Discussie met schrijfster Marjon Klaassen bij COC

Foto van auteur

De Zwolse schrijfster Marjon Klaassen (cultuur- en godsdienstsociologe en in het dagelijks leven uitvaartonderneemster) gaat op dinsdag 28 november 2006 in gesprek en discussie over haar eerste roman. De avond vindt plaats in COC Zwolle (Kamperstraat 17) en begint om 21.00 uur. Tijdens Roze Zaterdag Zwolle (24 juni 2006) werd haar boek ‘Niks aan de hand’ gepresenteerd.

Het boek gaat over Ingrid, die tijdens een verblijf in een klooster de Vlaamse journaliste Céline ontmoet. Tegen haar kan Ingrid haar verhaal kwijt; een schrijnend verhaal over schijntolerantie en niet gezien worden in de heteromaatschappij. Het verhaal van een onbegrepen lesbische vrouw, die onder ogen heeft moeten zien dat haar kinderwens nooit in vervulling zal gaan. Het boek laat zien dat dat ook in het ’tolerante’ Nederland minstens één onderwerp onbespreekbaar is: de rouw om ongewenste kinderloosheid.

Over de auteur

Marjon Klaassen (1957) is cultuur- en godsdienstsociologe. Haar lesbisch zijn is een belangrijk onderdeel van haar identiteit. Ze is verbonden aan Mirre, een landelijk netwerk voor lesbische vrouwen en geloof/spiritualiteit. In haar uitvaartonderneming heeft Marjon dagelijks met rouw te maken. Marjon schreef eerder Tijd voor de dood, een handreiking voor een persoonlijke uitvaart, en zette een landelijke opleiding voor uitvaartbegeleiders op. Wat de samenleving ziet als rouw, is in haar visie een afspiegeling van wat de samenleving waardeert. Met haar debuutroman Niks aan de hand belicht ze het aspect van niet-erkende rouw.

Discussie

Tijdens de avond vertelt Marjon over haar boek en licht ze het hoofdthema toe. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen. Vanzelfsprekend kan het boek ook gesigneerd worden. In het magazine GT van COC Zwolle heeft Marjon een voorschot genomen op de avond, met een artikel waarin het thema van ‘Niks aan de hand’ wordt toegelicht.

COC Zwolle
COC Zwolle is de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit, met een eigen café en vele activiteiten, ook op het gebied van hulp en voorlichting. De vereniging bestaat dit jaar 30 jaar. Alle informatie over activiteiten in COC Zwolle en openingstijden van het café is te vinden op www.coczwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)