Bewonerstoezichthouders voor drie wijken aangesteld

Foto van auteur

De bewonerstoezichthouders van de wijken Aalanden, Zwolle-Zuid en Stadshagen worden donderdag 12 oktober aangesteld. Na de feestelijke ceremonie gaan de toezichthouders zich inzetten voor de leefbaarheid in de drie wijken. De wijken volgen de werkwijze in Holtenbroek, waar sinds 1999 bewonerstoezichthouders actief zijn.

Bewonerstoezichthouders zijn wijkbewoners die samen met politie, Stadswacht, woningcorporaties (deltaWonen, SWZ en Openbaar Belang) en de gemeente zo goed mogelijk zorgen voor de wijk. Wijkbewoners kunnen bij hen terecht als iemand zich niet aan de leefregels houdt, bijvoorbeeld bij vandalisme of als iemand de woonomgeving vervuilt. Omdat de resultaten in Holtenbroek positief zijn, hebben de gemeente en de woningcorporaties besloten ook acht bewonerstoezichthouders in Zwolle-Zuid, twee in Aalanden en twee in Stadshagen aan te stellen.
Als startsein voor de uitbreiding van het project, dat officieel Schoon en Heel heet, wordt op donderdag 12 oktober een ceremonie gehouden in het bedrijfsrestaurant van het Stadhuis aan het Grote Kerkplein. Alle direct betrokkenen bij het project worden hiervoor uitgenodigd. Tijdens de startceremonie krijgen de bewonerstoezichthouders bij wijze van een officiële aanstelling het legitimatiepasje uitgereikt door wethouder Martin Knol. Daarnaast hebben de genodigden door middel van deze bijeenkomst gelegenheid om kennis te maken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)