Studenten voeren actie in Zwolle

Studenten uit Zwolle voerden, net als hun medestudenten in andere studentensteden, donderdag acties. In Zwolle stuurde Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) de acties aan. De studenten voerden actie in het kader van de nieuwe petitiewebsite www.1miljard.nl. Deze is erop gericht het kabinet duidelijk te maken dat de benodigde 1,1 miljard euro voor het ophogen van lerarensalarissen door alle Nederlanders betaald moet worden, niet alleen door de studenten. De hoogte van lerarensalarissen en het lerarentekort zijn een maatschappelijk, nationaal probleem.  

De acties van SOOZ hadden een positief en ludiek karakter. Enkele tientallen studenten verzamelden tussen 14.00 en 18.00 uur op strategische plekken in Zwolle handtekeningen voor de petitie. Zij werden hierbij ondersteund door een Studenten-Soepbus die soep uitdeelde aan de bezoekers van de Zwolse studiebeurs. Rond 22.00 startte een waardige afsluiting van de actiedag op de Grote Markt in Zwolle. Bij de Hoofdwacht werd door 15 studenten een studentenkamer tot stand gebracht met een compleet interieur. Allen de muren ontbraken. Natuurlijk hoorde daar ook een biertje bij. Een student/rapper schreef een speciaal lied voor de studentenacties in Zwolle, en bracht dit op het stadsplein ten gehore. Donderdagnacht begeven de studenten zich tussen het uitgaanspubliek om nog meer handtekeningen te verzamelen.

Alle handtekeningen worden overgedragen aan het landelijk platform ‘1miljard’, die de handtekeningen, met de internetondertekeningen, bij het kabinet af zullen leveren.

Initiatiefnemers van de website www.1miljard.nl zijn onder meer de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), FNV Jong, CNV Jongeren en tal van andere (politieke) jongerenorganisaties. In Zwolle ondersteunen de Jongerenraad Zwolle en ‘Rood, jong in de SP’ de acties van SOOZ.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Studenten voeren actie in Zwolle”

  1. ’t Is natuurlijk een flauwe inkopper maar volgens mij is er de afgelopen nacht weer een miljard liter bier door die keeltjes gegaan. ;D

  2. Er is een kratje bier aanwezig geweest om de tijd door te komen ja, maar goed, daar hoef je geen student voor te zijn 😉

    De politie heeft ook netjes regelmatig gecontroleerd dat er geen excessen waren, dus daar hoeft niemand zich druk om te maken.

    Groetjes van één van de actievoerders die nu heel erg moe is 🙂

  3. De handtekeningenacties op 1 november bij het Centraal Station en de IJsselhallen hebben in 3 uur tijd maar liefst 1768 handtekeningen opgeleverd! Het aantal handtekeningen dat ’s nachts is opgehaald is nog niet bekend.

    Van de 15 studenten die op de Grote Markt overnachtten zijn er uiteindelijk 14 overgebleven tot 07.30 in de ochtend. Om 08.00 is de tijdelijke ‘studentenkamer’ opgeheven.

  4. Die ene moest van moeders op tied in de bedstee, of was zo bezopen dat het ene kratje niet voldoende was. En dus naar huis is gestuurd. ;D

  5. Wil alleen even reageren met het oog op de gemaakte foto,s door Harry Plantinga vooral de eerste foto met de peperbus op de achtergrond vind ik fantastisch zeer geschikt voor een kerstkaart van de stad Zwolle

    ==========

    Dank u !

  6. Nu nog even colleteren en dat miljard is zó binnen! 😀

    Trouwens…. hoe is het met die (kamer)planten die daar staan…. hebben ze de nacht overleefd? :- :'( 😉

  7. de politie heeft gecontroleerd…. ?!?!?! En géén bekeuringen uitgedeeld voor het consumeren van alcohol op straat ?!?!?!
    SCHANDALIG!!!!! >:(

  8. Die planten hebben het overleefd!

    Enne over de politie.. ze zijn een aantal keer langsgeweest. We moesten de flesjes uit het zicht houden, dan was het goed 😀

    Alleen ’s ochtends moesten we even verplaatsen voor de visboer! Verder daar ook geen problemen mee gehad, met de markt zeg maar!

    Was een leuke actie! 😀

  9. @Martin
    Eén kratje bier??
    Ik zie pijpjes Heineken en beugels Grolsch… jokkebrokje. 😛
    En de politie controleerde?
    Nu snap ik ook de term ‘meer blauw op straat’. 😉 ;D

Reacties zijn gesloten.