PEC Zwolle verliest in Twente

|   Laatste wijziging

Zwolle – Lange tijd heeft PEC Zwolle dankzij doelman Warner Hahn uitzicht op een punt bij FC Twente. De Zwolse doelman redt diverse keren uitstekend, maar in de slotfase kan ook hij Renato Tapia en Hakim Ziyech niet van scoren afhouden. Daardoor verliest Zwolle in Enschede (2-0). ,,Ik vind dat we hier een punt hadden verdiend, alleen maar op basis van Warner Hahn. Hij keepte geweldig, dat was hem gegund", vertelt trainer Ron Jans. 

Al in de eerste tien minuten kwam Zwolle onder druk te staan. Luc Castaignos probeerde het twee keer, maar doelman Hahn redde prima. Zwolle kreeg in de eindfase van de eerste helft zo’n beetje de grootste kans. Mustafa Saymak profiteerde van een fout in de opbouw en kon zo doorlopen richting Twente-keeper Sonny Stevens. Die redde echter prima de inzet van de aanvoerder.

In de rust wisselde trainer Ron Jans Thomas Lam, die een gele kaart op zak had, voor Steven Pereira. Veel veranderde er niet aan het spelbeeld, want Zwolle had het nog steeds lastig met Twente. Diverse keren moest Hahn handelend optreden en dat deed hij naar behoren. Tomas Necid had namens de gasten een kansje, maar zijn inzet werd nog voor de doellijn gekeerd door Twente-verdediger Andersen. Uiteindelijk kwam Twente alsnog op voorsprong. Tapia kopte raak uit een hoekschop, in de slotfase scoorde Hakim Ziyech uit een counter. 

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle een thuiswedstrijd. Om 12.30 uur wordt er afgetrapt tegen Excelsior. 

FC Twente – PEC Zwolle 2-0 (0-0). 
Toeschouwers:  28.900 
Scheidsrechter:  Janssen 
Gele kaart:  Lam (PEC Zwolle)

Opstellingen:  
FC Twente: Stevens, Ter Avest, Martina, Bjelland (28. Andersen), Schilder, Engelaar, Mokotjo, Tapia (86. Borven), Ziyech, Castaignos (45. Mokhtar), Corona

PEC Zwolle: Hahn, Lam (46. Pereira, 80. Nijland), Van der Werff, Sainsbury, Van Hintum, Brama, Saymak, Lukoki, Drost, Thomas, Necid

Scoreverloop: 
77. Tapia 1-0 
82. Ziyech 2-0

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “PEC Zwolle verliest in Twente”

  1. Samengevat: prima gespeeld, alle lof. Resultaat 0 punten en wanneer Heerenveen morgen wint een 7 plek op de ranglijst. Nog een fijn weekend iedereen.

  2. Haha, Drama, dat was mijn gedachte ook. Dit jaar al twee keer van die lui verloren. We moeten 7 april maar laten zien wat we waard zijn!

  3. Nauwelijks kansen gecreëerd, Hahn wederom beste man van het veld (dat zegt veel) en uiteindelijk kansloos en terecht met 2-0 verloren. Laatste 6 wedstrijden 3 punten. Maar gelukkig hebben we het contract van de trainer weer verlengd.

  4. Nee Pjotr, Dame heeft gelijk, de thuiswedstrijd was heel lang 1-1 maar uiteindelijk scoorde Castaignos 10 minuten voor het einde de 1-2. Dus inderdaad hoogste tijd voor revanche en strax die tukkers oprollen. Wij zijn er bij!! as. dinsdag begint de verkoop voor de kaarten voor de 1/2 finale van de knvb beker! Check!

  5. Dank je, zib, voor je ondersteuning van mijn geheugen. Ik was erbij die keer en herinner me de treurige thuisgang.
    Inderdaad: tweemaal verliezen, Twente wil 7 april per se winnen om het seizoen een beetje goed te maken. Mijn scenario is dat ze nu denken de finale in de pocket te hebben, maar worden verrast door een flitsend PEC. 🙂

  6. Dramatische wedstrijd….traag tempo, geen voetbal gezien. Van beide kanten overigens….jammer dat Pereira zo onder hoogspanning stond.

  7. Wanneer wordt die Jesper Drost een keer gewisseld? Wat dramatische wedstrijden speelt die jongen, muv vorige week! Krijgt veel te veel krediet van de trainer!

Reacties zijn gesloten.