Secretaris Riemersma naar UMCG

Foto van auteur

Zwolle – Regina Riemersma, gemeentesecretaris van Zwolle, wordt per 1 januari 2016 directeur Personeel en Organisatie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). De 46-jarige Riemersma heeft de afgelopen jaren leiding gegeven aan het proces om de gemeente Zwolle als netwerkorganisatie verder te ontwikkelen.

Inzet daarbij is en blijft dat de gemeente Zwolle een flexibele organisatie is waar de ambtenaren met de stad gezamenlijk werken aan oplossingen die de Overijsselse hoofdstad en de regio verder brengen. Als gemeentesecretaris en algemeen directeur trof Riemersma bij haar aantreden een volwassen organisatie, die de afgelopen jaren heeft geleerd om de eigen kracht en de energie in de stad nog beter te benutten.Riemersma: "De stad en in steeds grotere mate de regio staan centraal in alles wat we doen. Daar zijn we als gemeente dienend aan, waarbij in onze organisatie de talenten en kwaliteiten van onze medewerkers steeds beter kunnen aanspreken.

We hebben een flexibele en enthousiaste club die initiatieven in de stad en eigen ideeën praktisch weet verder te brengen.” De afgelopen jaren is er op het Stadskantoor en stadhuis veel werk gemaakt van het (door)ontwikkelen van die netwerkorganisatie: de klassieke structuur van de organisatie is daarbij waar mogelijk los gelaten, medewerkers zijn aangesproken op hun talenten en netwerkcompetenties en bijvoorbeeld ook de werkplekken zijn aangepast om onderlinge samenwerking en ontmoeting te ondersteunen.

Riemersma geeft aan dat proces met veel inzet begeleid te hebben. “Het ontwikkelen van een organisatie die nauw aansluit bij wat er in een stad als Zwolle gebeurt is nooit klaar. Maar ik heb genoeg vertrouwen in de kracht van deze club om de kansen te benutten die ik bij het UMCG zie. Als je naar mijn loopbaan tot nu toe kijkt zie je dat organisatieprocessen in de zorg en bij de overheid mijn passie zijn. In Groningen kan ik daar verder vorm aan geven.” Riemersma kwam in 2013 naar de gemeente Zwolle, en werkte daarvoor als hoofddirecteur en plaatsvervangend directeur-generaal van de Dienst Uitvoering Onderwijs van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Eerder was ze werkzaam bij organisaties als Wageningen University & Research Centre/Ministerie van Landbouw, Stichting Thuiszorg het Friese Land en de Immigratie en Naturalisatie Dienst.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Secretaris Riemersma naar UMCG”

  1. Leuke spin van het persbericht om over “afgelopen jaren” te spreken. Klinkt een stuk langer dan de twee die het zijn… Jobhoppen zonder binding.

  2. Ik werk inmiddels al 10 jaar voor het zelfde bedrijf. Als werkgever zou ik het liefst iemand willen die ergens voor de lange termijn in stapt en niet iemand die alleen zo veel mogenlijk functies op haar cv wil hebben staan.

Reacties zijn gesloten.