Jeugdtheatervoorstelling “Ik wil niet meer….!”

Foto van auteur

Maandag 5 november tot en met vrijdag 9 november vindt een unieke jeugdtheatervoorstelling plaats in Zwolle. De voorstelling is gemaakt door studenten van de school voor Docent Drama van ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle,  in samenwerking met Niek van der Sprong Culturele Producties. Deze voorstelling is bijzonder door dat de hele voorstelling plaatsvindt in en rond een bus van Connexxion. De deelnemende  groepen 5 worden op school opgehaald met de bus voor een spannende rit door Zwolle. Bovendien weten de kinderen van te voren niets over de voorstelling.

De voorstelling begint met een acteur die de klas binnenkomt als onderwijsinspecteur en de juf of meester van de groep allerlei moeilijke sommen wil laten oplossen. Aan de juf of meester is van te voren gevraagd dit deel mee te spelen en op een gegeven moment te zeggen:”Ik wil niet meer, ik wil geen les meer geven!”. Vervolgens “ontsnapt” de juf of meester met de kinderen aan de inspecteur door buiten met de bus te vertrekken. Tijdens de voorstelling stappen allerlei bijzondere figuren in en uit de bus. Bovendien komt het thema van het versje van Annie M.G. Schmidt voortdurend terug in de voorstelling, zelfs de buschauffeur wil niet meer verder rijden en laat de kinderen achter in de bus….

De voorstelling is onder leiding van regisseur en docent Ingrid van Leeuwen gemaakt met en door studenten van de opleiding Docent Drama, ArteZ, Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle. De dramastudenten lieten zich inspireren door het bekende versje van Annie M.G. Schmidt en bedachten een voorstelling over het maken van eigen – stoute! – keuzen: wat kan er allemaal gebeuren als je opstaat met je neus de andere kant op? Wat gebeurt er als de bakker besluit om geen brood meer te bakken maar haren te gaan knippen? En wat zijn de gevolgen als de meester of de juf genoeg heeft van “Jawel mevrouw, jawel meneer”?

De voorstelling werd eerder al op initiatief van de Stichting Annie M.G.Schmidt Huis te Almere gespeeld. In Almere werd deze voorstelling een groot succes, daarom gaat deze speciale voorstelling nu  ook in Zwolle basisscholen bezoeken. De voorstelling is een productie van Niek van der Sprong Culturele Producties en werd mede mogelijk gemaakt door Stichting het Hervormd Weeshuis.

Voor meer informatie over deze voorstelling of voor het maken van een afspraak om de voorstelling te bezoeken kunt u contact opnemen met:

Laura van der Meijden

Tel: 038 – 453 2660

Mob: 06 – 17 176 096

Mail: laura@niekvandersprong.nl

1 gedachte over “Jeugdtheatervoorstelling “Ik wil niet meer….!””

  1. Ligt het dan aan mij dat ik een naar gevoel over dit geheel krijg als ik deze opzet zo lees?
    Ik hoop dat er een mooi eind aan deze voorstelling zit, maar wat zijn de gevolgen voor de school als er onderweg iets met (één van) de kinderen gebeurt?
    En welk signaal geef je aan kinderen als je wegloopt als je iets niet aan staat?

Reacties zijn gesloten.