Levende kerststal en muziek bij de Phoenix

Zwolle – Donderdag 17 december wordt de kerstviering bij R.K. Jenaplanschool de Phoenix in Zwolle-Zuid weer een levensecht spektakel. De kerststal van de Phoenix komt traditiegetrouw tot leven. Jozef, Maria en kind worden in de stal gezelschap gehouden door een herder, ezel en schapen. Boven op de stal houdt een echte engel de wacht. Kunst na Arbeid zorgt voor de muzikale begeleiding.

schermafbeelding_2015-12-09_om_21.49.10.png 

De levende kerststal is een echte traditie op de Phoenix. Al jaren zorgt zorg- en kaasboerderij De Huppe voor het stro en de beesten in de stal. Ouders spelen de rol van Jozef, Maria en herder. Ook kindeke Jezus is er de laatste jaren in levende lijve bij. De rol van de engel wordt meestal gespeeld door een oud leerlinge. De kerstviering op het schoolplein van de Phoenix start om 17.00. Ouders en kinderen verzamelen dan op het gezellig versierde plein. Onder begeleiding van Kunst na Arbeid start de kerstviering met het zingen van enkele traditionele kerstliederen. Daarna gaan de kinderen naar de klas en kunnen de ouders gezellig op het plein blijven onder het genot van een kop snert en ander lekkers.

Iedereen welkom
Kunst na Arbeid doet voor de vierde keer op rij mee aan de kerstviering. Het ensemble van Kunst na Arbeid bestaat met name uit jeugdleden van de muziekvereniging uit Zwolle-Zuid. Onder hen ook een aantal oud-Phoenix leerlingen. Naast (oud-)leerlingen en hun ouders zijn ook buurtbewoners en toekomstige leerlingen en ouders van harte welkom op de kerstviering. De kerstbijeenkomst is in de wijk Schelle altijd een belangrijk evenement voor de school en omgeving.
 
Kunst na Arbeid
Kunst na Arbeid is een bloeiende muziekvereniging. Met bijna 70 leden is KNA een van de grotere verenigingen in Zwolle. De fanfare, onder leiding van dirigent Martin Oosterwijk, heeft een A-orkest voor gevorderde leden, een B- en C-orkest voor leerlingen en beginnende leden en een slagwerkgroep/drumband. De bijzondere eigen jeugdopleiding trekt veel jongeren naar KNA. KNA hoort bij Zwolle-Zuid. Dat blijkt wel uit de vele optredens en acties in dit deel van Zwolle. Wil je meer weten over KNA, kijk dan op www.kna-zwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)