Vernieuwde Woonadviescommissie aan de slag

Foto van auteur

Zwolle – In 2014 kreeg de Woonadviescommissie (WAC-Zwolle) een geheel nieuwe samenstelling. De acht nieuwe vrijwilligers volgden de landelijke cursus. Inmiddels hebben zij kennisgemaakt met diverse bouw-opdrachtgevers en zijn de eerste adviezen in de maak. Ook werd door enkele leden een bezoek gebracht aan de binnenkort op te leveren kadewoningen in Frankhuis.

Sinds 1980 bestaat in Zwolle een WAC. Deze beoordeelt als onafhankelijke partij de gebruikskwaliteit van nieuwbouw- en renovatieplannen voor woningen vanuit het oogpunt van de bewoner. De commissieleden zijn vrijwilligers met diverse maatschappelijke achtergronden. Zij volgen een gedegen opleiding van het landelijke VACpunt Wonen.

Adviezen in de maak
Bij de advisering gaat het zowel om woningen in de huursector als om koopwoningen. Op verzoek van SWZ verdiept WAC-Zwolle zich daarom momenteel in de bouwplannen voor de Bachlaan in Holtenbroek. Tegelijkertijd zijn er bij BPD bouwplannen voor koopwoningen aan de Oranjerielaan in Frankhuis, waarover advies is gevraagd.

Bezoek kadewoningen
Begin 2015 maakte WAC-Zwolle als vingeroefening voor BPD een advies over de kadewoningen in Frankhuis. Voor de oplevering aan de kopers mocht WAC-Zwolle er begin september een kijkje te nemen. Een prima gelegenheid om ontwerptekeningen en werkelijkheid nog eens goed te vergelijken.

Meer informatie
Wie meer wil weten over het werk van de Woonadviescommissie kan informatie vinden op www.vacpuntwonen.nl/zwolle en op de website van de koepelorganisatie VACpunt Wonen (www.vacpuntwonen.nl)