Zwolse Zomerkermis pakt weer groots uit

Foto van auteur

Zwolle –  Ja hoor! Ook dit jaar is er Zomerkermis in Zwolle. Vanaf vrijdag 14 augustus kan iedereen tien dagen lang genieten van al het moois dat deze kermis te bieden heeft. De Zwolse binnenstad laat zich van zijn beste kant zien. Ruim veertig attracties staan verspreid op het Grote Kerkplein, de Luttekestraat, de Grote Markt, de Melkmarkt en het Rodetorenplein. Het mooie van de kermis is dat er voor iedereen iets te beleven valt; de kermis is er voor jong en oud! 

zomerkermis.jpg  

Gezelligheid en saamhorigheid ten voeten uit! Kinderen met stralende snoetjes, gillende tieners en genietende ouders en grootouders. Het is toch prachtig om te zien hoe kermis verbroedert.Veel vertrouwde attracties zijn ook nu weer van de partij. Wie een sensationele, spannende rit in een achtbaan wil kan terecht bij de Super Mouse, griezelfans gaan naar Das Omen en waaghalzen naar de Booster MaxXx. Ook de flitsende lampen van de immens populaire Break Dance zullen ’s avonds weer te zien zijn op het Grote Kerkplein. 

Nieuw is de attractie Jumbo. Menig kinderhart zal sneller kloppen bij het zien van deze vliegende olifanten. Voor die hards die een nieuwe uitdaging zoeken is Projekt 1 een absolute must. Ook nieuw is het Spiegelpaleis Rue de Paris. Dwaal door de gangetjes, maar laat je niet van de wijs brengen door je eigen spiegelbeeld. Kun jij dit doolhof verslaan? Al deze nieuwe attracties zijn te vinden op de Melkmarkt. Om de Zwolse Zomerkermis nóg gezelliger te maken is er ook dit jaar weer een uitgebreid omlijstend programma, met tal van leuke, gratis activiteiten. Zo komt Clown Desalles naar Zwolle en is er weer het Stratenfestival. En vanwege het succes van de laatste twee jaren zal ook nu weer een delegatie van PEC Zwolle samen met de mascotte Zwolfje van de partij zijn. De laatste dag kleurt de stad blauw en ontvangt de kermis bijzonder bezoek. De Zwolse zomerkermis mag je niet missen!

Bijzondere activiteiten op de kermis en in de binnenstad:

Vrijdag 14 aug
Feestelijke start van de eerste kermisdag.
Om 14.00. 15.00 en 16.00 uur springen Frogs door de binnenstad. Val jij ten prooi aan deze mystieke wezens? Kinderen kunnen een suikerspin scoren.
Om 20.20 uur speelt Shalton Theater de acrobatische en wonderlijk ontwikkeling van vogel tot ruimteschip in de Leonardo da Vinci-achtige creatie ‘Battre des Ailes’.
In de stijl van Cirque du Soleil.

Zaterdag 15 aug
Kom en ontmoet Clown Desalles, van 15.00 uur – 17.00 uur

Maandag 17 aug
Eurodag*, veel attracties doen hieraan mee.

Woensdag 19 aug
PEC Zwolle brengt een bezoek aan de kermis. Schiet een balletje met de spelers!

Donderdag 20 aug
MBO- Bruisdag bezoekt de kermis ism Buro Ruis

Vrijdag 21 aug
Stratenfestival, muziek in de hele binnenstad

Zondag 23 aug
Blue Sunday, de kermis smurft blauw!

Vanaf 15.00 uur bezoeken Grote smurf en Smurfin de kermis. Kinderen die zich verkleden als smurf, krijgen tussen 16.00 en 17.30 uur een leuk presentje bij de poffertjeskraam. Om 15.15 uur uitreiking kleurwedstrijd

Openingstijden
Vrijdag 14 aug 12:00 – 00:00
Zaterdag 15 aug 12:00 – 00:30
Zondag 16 aug 13:00 – 23:00
Maandag 17 aug 12:00 – 23:30
Dinsdag 18 aug 12:00 – 23:30
Woensdag 19 aug 12:00 – 23:30
Donderdag 20 aug 12:00 – 23:30
Vrijdag 21 aug 12:00 – 01:30
Zaterdag 22 aug 12:00 – 00:30
Zondag 23 aug 13:00 – 23:00

https://www.zwolle.nl/sites/default/files/kortingsbonnen_zwolse_zomerkermis.pdf

22 gedachten over “Zwolse Zomerkermis pakt weer groots uit”

 1. Gezelligheid en saamhorigheid ten voeten uit! Het is toch prachtig om te zien hoe kermis verbroedert.

  Betekend dit dat het jaarlijks terugkerend agressief gedrag dit jaar niet plaats vindt?

 2. Kan iemand uitleggen wat de reden voor die kermis is?
  Een beetje kermis moet er wel zijn natuurlijk, veel kleinschaliger wellicht?

 3. Super Mouse komt niet voor op de plattegrond. Betekent dit dat die niet komt? Slechte indeling van het Rodetorenplein; sfeerloze kermisopstelling. Jammer!

 4. Is er in Zwolle nog iemand die positief is of hangt er een verkeerde wolk boven Zwolle. Ik lees tegenwoordig alleen maar negatieve reacties. 😉

 5. Ik vind het ook zo teleurstellend dat men zo negatief is. Jongens komop man, zie de lol er van in. Kijk naar de leuke dingen en stop alstublieft met die azijnpisserij.

 6. Normaal kijk ik niet zo uit naar het Stratenfestival (overblijfsel van mijn Lowlands-jaren), maar dit jaar Nieuwe Markt Koostbusters en Hans Stroeve heeft wel een erg bovengemiddeld hoog niveau. Gaat tof worden.

 7. Onzin al die negativiteit! Wij verheugen ons wel op de kermis! Lekker een gokje wagen en voor de kinderen ritje in de nieuwe jumbo,(behalve de tour de france kom je deze naam ook overal tegen), we zijn benieuwd. Ook de breakdance blijft een topper!

 8. Ik ga wel naar de kermis naar hoorn altijd gezelligheid en geen gezeur.
  1 van de grotere kermissen van nl met veel gezelligheid dwars door de binnenstad van hoorn heen . En zeurende mensen zoals hier in zwolle kennen ze gelukkig niet daar

 9. @Leonardo. .hoezo reageer ik zuur?
  Nee die reactie van jou is wat..
  Laat mij maar lekker leven en bemoei jij je lekker met
  je eigen.

Reacties zijn gesloten.