Landstede Basketbal organiseert toptoernooi

Door Redactie

Zwolle – Voor Landstede Basketbal is het seizoen nog maar net ten einde, maar er wordt bij de Zwolse eredivisionist alweer met enthousiasme toegewerkt naar het nieuwe seizoen. Om het basketbalseizoen 2015-2016 spectaculair te openen organiseert Landstede Basketbal in het weekend van 19 en 20 september een internationaal toptoernooi. En wel in samenwerking met Brose Baskets. Het toernooi draagt dan ook de naam ‘Landstede Brose Tournament’.

Brose Baskets is een Duitse basketbalclub uit Bamberg (Beieren) en opgericht in 1955. In Duitsland is Brose Baskets een begrip, zeg maar het Bayern München van het basketbal. De stad Bamberg is dan ook volledig in de ban van dit basketbalteam. Bij elke thuiswedstrijd zit de Brose Arena vol met maar liefst 7.000 mensen. De club heeft in de afgelopen jaren een mooi palmares opgebouwd. Zo veroverde Brose Baskets al zes keer de landstitel (2005, 2007, 2010, 2011, 2012 en 2013) en ook dit seizoen is de ploeg nog volop in de race om ‘Deutscher Meister’ te worden. Verder wist de topclub reeds vier keer de Deutscher Pokal (1992, 2010, 2011 en 2012) in de wacht te slepen.

Het Landstede Brose Tournament, waar Landstede Basketbal en Brose Baskets samen aan werken, vindt plaats in het weekend van 19 en 20 september 2015 in Zwolle. Naast Landstede Basketbal en Brose Baskets wordt het deelnemersveld gecomplementeerd met nog twee buitenlandse topclubs. Tijdens het toernooi speelt elke club twee wedstrijden, verdeeld over twee dagen. Het belooft dus hoe dan ook een grandioos basketbalweekend te worden in het Landstede Sportcentrum, met basketbal van absoluut topniveau!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)