Echtpaar Harms-Nieuwenstein 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Harms-Nieuwenstein zijn donderdag 3 december 2015 60 jaar getrouwd. Wethouder Jan Brink bracht het echtpaar donderdagmiddag een bezoek in hun woning aan de Polbeek in Zwolle om hen persoonlijk te feliciteren. Het stel kreeg een keramieken schaaltje met bonbons cadeau.

03-12-2015_echtpaar_harms-nieuwenstein_60jr_getrouwd_02.jpg 

De heer Warner Harms (83 jaar) en mevrouw Gé Harms-Nieuwenstein (79 jaar) zijn beiden in Zwolle geboren. Ze hebben elkaar ontmoet in het ouderlijk huis van meneer toen mevrouw haar collega, de zus van meneer, kwam ophalen om te gaan dansen in Urbana. En natuurlijk mocht meneer ook mee naar Urbana en niet lang daarna sloeg de vonk over. Ze trouwden in 1955 te Zwolle en na twee jaar ingewoond te hebben bij de ouders van de bruid aan de Hagelsteeg, kregen zij een woning aan de Pieter Steynstraat. In 1975 verhuisde het gezin naar de Aalanden waar meneer en mevrouw tot op heden met veel plezier zelfstandig wonen.

03-12-2015_echtpaar_harms-nieuwenstein_60jr_getrouwd_01.jpg

03-12-2015_echtpaar_harms-nieuwenstein_60jr_getrouwd_03.jpg 

Het echtpaar heeft twee dochters, twee schoonzoons, vijf kleinkinderen en een achterkleindochter. Ze wonen allemaal in Zwolle. Ze genieten van de bezoekjes van hen allen en gezamenlijke etentjes. Meneer Harms heeft 40 jaar bij de Nederlandse Spoorwegen gewerkt als hoofdconducteur. Na militaire dienst was hij werkzaam als etaleur bij V&D. Mevrouw heeft in een aantal winkels gewerkt en tot aan haar trouwen in het Sophia ziekenhuis. Na de geboorte van de oudste dochter werd zij fulltime moeder en huisvrouw. Later is zij weer gaan werken in het ziekenhuis en bij de thuiszorg.
Het gezin kijkt terug op mooie buitenlandse reizen naar Italië, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland. In Nederland werden de Waddeneilanden vaak bezocht. Meneer Harms heeft 25 jaar bij Zang en Vriendschap-Dieze gezongen. Hij is een natuurmens en wandelt graag, tuiniert, fietst, doet de boodschappen en luistert graag naar muziek. Mevrouw Harms wandelt ook graag maar de laatste jaren gaat dat moeizamer. Ze houdt van bloemen en planten en deed diverse bloemschikcursussen. Ze leest graag en luistert veel naar haar idool Charles Aznavour. Met haar iPad kan ze goed overweg en leert nog steeds! Samen gaan ze regelmatig met de auto op pad naar omliggende plaatsen om te winkelen en markten te bezoeken en genieten daar dan van een lekkere lunch.
Qua gezondheid heeft mevrouw Harms wat in moeten leveren en ook meneer heeft wat ouderdomskwaaltjes, maar al met al genieten ze van het leven!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Echtpaar Harms-Nieuwenstein 60 jaar getrouwd”

Reacties zijn gesloten.