Rebecca zamelt kleding in voor vluchtelingen

Foto van auteur

Zwolle – Hangt er winterkleding in je kast die je nooit meer draagt en zoek je een goed doel? Van 31 augustus t/m 10 september staan er bij het Servicebureau in gebouw D van ziekenhuis Isala containers waar je je kleding kunt achterlaten voor de zeshonderd vluchtelingen in Zwolle en omstreken. 

 

​Deze kledinginzamelingsactie is een initiatief van verpleegkundige Rebecca Hoekstra, die zij in samenwerking met Facilitair bedrijf organiseert. De vluchtelingen die op dit moment in de IJsselhallen in Zwolle verblijven, zijn vooral mannen. Rebecca: ‘Er staan twee containers, een specifiek voor mannenkleding en een voor vrouwenkleding. Om sorteertijd te besparen, wil ik collega’s vragen de kleding in een tas of doos te doen en het te labelen op geslacht. De vrouwenkleding breng ik naar asielzoekers in andere centra in Nederland. De mannenkleding breng ik naar de IJsselhallen.’

Er is behoefte aan:

 • Winterjassen
 • Schoenen
 • Mutsen en handschoenen
 • GEEN ondergoed en sokken

 

Iets voor de mensen doen
Rebecca’s gedachte gaat uit naar de vluchtelingen. ‘Recent ontving de gemeente Zwolle 600 vluchtelingen. De enige kleding wat men heeft, is datgeen wat men droeg op het moment dat ze vertrokken. Bovendien wordt de kleding die ze dragen op zestig graden gewassen om een verspreiding van luizen te voorkomen. Na een hete was blijft er vaak weinig van over. Na het lezen van het onderstaande gedichtje, besloot ik om iets voor de mensen te doen. Een betere wereld begint bij jezelf en met behulp van Isala hoop ik samen een goede start te kunnen maken.’ 

 

You broke the ocean in
Half to be here.
Only to meet nothing that wants you.

– Immigrant 

15 gedachten over “Rebecca zamelt kleding in voor vluchtelingen”

 1. Ze bedoelen gebouw d bij de isala kliniek
  Was handig geweest als dit vermeld was in het artikel

  Daar komen bijna geen bezoekers en patiënten
  Merendeel werknemers van isala
  Zou handig zijn als ze ook 2 containers
  In het hoofd gebouw zouden zetten

 2. Ik denk dat mensen die wat brengen bij de hoofdingang wel even geholpen zullen worden. Goed idee die extra containers, zodat bezoekers ook mee zouden kunnen doen.

 3. Sennels: De secretaris-generaal voor Danish Refugee Help (Deense Vluchtelingenhulp), Andreas Kamm, was een ????politiek correcte multiculturalist. Maar hij is van mening veranderd en is er zelfs niet zeker van of we onze samenlevingen kunnen redden. Ik ben er ook niet zeker van, maar we moeten vechten als we een kans willen maken.

  Jyllands Posten: Het aantal vluchtelingen en migranten op weg naar Europa is historisch hoog. De politieke instellingen die belast zijn met de afhandeling van de vluchtelingenstromen staan op instorten. De solidariteit binnen de EU en de internationale verdragen staat ????onder toenemende druk.

  We zijn dus op weg naar een grotere ineenstorting, concludeert langdurig secretaris-generaal Andreas Kamm van de Danish Refugee Council.(??)

  ⤽We riskeren dat de conflicten tussen de vluchtelingen en migranten aan de ene kant en de lokale bevolking aan de andere kant misgaan en zullen escaleren en in mijn ogen worden we geconfronteerd met een Armageddon-scenario⤝.

  Hij schat dat de huidige druk van de stromen vluchtelingen een ⤽permanente⤝ uitdaging vormt die niet weg zal gaan en pleit voor de ontwikkeling van nieuwe instrumenten die de problemen kunnen aanpakken en oplossen.

  Maar het antwoord is niet zo dat ⤽Europa het bevolkingsoverschot in de wereld moet importeren⤝, zei Kamm.

  ⤽We zijn niet verplicht om onze eigen samenleving te vernietigen. We moeten dat stoppen als we dat kunnen⤝, helaas is het al te laat en vergeet nooit dat de voorstanders van deze massa-immigratie medeschuldig zijn aan de ondergang van een heel continent , lees eens de post online daar staat duidelijk beschreven dat deze gasten niet op de vlucht zijn voor oorlog maar Gebruik ( misbruik ) willen maken van onze welvaart ( hoeveel hier dan nog van over is )

 4. Tja, Peter Zwolle, ze hebben het inderdaad hartstikke goed in Syrië, Afghanistan, Libië, enz… Ik snap niet dat ze hun gelukkige leven willen inruilen voor onze toch al afnemende welvaart.

  Ergerlijk hoor egocentrisch veel reacties vandaag de dag zijn.

  Natuurlijk is het ook geen oplossing om iedereen maar binnen te halen, maar dat deze mensen weggezet worden als pure gelukszoekers (wie is dat trouwens niet?), kan er bij mij niet in.

  Om met vluchtelingenwerk te spreken: sommige mensen zoeken asiel, anderen zijn hun hart kwijt.

 5. Voor veel “vluchtelingen” is Europa het beloofde land terwijl wij in deze regio ook al heel lang kampen met verschillende problemen.
  Waarom ons nog meer op de nek laten zadelen als wij onze eigen bevolking niet adequaat kunnen helpen aan medische zorg, woonruimte en banen? Hier in nl. leven ook vele gezinnen in armoede.
  Bovendien zijn het veelal niet de armste vluchtelingen die hierheen komen als ik hoor wat ze voor de diverse overtochten etc. hebben moeten betalen.
  Ik snap dat mensen de ellende willen ontvluchten maar veel landen in Europa worden opgezadeld met de problemen van de oorlogsgebieden die ze niet aankunnen. Laat ze daar ook maar eens wat aan doen, zorg dat de oorlog stopt, dat IS wordt gestopt en los de problemen in het eigen land op. Een land is verantwoordelijk voor de eigen inwoners en dus ook voor de ellende die ze hen bezorgt.

 6. Zoals zo vaak op Weblog Zwolle gaat het nu niet meer om het inzamelen van kleding voor mensen die alleen nog maar hebben wat ze aan hadden. Jammer…………..:(

  Willen de laatste schrijvers misschien ruilen?
  Of liever nog: ga ergens anders over het vluchtelingenprobleem discussiëren!

  Overigens was dit bericht bedoeld als persbericht, niet om actie te voeren. Maar het is natuurlijk geweldig als er veel mensen meedoen!

 7. Topinitiatief!!

  Maarre..

  ?GEEN ondergoed en sokken

  Uhm, dragen die viespeuken geen onderkleding dan?
  😮

  Nee serieus, ik ken niemand die tweedehands ondergoed en sokken zou dragen, beetje raar dat je dat erbij moet vermelden.
  Zeker als je bedenkt dat ze dezer dagen eisen mogen stellen aan de hulp die geboden wordt.

  Gelukkig zijn er helemaal geen Nederlandse burgers die staan te springen om (kinder)kleding omdat ze opgroeiende kinderen hebben en nergens meer aan de slag komen…

 8. Heb ook nog wel een kast vol oude kleding. Door mijzelf nog prima te dragen. Maar om het nou weg te geven, daar schaam ik me dan weer voor, omdat ik het niet goed genoeg vind. Maar ik zal toch nog eens kijken.

Reacties zijn gesloten.