Het weer: lokaal kans op wat regen

Foto van auteur

Zwolle – Donderdag is er geregeld ruimte voor de zon al schuiven er ook een aantal wolkenvelden over onze regio, plaatselijk kan dit resulteren in een regenbuitje. Overdag staat er een stevige wind uit het noordwesten maar in de avond draait de wind en gaat deze wat meer liggen, het wordt zo’n 17 graden.

 

08-07-2015_weerfoto__bootjeshaven_maagjesbolwerk.jpg
Passantenhaven Maagjesbolwerk 

Vrijdag profiteren we van een hogedrukgebied, hierdoor schijnt de zon volop en stijgen de temperaturen. Af en toe ontstaan er een aantal stapelwolken maar neerslag wordt er niet verwacht. De wind komt uit noordwestelijke richting en is zwak tot matig van kracht, het wordt een graad of 20. Zaterdag volgt er nog een zonnige zomerdag en wordt er vanuit het zuiden warme lucht aangevoerd. Het blijft droog en bij een zwakke tot matige zuidelijke wind wordt het 26 tot 28 graden.

1 gedachte over “Het weer: lokaal kans op wat regen”

 1. Vorst aan de grond?

  De komende nacht kan het op sommige plaatsen gaan vriezen. Vlak boven de grond kunnen de temperaturen dalen tot iets onder nul. Dat meldt NOS-weerman Marco Verhoef.

  Vorst aan de grond in juli is erg zeldzaam. De afgelopen 45 jaar is het maar vijf keer voorgekomen.

  Bij windstil weer en weinig bewolking koelt het in een groot deel van het land behoorlijk af, schrijft Weerplaza.

  Op anderhalve meter boven de grond daalt de temperatuur naar 4 tot 10 graden. Dat betekent dat die op 10 centimeter hoogte dicht bij, of zelfs onder het vriespunt kan uitkomen.

  De lage temperaturen van de komende nacht hebben weinig gevolgen. Vooral mensen in een tentje op de camping kunnen het koud krijgen.

  De laagste temperaturen worden verwacht boven de zandgronden in het midden en oosten van Brabant, de Veluwe en Twente.

  Geen zorgen

  De land- en tuinbouw is niet in een kwetsbare periode, zoals wanneer de bloesem bloeit. Land- en tuinbouworganisaties maken zich dan ook geen zorgen over mogelijke vorstschade.

  De kou zal van korte duur zijn. Zodra de zon morgen op is, stijgt de temperatuur gestaag en wordt het 20 tot 24 graden. De dagen daarna wordt het nog wat warmer en zijn ook de nachttemperaturen weer normaal voor de tijd van het jaar. (Bron: NOS.nl)

Reacties zijn gesloten.