk en particulier vastgoed?

Deelname aan deze avond is gratis. Aanmelden is niet nodig. Kunt u deze avond niet aanwezig zijn? Geen probleem, het debat is live te volgen op internet via http://www.jijenoverijssel.nl/plattelandsdebat. Voorafgaand aan en tijdens het debat is Twitter een belangrijk medium. Wilt u nu of tijdens de avond een vraag stellen of opmerking maken? Gebruik dan de hashtag #pdov2015. Via https://twitter.com/hashtag/pdov2015 kunt u eenvoudig volgen wat er zoal over het Overijsselse Plattelandsdebat getwitterd wordt.

3 gedachten over “Praat mee tijdens Plattelandsdebat”

Reacties zijn gesloten.