Verkeersmaatregelen rondom Koningsfestiviteiten

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – In Zwolle vinden van zaterdag 25 april tot en met 27 april aanstaande verschillende feestelijke evenementen plaats ter gelegenheid van de viering van 200 jaar Koninkrijk, Koningsnacht en Koningsdag. De activiteiten hebben gevolgen voor al het verkeer in en rondom het centrum en festivalterrein Park De Wezenlanden.

Op zaterdag 25 april zijn de binnenstad van Zwolle en festivalterrein in Park de Wezenlanden het feestelijk toneel van stichtingen, clubs en verenigingen. Gepresenteerd wordt een diversiteit van muziek, ontspanning, cultuur, (sport)clinics, workshops en ontmoetingen met organisaties en vrijwilligers.Ten behoeve van een veilige looproute van en naar het Park en binnenstad wordt de route Wilhelminasingel – Kerkstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Daarmee zijn tevens Ter Pelkwijkstraat en aanliggende straten Gasthuisplein Nieuwe Markt en Sassenstraat niet bereikbaar.

Koningsnacht 26 april
Op zondagavond 26 april wordt er Koningsnacht gehouden. Tussen 20.00 en 01.00 uur zijn er op diverse locaties in de binnenstad feestelijke activiteiten.Voor een gezellig en veilig verblijf in de binnenstad worden de afsluitpalen op Grote Kerkplein geplaatst tussen 11.00 en 01.30 uur. Daarmee maakt de Sassenstraat onderdeel uit van de afsluiting van de omgeving Grote Kerkplein. De rijroute Blijmarkt – Koestraat – Sassenstraat blijft mogelijk. Vanwege muzikale activiteiten in de Luttekestraat wordt deze afgesloten tussen 19.00en 01.30 uur. Ook zijn er optredens op Gasthuisplein en Nieuwe Markt. Hiervoor wordt Ter Pelkwijkpark ter hoogte van Wolweverstraat/ Gasthuisplein afgesloten tussen 20.00 en 01.30 uur. Daarmee is tevens de rijroute Gasthuisplein – Nieuwe Markt – Sassenstraat afgesloten.

Koningsdag 27 april
Op maandag 27 april start om 7.00 uur de viering van Koningsdag traditioneel met een kinderkleedjesmarkt. De officiële opening vindt om 11.00 uur plaats op de Nieuwe Markt door de burgemeester Henk Jan Meijer en om 22.00 uur wordt er afgesloten met een vuurwerkshow vanaf een ponton in de stadsgracht. De show is goed zichtbaar vanaf het Rodetorenplein.De gehele dag door zijn er in de binnenstad diverse activiteiten van vermaak en muziek.Voor de liefhebber van dance is er op het terrein van de IJsselhallen het dance-event Kingdance. Op zaterdag 26 april tussen 19.00 en 01.00 uur en op zondag 27 april tussen 14.00 en 00.00 uur.

Wegafsluitingen 27 april
De straten die aansluiten op het Grote Kerkplein worden op maandag 27 april afgesloten voor gemotoriseerde verkeer vanwege feestelijke activiteiten op het Grote Kerkplein tussen 11.00 en 22.30 uur. Het betreft de Praubstraat, Papenstraat, Goudsteeg en Bloemendalstraat ter hoogte van Blijmarkt/Koestraat. Hierdoor is de Sassenstraat niet bereikbaar. Ook het Gasthuisplein ter hoogte van de Vijfhoekis afgesloten van 11.30 – 20.00 uur waardoor de Nieuwe Markt niet bereikbaar is.
Op het evenemententerrein Rodetorenplein wordt een kinderkermis gehouden; de pollers sluiten de rijroute Jufferenwal – Rodetorenplein af. Stadslijnen van Syntus rijden om via Kamperpoortenbrug – tijdelijke weg – Katerdijk.De reguliere pollertijden zijn van kracht. Bevoorrading en bereikbaarheid van de binnenstad met de (vracht)auto is op 27 april mogelijk via de Nieuwstraat.

Herinrichtingswerkzaamheden
Vanwege herinrichtingswerkzaamheden aan de Oude Vismarkt en Pannekoekendijk zijn er verkeersmaatregelen ingesteld. Deze gelden ook op Koningsdag.
Oude Vismarkt blijft bereikbaar voor voetgangers en fietsers.Pannekoekendijk-Harm Smeengekade is afgesloten. Omleidingsroutes zijn aangegeven. Parkeerlocaties blijven bereikbaar. Het parkeerverwijssysteem op de ring geeft de route naar de locaties en het aantal beschikbare parkeerplaatsen aan.

Meer informatie
Voor meer informatie over 200 jaar Koninkrijk kijk op http://www.overijssel.nl/@HRI/viering-zwolle-200/
Voor meer informatie over het programma op Koningsdag in de binnenstad kijk op http://www.ccoranjezwolle.nl  en www.hesz.nl
Voor meer informatie over de wegwerkzaamheden en de bereikbaarheid van Zwolle op deze dagen kijk op www.bereikbaarheidzwolle.nl .

10 gedachten over “Verkeersmaatregelen rondom Koningsfestiviteiten”

 1. Hallo Weblog.

  Koningrijk is zonder g of bedoelt u dat de Koning rijk is…?

  En “vanaf Rodetorenplein” ontbeert een het.

 2. @Joppuh,
  ik wilde eigenlijk alleen maar het weblog er toe aanzetten de spellingsfout te corrigeren en na te denken over hoe het wél moet. Vandaar dat ik de juiste spelling er niet bij deed. Uiteraard heb je helemaal gelijk over de correcte schrijfwijze.;)

 3. @Criticus.
  Dit soort berichten wordt bij WLZ aangeboden door andere partijen, in dit geval waarschijnlijk door de gemeente Zwolle, en één op één overgenomen.
  Het lijkt me voor de redactie van WLZ handig als zij aan bronvermelding doen, zodat duidelijk is wie de schrijver is.
  Ook ik stoor mij soms aan de schrijffouten, zeker als het vanuit de officiële instanties komt.
  Vooral de politieberichten staan vaak bol ervan en dat is in mijn ogen zeer beschamend te noemen.

 4. Ik kwam net langs het park de Weeze landen en er staat al een groot podium. Ik vroeg me af: blijft ditzelfde podium nu staan tot 5 mei?

Reacties zijn gesloten.