Dieze West – SC Genemuiden voorsbechouwing

Foto van auteur

Zwolle -Dieze West maakt zich dinsdagavond op voor haar laatste bekerwedstrijd tegen het al geplaatste sc Genemuiden, dat uitkomt in de zaterdag hoofdklasse. De bekerwedstrijd geldt direct als afsluiter van de voorbereiding en als eerste echte krachtmeting met de hoofdklasse. Aanstaande zondag maakt de paars-witte formatie van trainer Michel van Oostrum namelijk haar debuut in de hoofdklasse C van het zondagvoetbal.

SC Genemuiden wist zich met 6 punten al te plaatsen voor de volgende ronde door twee ruime overwinningen op WHC en ASV Dronten. Dieze West verzamelde tegen deze twee ploegen 4 punten en kan doormiddel van een overwinning, gelijkspel of op het gerealiseerde doelsaldo zich plaatsen voor de volgende ronde. Trainer Michel van Oostrum kijkt met dubbele gevoelens terug op de bekerwedstrijden tegen WHC en ASV Dronten. “Tegen WHC hebben we matig gespeeld. Met een compleet nieuwe achterhoede en veel spelers die onder hun niveau speelden kwamen we niet tot het gewenste resultaat. Desondanks creëerden we nog een aantal goede mogelijkheden, waar we uiteindelijk slordig mee om ging. Hierdoor blijf je steken op een gelijk spel.”  Tegen ASV Dronten kwam Dieze West beter voor de dag en boekte het een 1-5 overwinning. “ Dit leek meer op wat wij als Dieze West  voor ogen hebben. Veel voetbal en beweging in het team, als je dan ook nog over de juiste teamspirit beschikt, dan zet je een verdiende uitslag op het scorebord” vervolgt een tevreden trainer.

Vooruitblik 

De wedstrijd tegen Genemuiden is qua niveau van een geheel andere orde. De ploeg die twee eenvoudige overwinningen wist te boeken bezit veel kwaliteit en zal naar verwachting komend seizoen ook bovenin de zaterdag hoofdklasse meedraaien. “Het is afwachten of ze op volledige oorlogssterkte morgen aantreden aangezien ze al geplaatst zijn.” zegt Michel van Oostrum. Genemuiden speelt dit weekend ook haar eerste competitie wedstrijd en zal dat uiteindelijk belangrijker vinden. “Voor ons is dat eigenlijk ook niet echt belangrijk. Wij zijn op de goede weg en de puzzel valt langzaam op zijn plek.” spreekt van Oostrum vol vertrouwen. Dieze West zal in ieder geval voor eigen publiek opzoek gaan naar een overwinning.

Programma:

Dinsdag 1 september Dieze West – sc Genemuiden aanvang 20.00 uur

Zondag 6 september Alcides – Dieze West  aanvang 14.00 uur

Uiteraard wordt er bij Dieze West al met kriebles uitgekeken naar aanstaande zondag, het debuut in de hoofdklasse C, waar in Meppel  v.v. Alcides de tegenstander is. Iets waar de Zwolse volksclub, geheel terecht, bijzonder trots op is. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)