Bijeenkomst over ‘Roze Ouders’ in COC Zwolle

Foto van auteur

Schrijfsters Mariëtte Hermans en Rita Buiting vertellen op dinsdagavond 15 april 2008 over hun boek ‘Roze Ouders’ in COC Zwolle. Het boek verscheen in februari 2008 en gaat over alle aspecten van roze ouderschap. Vanaf 21.00 uur lichten ze het boek toe en beantwoorden ze vragen.

Rita Buiting komt uit Zwolle en is onder meer actief bij haar eigen bedrijf Een Roze Wolk, dat informatie en ondersteuning biedt aan lesbische vrouwen en homoseksuele mannen bij thema’s rondom wensouderschap, ouderschap en ongewenste kinderloosheid. Ervaringen uit de praktijk heeft ze gebruikt bij de samenstelling van het boek.

De bijeenkomst vindt plaats direct na afloop van de halfjaarlijkse ledenvergadering van COC Zwolle. Vanaf 21.00 uur is iedereen welkom voor de informatieve bijeenkomst. Natuurlijk zijn er ook exemplaren van het boek verkrijgbaar.

De bijeenkomst vindt plaats in het pand van COC Zwolle aan de Kamperstraat 17. Entree is gratis.

1 gedachte over “Bijeenkomst over ‘Roze Ouders’ in COC Zwolle”

  1. Ik blijf het toch betwijfelingswaardig vinden, ouderschap voor homofiele of lesbische stellen. Al gun ik ze het net zo als ieder ander, vrouwen en mannen hebben karakteristieke sexegebonden eigenschappen die specifieke invloeden op het kind hebben. Ik denk dat homofiele en lesbische stellen goed voorkinderen kunnen zorgen, maar ik vraag me wel af wat voor effect het heeft op het kind als sexegebonden eigenschappen wegvallen. Is volgens mij een beetje vergelijkbaar met gescheiden ouders. Rolpatronen binnen het stel zijn niet genoeg voor een kind, het kind moet zijn eigen lichaam en geaardheid ontdekken door zichzelf met beide sexen te kunnen vergelijken, volgens mij. Ik zeg dus niet dat het verkeerd is om als homosexueel stel kinderen te nemen, ik twijfel er echter wel aan.

Reacties zijn gesloten.