Verlies voor PEC Zwolle in Arnhem

Foto van auteur

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd een vroege voorsprong over de streep te trekken, op bezoek bij Vitesse. Vitesse is met 2-1 te sterk, waardoor Zwolle voor de vierde keer op rij niet wint. "Na drie nederlagen op rij gaf de 0-1 een lekker gevoel. We speelden zoals we getraind hebben. Daarna was Vitesse beter", stelt trainer Ron Jans.

Al na vijf minuten kwam Zwolle op voorsprong. De bal belandde uit een ingooi van Bart van Hintum bij Mustafa Saymak, die al vallend raak kopte. In die fase kon Zwolle prima meekomen met de thuisploeg, doordat beide partijen vroeg druk zetten. Een tegenvaller was het snelle uitvallen van Maikel van der Werff met een blessure. Ryan Thomas was nog aardig dichtbij de 0-2, terwijl aan de andere kant Vitesse ook kansen kreeg. Na ruim een half uur spelen viel de gelijkmaker ook te noteren, toen Bertrand Traore raak schoot. Vlak voor rust hadden de Arnhemmers zelfs op voorsprong kunnen komen, toen scheidsrechter Blom een overtreding van Ben Rienstra bestrafte met een strafschop. Marko Vejinovic schoot de penalty echter over het doel van Warner Hahn.

Met het inbrengen van Tomas Necid wilde trainer Jans na rust meer diepte in het Zwolse spel krijgen. Die opzet leek ook te slagen. Een vrije trap van Bart van Hintum belandde op de bovenkant van de lat, terwijl ook Jesper Drost en Necid gevaarlijk waren. Vitesse scoorde echter. Davy Pröpper stifte heel fraai de bal over de uitstormende doelman Hahn. In de slotfase probeerde Zwolle via lange ballen nog de gelijkmaker te forceren, terwijl Vitesse verzuimde om de 3-1 te maken. ,,We zwoegen op het moment”, constateerde Jans. Routinier Joost Broerse heeft er geen verklaring voor. ,,We zitten in een moeilijke fase.”

Volgende week speelt PEC Zwolle in eigen een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur (20.45 uur).

Vitesse – PEC Zwolle 2-1 (1-1). 
Toeschouwers:  22.354 
Scheidsrechter:  Blom  
Gele kaarten:  Diks, Kashia (Vitesse), Rienstra, Lam (PEC Zwolle)  
Bijzonderheid:  45. Vejinovic (Vitesse) mist strafschop

Opstellingen: 
Vitesse: Room, Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh, Vejinovic (82. Mori), Qazaishvili, Pröpper, Oliinyk, Traore (87. Djurdjevic), Labyad (77. Ibarra)

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff (16. Lam), Broerse, Van Hintum, Brama, Rienstra, Lukoki (75. Babalj), Drost, Thomas (46. Necid), Saymak

Scoreverloop: 
5. Saymak 0-1 
34. Traore 1-1 
64. Pröpper 2-1 

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Verlies voor PEC Zwolle in Arnhem”

 1. “routinier” Broerse moet heel snel zijn conclusies trekken en a la minute stoppen met voetballen!! Staat bij goal 1 te slapen en stapt bij goal 2 in op de aankomende man,terwijl die gewoon kan meelopen. Veel te traag!!!!!!!

 2. Helaas goed voorspeld!
  Het is natuurlijk een collectief falen en natuurlijk valt de een harder door de mand als de ander, Broerse is een van favorieten maar ik moet eerlijk zeggen, Broerse kan het tempo niet meer aan, geen schande maar ik vind dat hij een andere “functie” moet krijgen dan basisspeler, een invalbeurtje is meer op zijn plaats. Maar ja…door blessures, oververmoeidheid en kaarten wordt de spoeling nu wel erg dun.

 3. Nr 5 op rij volgende week. Dordrecht hebben we op het laatste moment met 4-1 gewonnen, dat was tot de 70e minuut ook kantje boord.

 4. Och nu 6e plek, nog steeds niet verkeerd. Meeste ploegen hebben ff een inzinking. Nu is dat PEC. Straks komt de opleveving en gaan we alsnog Europa in!!
  Forza Zwolluuhh!!

 5. Nederlaag was terecht, we moeten niet vergeten dat Vitesse gewoon een goede ploeg heeft, dus dit kan gebeuren. Spel was al wel wat beter, en heb er goede hoop op dat we volgende week van Cambuur gaan winnen. Dat zal moeten ook! Ik zeg: met volle passie achter de ploeg staan en naar voren schreeuwen, nu hebben ze onze steun hard nodig!!

 6. “We speelden zoals we getraind hebben” volgens Ron Jans.
  Kruks: daar win je geen wedstrijd mee!
  Ik hoop dat elke speler van PEC straks tegen Cambuur na 10 minuten in de gaten heeft, dat het een echte wedstrijd is….
  Als ze er vanaf de aftrap niet opklappen, heb je tegen Cambuur geen kans.

Reacties zijn gesloten.