Grote verkeerscontrole in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Zaterdag 28 november hebben politievrijwilligers in Zwolle op diverse locaties een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werd onder andere gecontroleerd op alcohol in het verkeer en het voeren van de juiste verlichting. Er werden 800 blaastesten afgenomen. Drie personen hadden te veel gedronken.

De controle vond plaats tussen 15.00 uur en 23.00 uur op diverse locaties. Drie personen bleken onder invloed te zijn van alcohol en kregen een boete. Een beginnend bestuurder blies 350 ug/l (88 ug/l is maximaal toegestaan). Een ervaren bestuurder blies 415 ugl (maximale hoeveelheid is 220 ug/l). Een bestuurder van een snorfiets bleek niet over een rijbewijs te beschikken en blies 1150 ug/l. Dat is vijf keer de maximale hoeveelheid.

Overige overtredingen
Zeven fietsers hadden geen verlichting aan en acht automobilisten kregen een boete omdat hun autolampen het niet goed deden. Daarnaast werden er boetes uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs (1), rijden zonder rijbewijs (1), niet dragen van een autogordel (2) en rijden met een onverzekerd voertuig (1). 
Vrijwillige politie
Politievrijwilligers ondersteunen in uniform de beroepscollega’s. Dit doen zij naast hun dagelijkse werk in hun vrije tijd. Om dit te kunnen, volgen zij een opleiding van bijna anderhalf jaar aan de Politieacademie waar de basispolitievaardigheden worden aangeleerd. Het onderwijs bestaat uit theorielessen, praktijk en stages. De vrijwillige politie draagt hetzelfde uniform als beroepsagenten met dezelfde uitrusting (behalve het vuurwapen).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Grote verkeerscontrole in Zwolle”

 1. Goeie zaak dat

  Vrijwillige politie

  Politievrijwilligers ondersteunen in uniform de beroepscollega??s. Dit doen zij naast hun dagelijkse werk in hun vrije tijd. Om dit te kunnen, volgen zij een opleiding van bijna anderhalf jaar aan de Politieacademie waar de basispolitievaardigheden worden aangeleerd. Het onderwijs bestaat uit theorielessen, praktijk en stages. De vrijwillige politie draagt hetzelfde uniform als beroepsagenten met dezelfde uitrusting (behalve het vuurwapen).

  Dus ook mogen bekeuren!

  Weet iemand hoeveel politievrijwilligers zaterdag in de been waren in Zwollywood? Het lijkt in elk geval voor herhaling vatbaar.

 2. Vind het wel goed dat ze op te hard rijden, drank in ’t verkeer en doorrijden bij rood licht bekeuren.
  Natuurlijk bezondig ik me ook wel eens aan e.e.a. (de drank niet en volgens mij ben ik pas geleden door rood gereden….zou niet weten wanneer de vorige keer was………………

  Vanzelfsprekend vind ik dat je wel door rood licht mag lopen en fietsen:
  Schoonzusje kreeg daar overigens pasgeleden, in mooi Zwolle, 90 Euri voor).

  Schijnbaar moesten, vandaag jarige dochter en vriend trouwens zaterdag gewoon blazen bij die Vrijwillige Politie. Ze moesten in die omgeving en rond dat laatste tijdstip in mooi Zwolle blazen…

  dus ut zal wel.

 3. Nou inderdaad @ Spinner, hij rijd door rood, heeft dat blijkbaar vaker gedaan maar kan zich dat niet meer herinneren. Lopen en fietsen door rood vind hij ook al geen probleem. Moet kunnen wat hem betreft. Dick vind het ook vast geen probleem dat mensen niet wachten bij een spoorwegovergang, en nog snel willen oversteken voor het rode licht gedoofd is. Gewoon helemaal terecht dat zijn schoondochter een bekeuring heeft gekregen, van hem mag dat allemaal. Wat een voorbeeld voor zijn familie is hij. Een gevaar op de weg dat is hij wat mij betreft. Alhoewel wie neemt hem nog serieus op WLZ , lees het laatste politiek log maar.

 4. Die politie zou eens moeten gaan controleren op homo’s in park wezenlanden in plaats van zakken te vullen door onschuldige burgers lastig te vallen. Elke avond als ik de hond uitlaat vliegen de piemels om mijn oren. Ben daar echt helemaal klaar mee.

 5. @Trudy Krent
  Hoe weet je dat het homo’s zijn dan, misschien vinden ze jou gewoon aantrekkelijk.
  Ik heb er zelf namelijk nog geen last van gehad.

 6. Elke avond als ik de hond uitlaat vliegen de piemels om mijn oren.

  ben je zo klein of hebben euuhh zal wel mee vallen denk ik 8)

  trudy loop eens een ander rondje met je hondje 😉

 7. Vanzelfsprekend vind ik dat je wel door rood licht mag lopen en fietsen:

  Maar dan ook zelf de medische kosten betalen wanneer je omver wordt gereden en niet de automobilist de schuld geven omdat die een zwakkere verkeersdeelnemer omver rijdt.
  En reken maar dat je jaren blijft betalen. Een beetje serieuze operatie inclusief nazorg zit je al snel op 60.000 eurootjes. Succes.

Reacties zijn gesloten.