IJsbeelden Festival voor het laatst in NS Loods

Zwolle – Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar mooier en grootser uit dan ooit. De kunstenaars zijn bezig met de laatste beelden voor de opening aanstaande zaterdag 12 december 2015. Tot en met zondag 24 januari 2016 vind je in de NS-Loods bij station Zwolle een adembenemende wereld van kraakhelder ijs, glinsterende sneeuw en spectaculaire attracties. Na het enorme succes van afgelopen jaar en meer dan 90.000 bezoekers, wil de organisator deze editie uitbouwen tot het grootste en meest opzienbarende winterevenement dat ooit in Nederland is gehouden.

img_0777.jpg

Drie hallen met adembenemende ijssculpturen van de beste ijskunstenaars uit de hele wereld, imposante themawerelden, spectaculaire special effects en heel veel sneeuw-, ijs- en winterplezier voor jong en oud. Het is voor de kunstenaars wederom een heel klus geweest. Kunsternaars uit vele werelddelen zijn hier in Zwolle actief. Na deze woensdag, de laatste echte bouwdag reizen ze weer verder naar andere projecten en blijven enkel de Nederlandse bouwers achter. Wanneer je door de hal loopt bij min 8, zie je de tekeningen her en der liggen, het beginplaatje van wat later het grote beeld/kunstwerk word. Voor het IJsbeelden Festival komen vanuit 16 verschillende landen de 40 beste ijskunstenaars ter wereld naar Nederland. Met behulp van kettingzagen, hamers, beitels, kwastjes en vele andere gereedschappen maken zij de mooiste en indrukwekkendste kunstwerken. Met meer dan 250.000 kilo ijs en 250.000 kilo sneeuw is het een ongekend spektakel. De organisatie van het IJsbeeldenfestival is inmiddels al druk in overleg met de gemeente Zwolle. 2015 is het laatste jaar dat de NS-Loods gebruikt kan worden, i.v.m. de nieuwe busbrug wordt deze hal afgebroken. Het word een hele dobber om het project in Zwolle te houden. Dat 2016 een belangrijk jaar word voor het IJsbeeldenfestival is duidelijk. Het zou toch heel verdrietig worden wanneer ook dit grootschalige project Zwolle gaat verlaten, omdat er geen locatie-mogelijkheden zijn.

img_0762.jpg 

img_0779.jpg

img_0735.jpg

Met het thema ‘Journey Through a Frozen World’ bereikt het Festival een groots publiek, van jong tot oud vind herkent zich in projecten. Alles staat in het teken van een fantastische wereldreis langs de meest indrukwekkende highlights van meer dan 20 landen en werelddelen. Denk aan piramides, The Opera House, de Taj Mahal, Mount Rushmore en de Big Five. Maar er is vooral ook heel veel te beleven. Journey Through a Frozen World neemt de bezoekers mee op een indrukwekkende wereldreis langs de mooiste plekjes op aarde. Die worden nog specialer gemaakt met prachtige lichteffecten, spannende soundeffects en verbluffende videoprojecties. Wie durft, kan op Antarctica bijna real-life ijsberen knuffelen of orca’s aaien. Een attractie die uniek is en nog nooit in Nederland is vertoond.

Van Europa tot Azië en van Antartica tot Noord-Amerika in 1 dag: het kan tijdens het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle. Kijken, beleven en verwonderen staan centraal en daarnaast is er vooral ook veel te doen op het Event Plaza. Maak een ritje in de carrousel en vlieg weg op Aladdins zweeftapijt of geniet gewoon van een warme chocomel of lekkere snack. Het Nederlands IJsbeelden festival is ijskoud het leukste dagje uit deze winter. Weblog Zwolle biedt de komende tijd, middels de Hotspot Special weer kaarten aan! 

img_0716.jpg

img_0722.jpg

img_0727.jpg

img_0733.jpg

img_0730.jpg

img_0747.jpg

img_0781.jpg

 

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

17 gedachten over “IJsbeelden Festival voor het laatst in NS Loods”

  1. Ik vind het een beetje erg veel nep.
    De figuren worden in een mal gemaakt en diep ingevroren.
    Dan plaatsen ze deze diep ingevroren figuur in een bak water en vriezen dan opnieuw de hele zaak in maar zo dat het ijs wat brozer is dan het oorspronkelijke figuur.

    Het is nu alleen maar een kwestie om dat broze ijs er af te bikken.

    Kan iedereen

  2. Trouwens, locatie een probleem? (Parkeerplaats) IJsselhallen misschien? Of anders rodetorenplein maar weer? Grote markt? Ruimte zat. Waar een wil is…

  3. Zie foto nummer twee.Je ziet al duidelijk wat het moet gaan worden.

    En Ja het zijn mooie beelden maar dus niet gebeiteld uit één stuk ijs.
    Ga zelf maar kijken in de hal.Dan zie je de vormen van het figuur al duidelijk in het ijs zitten.Rara hoe kan dat??

  4. @Heijo Ik zit naar foto 2 te kijken… Maar wat moet het worden volgens jou? Ik zie er nog niks in, behalve de schaduw van de man die staat te hakken… Ik ben benieuwd wat jij er in ziet?

  5. Een familielid van mij is kunstenaar bij dit ijsbeeldenfestival. Erg flauw om te zeggen dat het in een mal wordt ingevroren. Ben erg benieuwd waar je die wijsheid vandaan haalt. Ze staan daar ruim 2 weken te hakken en carven en schaven uit gigantisch zware blokken ijs. Doe het maar eens na. Heb al stiekem een kijkje mogen nemen, ziet er weer erg mooi uit!

  6. Tijd voor een andere stad.
    de ijsbeelden zijn prachtig, maar als je 1 of 2 x bent geweest, ga je de jaren daarna niet meer. Dus dan wordt het erg lastig om deze bezoekersaantallen te houden. Bijna Iedereen in de regio Zwolle is al wel een keer geweest.

  7. Heijo loop niet zo dom te lullen…

    Water en een mal gaan niet zo goed samen omdat ijs uitzet, je zou dan hele stevige mallen moeten maken wat meer tijd en geld kost dan het maken van het beeld uit ijsblokken. Je kan ook duidelijk de randen van de blokken zien, probeer dat maar eens te creëren in een mal…

Reacties zijn gesloten.