Reparatie storm- en waterschade aan Broerenkerk

Foto van auteur

Zwolle – Een hoogwerker torende maandag boven het stadscentrum uit om geleden storm- en waterschade aan de Broerenkerk en het conservatorium te herstellen. De klus werd vakkundig geklaard.

03-08-2015_herstel_dak_broerenkerk_01.jpg 

Het installatiebedrijf Nooter was de afgelopen week benadert door Waanders in de Broeren voor de herstelwerkzaamheden. Door de vele regen van afgelopen week was er een lekkage in de Broerenkerk. Na inspectie bleek er in de kilgoot van de kerk een serie van ongeveer 30 pannen waren losgewaaid door de zomerstorm. Dit werd dezelfde dag hersteld.  Een paar dagen later werd het installatiebedrijf ingeschakeld voor de melding, dat er op het conservatorium ook pannen waren weggewaaid. Daar was op normale manier niet bij te komen. Met de inzet van een hoogwerker en de medewerking van de gemeente Zwolle voor het verlenen van de benodigde vergunningen werd dit maandag verholpen. Daarbij is direct de dakgoot schoongemaakt en is een hemelwaterafvoer die verstopt zat ontstopt.

03-08-2015_herstel_dak_broerenkerk_05.jpg

03-08-2015_herstel_dak_broerenkerk_02.jpg

03-08-2015_herstel_dak_broerenkerk_eigen_foto_03.jpg

Eigen foto

03-08-2015_herstel_dak_broerenkerk_04.jpg 

3 gedachten over “Reparatie storm- en waterschade aan Broerenkerk”

  1. Het viel me trouwens laatst op dat er op de hoek van het Broerenplein met de Klokstraat een bliksemafleider is doorgezaagd aan de Broerenkerk. Dat zal vast wel bekend zijn bij Waanders neem ik aan? Zoiets lijkt me, voor een historisch gebouw, wel gevaarlijk in geval van onweer.

  2. @Ribo:
    Lijkt me wel zo verstandig om het toch veiligheidshalve even bij Waanders te melden. Liever dubbel dan dat ze het nog niet weten.
    Een paar jaar geleden waren ze er ook pas na een tijdje achter gekomen dat er bliksemafleiders waren gestolen door koperdieven bij de Sassenpoort of Peperbus (weet niet meer welke).

Reacties zijn gesloten.