Berkum start beroerd tegen PKC

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Berkum heeft de eerste nacompetitiewedstrijd tegen PKC ’83 ontluisterend maar verdiend met 0-3 verloren en heeft nu enkel nog een theoretische kans op promotie naar de hoofdklasse. De Zwollenaren hielpen de bezoekers met forse fouten in het zadel en kwamen daarna collectief tekort om aanspraak te maken op de winst.

"Waardeloos. Dit was een goede afspiegeling van het hele seizoen: er niet staan op het moment dat het moet," was de pijnlijke constatering van Berkum-coach Willem Brouwer. "Vooral onze eerste tegengoal was een weggevertje. Dat zorgde er voor dat PKC in een zetel kwam en daar zijn ze slim mee omgegaan." PKC-trainer Bennie de Jong was vanzelfsprekend meer dan tevreden over zijn ploeg. "We hebben hier een prima teamprestatie neergezet. De eerste klap is een daalder waard, dus ik ben een tevreden mens," aldus de Groningse oefenmeester.

Berkum was voor rust voetballend niet eens de mindere maar liep toch al snel achter de feiten aan. Na vijf minuten werd er in de Zwolse defensie slecht teruggespeeld en toen keeper Bram Muis bleef staan kwam Wesley Walstra tussenbeide. Zijn slimme lobje over de Berkum-sluitpost betekende de snelle 0-1 en dat was een flinke streep door de rekening van de thuisclub. De Zwollenaren zetten daarna wel meer druk en kregen ook vier of vijf kansen op de gelijkmaker, maar waren niet efficiënt en koelbloedig genoeg in de afwerking. Zo kon Youp Kok een aantal mogelijkheden niet verzilveren en ook Chris van der Meulen kwam, na een fraaie steekpass van Sean Morris, net tekort om Berkum langszij te brengen. Aan de andere kant bleef PKC gevaarlijk met uitvallen, waarbij de communicatie en het samenspel in de Zwolse verdediging behoorlijk wat te wensen overliet.

Na de hervatting was het aan het spel van de thuisclub nauwelijks meer te zien dat hier een ploeg streed om terugkeer naar de hoofdklasse. PKC verdedigde compact en efficiënt en daar kwamen de vergeefs zwoegende Berkum-spitsen niet meer door. Na een uur sloegen de Groningers weer toe, toen Michel Boonstra zijn tegenstander uitspeelde en de vrij voor het doel staande Jordy Striedelmeyer bereikte. De PKC-spits maakte het karwei onberispelijk af, zodat zijn ploeg het duel met een 0-2 voorsprong en een sterke verdediging bekeken uit kon gaan spelen. Een kwartier later viel de wedstrijd in het slot toen Walstra met een lange bal de diepte in werd gestuurd en hij de 0-3 binnen schoot. Tekenend voor het wedstrijdbeeld was dat zelfs de grootste kans op een ‘eretreffer’ voor Berkum in de slotfase om zeep werd geholpen. Toen Youp Kok vijf minuten voor tijd in het Groningse strafschopgebied omver werd gelopen kreeg Berkum een penalty, maar Jaouad Akloud schoot die tegen keeper Ben Meedendorpop.

Berkum speelt nu op 23 mei het tweede duel in de play-offs uit bij Staphorst, dat vorige week tot de nacompetitie is veroordeeld door als nummer 12 te eindigen in de Hoofdklasse C. Slechts een wonder kan de vorig jaar gedegradeerde Zwollenaren nog terug in die klasse brengen, terwijl PKC nu ineens goede papieren heeft. "We zijn geen underdog meer, maar Staphorst blijft de topfavoriet," temperde PKC-trainer De Jong het optimisme bij zijn ploeg en de Groningse supporters alvast.

Berkum-PKC ‘83, 16 mei 2015 (1e wedstrijd nacompetitie)
Scheidsrechter:JeenBoringa
Eindstand: 0-3 (0-1)
Doelpunten: 6. Wesley Walstra (0-1), 61. Jordy Striedelmeyer(0-2), 76Wesley Walstra (0-3)
Gele kaart: Razi Kanseyo (Berkum)
Opstelling Berkum: Bram Muis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jordi Lemmens, Razi Kanseyo, Sean Morris, Ruud Wellenberg(81. Arjan Kolk), Chris van der Meulen, William Potkamp, Ricardo Kuijer (54.Jaouad Akloud), Youp Kok
Opstelling PKC ‘83:Ben Meedendorp, Rafael Tuankotta (90+2. Robert Groninger),ErdemYeni, Sallie Frank, Peter van der Slot, Wesley Walstra (82. GeadlySalomé),Charlie Ton (43. Martijn Kamps), Husseyin Kurt, Jeffrey Noordveld, Jordy Striedelmeyer, Michel Boonstra

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

21 gedachten over “Berkum start beroerd tegen PKC”

 1. Jammer dat onze 2e BVO van Zwolle, waarschijnlijk de hoofdklasse niet gaat halen. Succes de laatste wedstrijd tegen Staphorst.

 2. Het is vreemd dat een club die zo veel spelers van buiten heeft gehaald volgend jaar op hetzelfde niveau speelt als BQ en WVF die niet betalen.Het technisch beleid is zwalkend!

 3. Volgend jaar weer gezellig een kannetje buizen met ome Bertus in de kantine.
  Zal ergens anders wel niet zo gezellig zijn dat ze zo lopen te ziften.

 4. @ bony

  ja en daarom loopt jullie jeugd allemaal weg omdat ze geen kans krijgen, halen ze een of andere speler uit harkema, die voor 10 k gaat voetballen. šŸ˜›

 5. Haha wat een gelul eerste klas jeugd loopt weg, mijn kinderen voetballen in de jeugd van de Vvb.Zelf ben ik leider iedere week komen er ouders naar Berkun of ze asjeblieft bij Berkum mogen voetballen.Intussen hebben we een ledenstop.f1,e1,d1,c1 gewoon hoofdklasse.Dus het gezwets van jou slaat als een lul op een drumstel.

 6. @abel

  Heel goed, maar hoeveel spelers breken er door, die in het 1e komen, je kijkt naar allemaal gehaalde spelers, op vd meulens na.

 7. Iedere vereniging die hogerop wil en centen heeft doet precies hetzelfde kijk naar Bq,Whc.Trouwens benoemenswaardig hoe BQ is teruggekomen naar een lange strijd van jaren.Je vergeet nog Bouwhuis en Kok.

 8. Ja dat klopt en bij bq en whc is het bijna fout gegaan, verklaar je nader bony? Hoezo gemeenschapgeld? Betalen jullie straks de kleedkamer helemaal zelf?

 9. lening 133000 euro van gemeente (dus ons) en niet afgelost maar met n slinkse contructie voor 2 kleedkamers ingewisseld

 10. @ bony

  ik weet dat ze bij ons wvf niet betalen, maar het waren 2 kleedkamers en een veld. maar jij bent met me eens als je zoveel geld betaald, dan moet je toch kampioen worden?

 11. Oh Wvf vandaar de kritiek Eerste klas dan kan ik het wel begrijpen dat je enigszins verbitterd bent.Was geen best jaar maar jullie hebben er toch even aan kunnen ruiken.Succes in de eerste klasse.

 12. Abel, wat ben je snel op je teentjes getrapt. Berkum betaalt zeer veel voor een eerste klasser. Niets mis mee, als je tenminste promoveert. Als dat niet lukt heeft de technische commissie het fout gedaan en is er veel geld in verkeerde spelers geĆÆnvesteerd. Ben benieuwd of de bezem er doorheen gaat daar. WVF en BQ spelen nu op hetzelfde niveau en doen dat zonder riante vergoedingen te betalen. Als sponsor of lid zou ik het wel weten!

 13. @erik

  Mee eens, ze hebben voor volgend seizoen al een spits van harkemase boys gehaald, die komt niet voor paar schuimblokken voetballen.

 14. Bij Berkum houdt de kliek elkaar de hand boven het hoofd en wordt er niemand afgerekend op de zwakke prestaties van de laatste jaren. Terwijl de technische commissie er inderdaad een potje van maakt met al die dure aankopen en dan nog niet eens in de Hoofdklasse spelen.

 15. @frits; noem een amateurclub waar geen ‘kliek’ bestaat die elkaar dekt en zorgt dat men buiten schot blijft. Zelfs op topniveau komt dit voor. Verder is Berkum voor zover ik weet een gezellige vereniging waar men op een positieve manier met elkaar omgaat. En dat de technische commissie en scouting er weinig kijk op heeft: dat klopt, maar ook dat zie je op topniveau (zie eredivisie!). Verder is het juist leuk dat we weer een aantal Zwolse derby’s krijgen volgend jaar:D

 16. Ja zeker straks weer op zaterdagavond, om 18 uur.. Na die tijd een zangertje, en gezellig borrelen met zijn allen.

Reacties zijn gesloten.