Nachttreinen naar Noordoost Nederland

Zwolle – Groningen en Drenthe krijgen een nachttrein. Die rijdt vanaf eind dit jaar in het weekend. Dat meldt de NOS vrijdag. Er komt ’s nachts een trein van Zwolle naar Groningen en ook een van Groningen naar Amsterdam. Bovendien gaat de laatste intercity van Rotterdam naar Zwolle dan doorrijden naar Groningen. Het is een proef van twee jaar.

De treinen gaan alleen rijden in de nacht van vrijdag op zaterdag. Ze stoppen tussen Zwolle en Groningen op alle stations. Door de nieuwe verbinding kunnen mensen in Groningen en Drenthe met de trein naar Schiphol als ze ’s ochtends vroeg vliegen. En als ze ’s avonds naar bijvoorbeeld een concert in de Randstad zijn geweest, kunnen ze nog met de trein thuiskomen. De provincies Groningen en Drenthe en de gemeente Groningen betalen de nachttreinen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Nachttreinen naar Noordoost Nederland”

  1. Wow, Wat een nieuws en het zijn ook nog eens geen nachttreinen. 1x per week in de nacht van vrijdag op zaterdag kun je naar Schiphol en dan alleen ook nog maar in de zomermaanden. Wow 😀

  2. Misschien moeten ze de Groningers proberen te paaien met korting op tickets richting schiphol. Meer vliegvakanties ofzo…8)