Whizzkids op bezoek bij v.v. SVI

Foto van auteur

Zwolle – Maandag 26 oktober bracht Marcus McGilvray, Directeur van Whizzkids United een bezoek aan v.v. SVI. Het bezoek kwam tot stand door de samenwerking tussen v.v. SVI en KiTs for the World, wat op haar beurt weer samenwerkt met Whizzkids.

whizzkids_utd_-_v.v._svi_-_1.jpg 

Whizzkids United werkt vanuit het FIFA for Hope centrum in Zuid Afrika. Ze zet zich in om een leefomgeving te creëren waar met HIV besmette jongeren gelukkig en veilig zijn én de mogelijkheid hebben om hun doelstellingen te realiseren. Om dit te bereiken gebruiken ze de universele taal van voetbal om ze te helpen hun talenten te ontwikkelen. KiTs for the World zamelt voetbalkleding/schoenen in en verzend deze naar organisaties als Whizzkids die voetbal/ sport als ontwikkelingsmethode gebruiken. Daarmee kunnen ze kinderen en jonge volwassenen betrekken bij diverse andere projecten die tot doel hebben leefomstandigheden en toekomstperspectief te verbeteren. 
SVI draagt haar steentje bij door gebruikte voetbalschoenen in te zamelen én door ons gebruikte sportkleding (tenue’s, kousen, trainingskleren) beschikbaar te stellen.

Marcus McGilvray vertelde tijdens zijn bezoek over zijn organisatie, het werk dat ze verzetten en hoe belangrijk de hulp van organisaties en verenigingen in o.a. Nederland is.
 
"Het was zeer goed om te weten dat tenues die SVI als ‘afgeschreven’ beschouwen in Afrika een tweede leven krijgen. Niet alleen een leuk tenue voor de kinderen, maar met name de belangrijke functie van deze faciliteiten in hun ontwikkeling. Voor ons in Nederland zijn dit tenues een vast onderdeel van onze ontspanning, voor hen is het veel meer dan dat. Het is een wezenlijk onderdeel voor hun ontwikkeling.

Dhr. McGilvray sprak zijn dank uit voor de tenues en onze hulp aan ondersteunende organisaties als KiTs for the World. Wij zijn hém echter dank verschuldigd voor het inzicht dat hij ons gegeven heeft in de omstandigheden van jonge mensen in Afrika. Het is zeer goed om te weten welke bevoorrechte positie onze kinderen hebben ten opzichte van hun leeftijdsgenoten."
 
De v.v. SVI zal zich daarom blijven inzetten door sportkleding en voetbalschoenen in te zamelen. Dat ze op deze wijze kunnen helpen voelt voor de sportvereniging goed, maar daarmee stopt het niet. SVI heeft de intentie uitgesproken om als ambassadeur bij andere verenigingen steun te krijgen voor deze hulporganisaties.
 
Meer informatie :  www.kitsfortheworld.org  / www.facebook.com/kitsfortheworld / www.whizzkidsunited.org / 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)