HBO studenten starten met introductieweek

Foto van auteur

Zwolle – Rond de 2500 HBO studenten zijn maandag begonnen me thun introductieweek. Om half twee vond op sportpark de Marslanden de officiële opening van de HBO Bruisweek plaats.

Het park is voor de gelegenheid omgebouwd tot Bruiscamping en fungeert als slaaplocatie voor alle deelnemers.  Maandagmorgen werd het eerste tentje opgezet door dhr. Meinsma (directeur Windesheim) en dhr. Riemersma (directeur Hedon / Buro Ruis). Na de opening van de studentenintroductie kregen de kersverse studenten een uitgebreid driedaags programma voorgeschoteld, waarmee ze kennis maken met hun opleiding, medestudenten en Zwolle als studentenstad. De HBO Bruisweek nieuwe stijl wordt georganiseerd door Buro Ruis, in samenwerking met diverse Zwolse hbo opleidingen en studentenverenigingen. Het driedaagse programma vindt plaats tot en met woensdag.

Maandagmiddag bracht een interactieve Citytour de studenten langs alle highlights van Zwolle om daarna gezellig aan te schuiven bij het avondeten op de speciaal ingerichte slaaplocatie. Het programma wordt vervolgd met het avondfestival in de binnenstad. De stad ontploft met feesten, comedyacts in het theater, film, live muziek, dance in Hedon en gezelligheid in de Zwolse horeca en een nachtcollege met bijzondere sprekers.

Op dinsdag krijgen de studenten een programma van de opleidingen en na het avondeten staat de binnenstad in het teken van het Bruisconcert. Het grootse openluchtconcert biedt met Kenny B, Will and the People en The Cool Quest een bruisende line up en is toegankelijk voor iedereen. Woensdag sluit de HBO Bruisweek af met een sportieve finaledag, met zeskamp en een rijk scala aan bekende en minder bekende sportieve activiteiten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “HBO studenten starten met introductieweek”

  1. Wist niet wat ik zag vanmiddag. 2500 jongeren met een ‘bruisweken’-shirtje die door de stad liepen. Geen idee wat het was. Nu dus wel. De terrasuitbaters deden in ieder geval goeie zaken. En dat voor een maandagmiddag…

  2. Ik zag ze vanochtend al in roeibootjes op de gracht en vanmiddag door de hele stad groepjes “bruisers”. Het zag er allemaal gezellig uit Ik wens de jongeren een fijne introductie en daarna natuurlijk flink aan de slag met de studie.

  3. Mooi dat dit allemaal zo kan. In de tijd dat ik begon met m’n studie op Windesheim (inmiddels al weer 10 jaar geleden), was er voor alle studies apart een introductieweek op verschillende locaties, onder andere op het Summercamp in Heino.

    Dat was ook heel gezellig toen, maar op deze nieuwe manier leren de nieuwe studenten Zwolle wel veel beter kennen en heeft de horeca er ook maximaal profijt van en wordt de sfeer onderling denk ik een stuk beter, dus ik zie alleen maar voordelen (voor Zwolle)!

  4. @historischbesef dat kamp was er ook nog tot afgelopen schooljaar. Sinds dit jaar zijn alle verschillende kampen over gegaan in de bruisweek.

Reacties zijn gesloten.